https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad letos na znova treh frontah

26.9.2023  

S tekmami 6. in 7. oktobra se bo začela letošnja sezona v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi, kjer se bodo za čim višja mesta znova borili odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murke Sobote. Te čaka tudi letos boj na treh frontah. Ob državnem in pokalnem prvenstvu, še drugo leto zapored na evropskem prizorišču. Zaradi izenačenosti ekip v domačem prvenstvu v sezono vstopajo z nekoliko zadržanimi cilji in štirimi novimi okrepitvami.

V 1. krogu domačega prvenstva bodo soboški odbojkarji gostovali v Kranju pri HišiNaKolesih Triglav, 7. oktobra, prvo domačo tekmo pa odigrali v nedeljo 15. oktobra ob 18. uri proti ravenskemu Fužinarju. Tekma bo na sporedu v Zeleni dvorani v Puconcih, kjer so soboški odbojkarji našli začasen dom v času prenove parketa domicilne dvorane Osnovne šole 1 v Murski Soboti.

Predsednik kluba Matjaž Durič je predstavil cilje članske ekipe in poslanstvo kluba: Lansko sezono smo zaključili nekoliko slabše kot je bilo načrtovano, to je bila uvrstitev med 4 najboljše ekipe po koncu prvenstva med člani. Tega nismo dosegli, zato se letos v sezono podajamo z nekoliko spremenjeno sestavo. Imamo štiri nove okrepitve, ki verjamem, da bodo zapolnili manjkajočo vrzel ob odhodu nekaterih igralcev. Primarni cilj je, da se uvrstimo v končnico prvenstva in nato v nadaljevanju napadamo medaljo oz. uvrstitev med najboljše štiri ekipe. Uvodni del sezone bomo zaradi sanacije parketa v naši telovadnici, na Osnovni šoli 1 v Murski Soboti, primorani odigrati v gosteh. Začasno tako domujemo v Zeleni dvorani Osnovne šole Puconci, kar zahteva nekaj dodatnih organizacijskih izzivov v ustroju kluba, na tem mestu pa se je potrebno zahvaliti tako ravnatelju šole kot tudi občini Puconci, ki sta nam šla nasproti in nam omogočila nemoteno treniranje ter igranje uvodnega dela državnega prvenstva. Predvidena vrnitev v Mursko Soboto je meseca decembra ali januarja. Izpostavit moram še dejstvo, da klub ni zgolj članska ekipa. Še naprej dajemo poudarek vzgoji mladih odbojkarjev. Tako delujejo v klubu tudi mini odbojka, mala odbojka ter selekcija kadetov in mladincev, kjer je prvotni cilj, da se čim bolje naučijo veščin odbojke, nadalje osvojijo čim višja mesta v državnih tekmovanjih in se v prihodnosti pridružijo članskemu moštvu. Eden zadnjih uspehov mladega pogona, na katerega smo v klubu ponosni, sta nedavna uvrstitev mladincev  v 1. slovensko državno ligo ter vidni nastop in deseto mesto Vida Suhadolnika z mladinsko reprezentanco Slovenije na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Argentini.«

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je eden izmed najbolj stabilnih slovenskih prvoligašev in v širšem vrhu slovenske odbojke že vrsto let. Potem ko so lani napadali tretje mesto a izpadli v četrtfinalu proti Triglavu, so cilji v letošnjem letu nekoliko bolj zadržani a vendarle ambiciozni. Glavni trener Dejan Fujs nenehno opozarja na izenačenost prvenstva, zato je primarni cilj tudi po njegovih besedah uvrstitev v prvo šesterko lige, nato pa v drugem delu poseči po uvrstitvi med prve štiri ekipe v državi. Po nekaterih odhodih ob koncu lanske sezone, so v klubu ekipo popolnili s kombinacijo lastnega kadra ter okrepitvami iz Slovenije ter tujine.

Trener Dejan Fujs je na predstavitvi ekipe še povedal: Po prevetritvi igralskega kadra smo sestavili zanimivo ekipo. Po nekaterih odhodih igralcev iz lanske sezone smo pripeljali dva tujca in dva Slovenca. Ekipi sta se tako pridružila sprejemalca, 24-letni Srb Stefan Mirković (nazadnje je igral za Sparto Ljig v Srbiji) in albanski reprezentant, 23-letni Leonardo Doda, ki se je v Mursko Soboto preselil iz madžarskega prvoligaša MÁV Előre Székesfehérvár. Priključili smo še mladega blokerja Žigo Horvata, ki prihaja iz našega pogona in Luko Miko iz Črnuč, ki se je odločil za študij v Mariboru in ga je športna pot zdaj popeljala v naš kraj. Posebej nas veseli, da je kar 2/3 ekipe sestavljene z igralci, ki jih imamo iz našega lastnega pogona. Mislim, da smo glede tega eden redkih klubov v 1. slovenski A ligi s tako visokim deležem domačih igralcev. To je zelo vzpodbudno in nas veseli obenem. Verjamemo, da se bodo dobro uveljavili in postali nosilci igre soboškega kluba tudi v prihodnje.« Glavni trener dodaja, da bo letos vse resneje računal tudi na Urbana Rajnarja, Vida Suhadolnika in Nika Legena. Mlada domača trojica je pomembne izkušnje nabirala že v minuli sezoni, več priložnosti pa bo dobil tudi libero David Novak. V ekipi ostaja tudi bosanski odbojkar Nenad Šormaz, ki se je lani dokazal tako na mestu sprejemalca kot občasno tudi na mestu korektorja, katerega mesto bo primarno zasedel letos.

S pripravami na novo sezono so Sobočani začeli v začetku avgusta. Najprej v fitnesu, atletskem stadionu in v dvorani, v nadaljevanju pa pa pričeli z igranjem prijateljskih tekem. Teh bo skupno do začetka prvenstva 14, nato do konca leta sledi še 14 prvenstvenih, kar bo velik zalogaj. »Liga je podobno kot lani znova zelo izenačena, tako da outsiderjev ne bo. Gre za ekipe z dobrimi posamezniki in res se bo treba potruditi, da se uvrstimo med prvih šest, kar je primarni cilj.« Zadnji dve pripravljalni akciji sta bila turnirja v Mariboru in hrvaškem Nedelišču. Na Skerbinekovem memorialu v Mariboru je ekipa po finalnem porazu z domačim prvoligašem s 3:1 osvojila drugo mesto, minulo soboto pa so osvojili pripravljalni turnir za »Trofej Nedelišća«, kjer so najprej z 2:1 premagali HOK – Domaljevac, v finalu pa še z 2:1 Međimurje Centrometal.

Članska ekipa bo tudi letos nastopila v mednarodnem odbojkarskem pokalu Challenge, kjer bo  nasprotnik ciprska ekipa Omonia iz Nikozije. Obe tekmi bosta po dogovoru obeh moštev v Prekmurju in sicer v sredo in četrtek, 25. in 26. oktobra v Puconcih. »Vsekakor bo to lep dogodek za pomursko odbojko in promocije le te tudi v Puconcih, ki so nam priskočili na pomoč pri začasnem domu. Brez njih bi težko izvedli zadani program.« še dodaja glavni trener soboškega moštva.

Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo generalko pred prvenstvom opravili na domačem parketu. Konec tedna, v petek 29. in v soboto 30. septembra bodo v Puconcih organizirali memorial Gorazda Giderja – Avto Rajh Open, na katerem bodo sodelovali štirje slovenski prvoligaši. V petek ob 17.30 bo tekma med Panvito Pomgradom in Fužinarjem, zvečer ob 20. uri pa še med kamniškim Calcitom in Mariborom. V soboto se bosta petkova poraženca ob 15.30 pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa ob 18. uri za prvo.

Sestava 1. ekipe OK Panvita Pomgrad za sezono 2023/24: Rajnar Urban - sprejemalec korektor, Doda Leonardo – sprejemalec, Šormaz Nenad - sprejemalec korektor, Drvarič Urban – podajalec, Vrabl Tin – podajalec, Suhadolnik Vid – bloker, Horvat Žiga – bloker, Legen Nik – sprejemalec, Bedrač Žan – bloker, Novak David – libero, Mirković Stefan – sprejemalec, Miko Luka - sprejemalec korektor. Trener: Dejan Fujs.

Prišli / odšli pred sezono 2023/24:

PRIŠLI:

ODŠLI:

Stefan Mirković, sprejemalec

Jakob Rojnik, sprejemalec

Leonardo Doda, sprejemalec

Urban Fužir, sprejemalec

Luka Miko, sprejemalec / korektor

Petar Jurić, korektor

Žiga Horvat, bloker

Tine Avšič, organizator igre

 

Tit Kovačič, bloker

* Foto: arhiv Pomurec in Panvite Pomgrad 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2023 ob 14:06 Ms mark gost

      Že v naslovu napaka. Madzarom slovnica nem tudom.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2023 ob 15:57 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2023 ob 20:30 Markojca gost

      Dajmo Geza ti si zakon!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2023 ob 21:45 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2023 ob 8:14 gost

      Ta predstavitev v Beltincih brezi veze .Zanimivo pa je da so poleg stalno vsa leta eni in isti predvsem te POZDEREC JE VSE POSEDI POULEK

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2023 ob 20:10 gost

      Pa trener non stop eden in iste pojma nima

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2023 ob 14:01 gost

      Te pa se prijavi za trenera TI KI IMAŠ POJEM ,pa da te vidimo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2023 ob 15:24 Gajdaš gost

      Manjkata še en par iz krožne ulice in en par iz ravenske v beltincih.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2023 ob 16:09 gost

      Mirko 55..... Vse se nekam vpišejo ka te sūjnejo zašenki in pijejo .Lakotinjek

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2023 ob 16:27 Mirko 55 gost

        In? Ka ma to s teuf ka tu lajaš. Ve pa če to vse znaš si že ge paulek. Lejko bi svoja posla gledau nej pa drugim v kupico pa tenjer. Stalno so možnosti ka se vpišes kam koli pa se nasuni kak svinja, če ti to tak v nos ide ka nemaš mira

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.