https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Janši se smeji, Virant drvi, Pahor bež, Jankovića skrbi

22.12.2011  

Slovenija je namesto jasnih zametkov trdne vlade dobila odlično partijo političnega pokra in priložnost za mnogokatere šankovske  debate.

Po včerajšnjem dogajanju v državnem zboru je postalo jasno, da bosta Zoran Janković in Borut Pahor težko sodelovala v istem timu. Ljubezen Pahorja, pa menda tudi obratno, do Jankovića (in njegovih "stricev"), kar Pahor vehemetno zatrjuje zadnje tedne, ni ravno na višku. Spopad (pre)velikih egov dveh veljakov na tako imenovani levici je spretno izkoristil Gregor Virant, posredni zmagovalec včerajšnje parlamentarne burleske pa je vsekakor Janez Janša.

Čeprav je bil slednji pred konstitutivno sejo državnega zbora še prepričan, da bo nova koalicija v jedru sestavljena po scenariju tovariša in strica Stanovnika, to je iz poslancev Pozitivne Slovenije, Socialnih demokratov in Liste Virant, se zdi, da bo zaenkrat moral kar krepko požreti besedo. Ob tem velja posebno pozornost nameniti besedam Gregorja Viranta po glasovanju, ko je zatrdil, da je zamere med Janšo in njim potrebno pozabiti. Če je Virant s tem tudi javno ponudil roko Janši, je zdaj na vrsti slednji.

V kolikor Jankoviću ne uspe sestaviti vlade, obstaja precej verjetna možnost, da bo Janša postavljen pred, zanj verjetno precej bridko, preizkušnjo odpuščanja Virantu.

Prav slednji, ki so ga v SDS še do nedavnega "križali", bi tako lahko postal eden ključnih akterjev za politično prihodnost prvaka SDS, v kolikor bi slednji dobil mandat za sestavo vlade. Številne špekulacije, ki so posledica presenetljivega razpleta včerajšnjega dogajanja v državnem zboru, povzročajo precejšnjo zmedo. Ena izmed od možnih različic, ki postajajo vse aktualnejše, je tudi tehnična vlada, za katero se zdi, da je precej blizu ravno Virantu. Ta vrača žogico Jankoviću, ki je kljub vsemu še vedno v najboljšem izhodiščnem položaju.

Kakorkoli že, po uvodni burleski v državnem zboru je jasno, da je imel Janković prekleto prav, ko je v preteklosti trdil, da ni politik. Včeraj je to dokazal, še bolj (bridko) pa tudi izkusil. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.