https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Za nagrado vesna se poteguje tudi film mladega Prekmurca

28.9.2023  

Matic Dominko, bivši dijak GFML ter filmski režiser in študent na AGRFT je letos dokončal svoj prvi dokumentarni film z naslovom SMRT. Film se na 26. Festivalu slovenskega filma Portorož (FSF) poteguje za najvišjo možno slovensko filmsko nagrado vesna za najboljši študijski film.

Matic Dominko, bivši dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, filmski režiser in študent filmske in televizijske režije na Akademiji za Gledališče, Radio, Film in Televizijo (AGRFT), ki prihaja iz majhne vasice Nedelica v Prekmurju, je letos dokončal svoj prvi dokumentarni film z naslovom SMRT.

Foto: Ela Mimi Pirnar

Film se naslednji teden poteguje za najvišjo možno slovensko filmsko nagrado - Vesna za najboljši študijski film, na festivalu slovenskega filma, ki bo potekal v Portorožu. Premierna projekcija filma na festivalu bo v soboto, 7. oktobra 2023, ob 15. uri v Razstavišču Monfort, Portorož.

SMRT je kratki dokumentarni portret o spiritualnem death metal bandu iz Turnišča po imenu SMRT. Film se fokusira na osebnost/družinsko življenje članov banda in na skupinsko energijo, ki jih med seboj povezuje. Namen filma je pokazati kontrast med tem, kako metalci predstavljajo sebe na odru in med tem, kakšni srčki so v resnici.

Glavna producentka filma je producentka AGRFT mag. Jožica Šmid, zelo pomemben delež k filmu pa je prispeval tudi asistent produkcije Gal Nagode. Direktorica fotografije in snemalka je bila Neža Jankovič, montažerka filma pa Anja Pirtovšek.

V filmu je bila uporabljena zgolj in izključno glasba skupine SMRT, katere avtor je Luka Gjerkeš, izvajalec pa celoten band SMRT.

V filmu nastopajo: Luka Gjerkeš (kitarist), Lan Pahor (pevec), Vili Marinčič (kitarist), Gal Gabriel (bobnar) ter Lukovi družinski člani: Tinkara Čerček, Mirjana Gjerkeš, Branko Gjerkeš in psički Leli, Caidy in Lucky. Ostali pomembni člani ekipe so bili snemalec zvoka Tonko Sekulo, oblikovalec zvoka Gregor Bajc, grafični oblikovalec Lan Pahor, svetlobna in barvna obdelava slike Neža Jankovič.

Foto: Neža Jankovič

Naslovna fotografija: Lan Pahor

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2023 ob 16:30 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2023 ob 21:51 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.