https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Uspešno zaključili mladinsko izmenjavo Keep moving, keep improving

7.4.2023  

S projektom Keep moving, keep improving smo mlade ozavestili o pomenu zdravega načina življenja, rednega gibanja in samooskrbe.  Ugotovili smo, da smo mladi v današnjem času preveč časa v sedečem položaju za elektronskimi napravami, svojemu fizičnemu in posledično mentalnemu zdravju pa ne posvečamo toliko časa. Raziskali smo komponente zdravega načina življenja, spoznali različne tehnike sproščanja, se učili samooskrbe in pripravljanja zdrave hrane, predvsem pa se gibali. S projektom smo združili mlade iz različnih držav, da smo skupaj delili izkušnje, znanje in ideje, vse to pa lahko uporabljamo v prihodnosti in predajamo naprej lokalnim skupnostim.


Cilji našega projekta so bili: spoznati izraze gibanje, zdrav življenjski slog, samooskrba; ozavestiti mlade o pomembnosti gibanja; razvijanje osebnostnih kompetenc pri mladih; spodbujanje gibanja pri mladih; spodbujanje zdravega načina življenja; prikaz samooskrbe; spodbujanje socialne interakcije; spodbujanje aktivnega načina življenja.

V okviru projekta so izvedli eno aktivnost in sicer mladinsko izmenjavo z naslovom Keep moving, keep improving. V projekt je bilo vključenih 33 mladih udeležencev iz Slovenije (7 mladih), Romunije (7  mladih), Slovaške (7 mladih), Poljske (5 mladih) in Litve (7 mladih). Udeleženci mladinske izmenjave so bili stari od 17 do 30 let, med njimi tudi udeleženci z manj priložnostmi in nekateri mladinski vodje, ki so bili starejši od 30 let. Nekaj izmed udeležencev je že bilo pred tem vključenih v projekte Erasmus+, večina pa se jih je z njim srečala prvič. Velik poudarek so dali tudi vključevanju mladih z manj priložnostmi in sicer tistim, ki prihajajo iz obmestnih okolij, kjer je dostopnost do programov za mlade slabša. Mladinsko izmenjavo je organiziral Zavod MS-I Cankova.

Mladi iz različnih držav so se medsebojno sporazumevali in s tem krepili svoje znanje angleškega jezika. Poleg tega so se naučili tudi določenih fraz iz sodelujočih držav ter tako razširili svoje znanje tujih jezikov. S promocijo programa Erasmus+ ter mladinske izmenjave so povečali motivacijo in željo mladih po vključitvi v projekte mladinskih izmenjav ter jih spodbudili za aktivno participacijo v družbi. Cilj je bil tudi spodbuditi organizacije v lokalnem, regionalnem, nacionalnem okolju in nenazadnje tudi na mednarodni ravni, da organizirajo različne projekte za mlade in jih privabijo k aktivnem sodelovanju. Skozi aktivnosti na mladinski izmenjavi (še posebno skozi predstavitve držav in kulturno-kulinaričnih večerov) so mladi spoznali različne ljudi iz različnih držav, spoznali njihovo kulturo, običaje ter se ob tem naučili sprejemati drugačnost. Prav tako so krepili kompetence timskega dela in pomembnosti prilagajanja v skupini. Z mladinske izmenjave so tako odšli s pridobljenimi različnimi novimi kompetencami, ki jim bodo gotovo koristile v prihodnosti.

Projekt je v celoti financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.