https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Znana je kandidatka za ministrico za zdravje, odšla naj bi kmetijska ministrica

03.10.2023 ob 14:34  

Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu. Prevolnik Ruplovo najprej čaka predstavitev pred parlamentarnim odborom.


Red. prof. dr. Valentina Prevolnik Rupel je po osnovni izobrazbi ekonomistka, leta 2008 je doktorirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani z naslovom doktorske disertacije Vpliv kvalitete življenja na postavljanje prioritet in na učinkovitost alokacije sredstev v zdravstvu. Na svoji poklicni poti je pridobila bogate izkušnje na področju zdravstva. Na Inštitutu za ekonomska raziskovanja v Ljubljani se je ukvarjala s področjem zdravstva in dolgotrajne oskrbe, prav tako tudi kot predsednica Znanstvenega sveta Inštituta za ekonomska raziskovanja. Predavala je na DOBA Fakulteti za uporabne poslovne in družbene študije Maribor. V zadnjih letih se je ukvarjala predvsem s področjem merjenja izidov zdravljenja in definiranjem kazalnikov kakovosti ter na vrednosti temelječi zdravstveni obravnavi, njeno širše področje delovanja pa je financiranje zdravstvenega varstva in zdravstveno zavarovanje ter vrednotenje zdravstvenih tehnologij. Kot članica Strateškega sveta za zdravstvo je sodelovala pri oblikovanju ukrepov za sanacijo zdravstvenega sistema, v preteklosti pa je delala kot svetovalka ministra za zdravje ter kot svetovalka generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Trenutno opravlja funkcijo državne sekretarke na Ministrstvu za zdravje. 

"Prizadevala si bo za dostopno in kakovostno zdravstveno oskrbo v javnem zdravstvenem sistemu, in zagotovitev stabilnega financiranja z določitvijo ustrezne košarice pravic," so o kandidatki za ministrico sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Vse od odstopa Bešiča Loredana so se sicer vrstile špekulacije o novem kandidatu za ministra, kot verjetna kandidatka pa se je že zgodaj omenjala tudi Prevolnik Rupel, ki je funkcijo državne sekretarke nastopila, ko je resor začasno prevzel Golob.

Foto: Vlada RS

Odhaja tudi Šinko?

Po poročanju časopisa Večer naj bi vladno zasedbo zapustila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko ter minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2023 ob 15:32 gost

      Nova kura v ospredju , stari zdravstveni mafijci v ozadju . Nič novega!Isto sranje , samo drugo pakovanje . Šinkova čas je že bil za tvoj odhod ....le za število in strošek zanjo in za Uroša Brežana .

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 21:23 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2023 ob 15:39 y gost

      To pomeni , da Golob ni našel človeka , ki bi v njegovi vladi prevzel vlogo ministra . Nihče drug , ki ima vsaj malo pameti se ne bi lotil takšnega težkega sranja , ki je zavoženo globoko v drek .

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2023 ob 15:54 Karel K. gost

      Morda se bo spet kateri napil, da bo lahko zapustil to Golobovo ekipo, kot je to storil Tožilec Šketa, ki se ni več bil pripravljen razdajati za Golobovbe politikantske maščevalne orgije. kot je tisti objem Jankoviča s strani ministrice Pipanove. Ona zdaj pozdravlja odstop Šete, pozablja pa, da je ona neredila večjo napako, kot joje Šketa, saj je objela človeka, kateri je več na sodiščih kot pa v službi, Da pa nikoli ni obsojen pa ni nobeno presenečenje pri slovenskem pravosodnem sistemu in tam zaposlenih funkcionarjih.

      24 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 21:47 123 gost

        Kera vlada pa je imela več pijancev kot Janševa, svinje ne priznate svojih pijancev in pedofilov v svojih vrstah pa še pedrov ki so jih lovili v evropski prestolnici

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2023 ob 16:00 Karel K. gost

      Škoda ženske in njenega ponosa in morda tudi znanja, da se podaja v to Golobova zdravstveno in institucionalno brezno, saj bo le lutka na njegovem menuju, morala bo delati kot bo hotwel on,. čeprav se ne razume v nič, tudi v štrom ne, le toliko pozna štrom, da ve, da ni zastonj, da se da z njegovo prodajo lepo zaslužiti. To kar se je 32 let nakopičilo v tem zdravstvu, lahko reši le človek z diktatorsko palico. Najprej mora nagnati vse dobavitelje opreme, potem pa izgnati korupcijo iz zdravstvenega sistema in vpliv politične elite nanj, da bodo zdravstvo vodili ljudje kateri se strokovno spoznajo na to in vedo kako mora to funkcionirati, da je lahko dostopno za državljane. Na žalost, bodo počasi takšni ljudje v zdravstvu izumrli.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 21:50 Štef gost

        Ravno Janša ni dovolil delati brez njegovega dovoljenja in njegovi volilci so iste svinje kot on

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2023 ob 16:06 Karel K. gost

      Kako ton da je Golob toliko narcisoiden in samozavesten, da ne vidi, da je čas, da on odide, saj ga zapuščajo vsi, kateri kaj dajo na svoje znanje in svoje osebnosti. Izbral je slabe kadre, saj so dobri že prej njega in njegovo mentaliteto poznali, zato se mu niso hoteli pridružiti. Zdaj je že prišel prek glave tem slabim in ga več ne morejo prenašati, to njegovo agresivnost, laganje po tekočem traku, slovenskemu narodu in poveličevanje samega sebe kot nenadomestljivega strokovnjaka za vsa področja. Torej prvi na vrsti za odhod mora biti Golob in mu je potrebno kupiti enosmerno vozovnico v pekel, saj je s svojo lažnivo držo in ponižnostjo pred volitvani nasamaril celotni slovenski narod vse ddržavljane Slovenije. V pravni državi bi ta njegova gesta bila predmet kaznivega dejanja.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 16:21 Karel K. 2.0 gost

        hjoj karel res ne ven kako se ti da pisariti take gluposti in kako nimas zivljenja res si bedak.Vsi Vemo da je janeZ JANŠA the besT in da ti to ne ves je sramota resno SRAMOTA!!!!!!!!!!

        10 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 21:52 Lali gost

        Karel K škoda da ti ne kandidiraš saj si grozno pameten samo določene stvari ne veš povezati

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.10.2023 ob 16:37 GOST gost

      JANŠA DIKTATOR KOT FIDEL CASTRO--------SRAMOTA DA PODPIRATE JANŠO, KI JE POKRADEL VSE KAR SE DA IN NAPRAVIL DOLG OKROG 50 MILIJARD----------SRAMOTA.

      8 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.10.2023 ob 16:46 Karel K. gost

      Samo po odhodu Goloba ne spet kakšen obramboslovec, kateri je končal slovensko pravo in politilog, kot se zdaj spet omenja obramboslovec, Prebelič. Ti obramboslovci in politologi so 32 let na oblasti, opravljajo najvišje državniške funkcije in država je padla v greznico, je na robu propada in razpada. To so v Sloveniji izobrazbe kjer je pomembna le titoisitčna politična doktrina ideologija in pojmovanje funkcioniranaj države. Končno je čas, da prevzame krmilo države človek kateri ima eksaktno izobrazbo in diplomo zaradi znanja, ne pa le zaradi pairje, ki je temu namenjeno, da dobiva dobro plačo. tega ni na sveti, niti v Bangladešu ne, da bi funkcionar, strokovnjak bil plačan na temelju diplome, ne pa na temelju dosežkov na delovnem mestu. Seveda, če bi to veljalo v Sloveniji, bi slovenska politična elita potem morala mesečno nakazati denar na račun država namesto, da na njihove račune država nakazuje bajne plače.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.10.2023 ob 17:08 gost

      Tako je Karel v vseh vaših komentarjih !

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.10.2023 ob 17:20 N. gost

      Kaj hočemo vsem levičarjem v vladi se tudi ura vrti v levo ...zato lezemo v preteklost . 20 ministerskih katastrof z vrhovnim pričem na čelu !

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.10.2023 ob 17:42 Markojca gost

      Jest bi samo štejla pitajte kama ide Surla?????

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 6:04 Markojca gost

        123 jest bi samo štejla povedate ka maš skisane kurje možgane in imaš sigurno surlo kak ta šinkojca.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.10.2023 ob 18:02 gost

      Še ena , ki se bo šlepala na proračunu !!!!!!!!!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.10.2023 ob 18:30 gost

      Tukaj se je napil eden pa se ta je iz tuzilskih vrst ne iz vlade. Prejšnja vlada pa ni imela nobenega v vladi da bi bil trezen ali pa da ni bil na belem prahu. In to z strani popov požegnjani zato so pa po Bruslju lovili desne pedre za časa kovida. Skrivajo se pa ti desni buziji za družinami. Spet je prišlo v javnost kako popi organizirajo orgije zraven božje hiše in vse to podpirajo desni skrajneži iz vseh držav sveta.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.10.2023 ob 18:34 gost

      Dr. Brecelj , boš povedal konec mandata kaj je " ZADOVOLJIVA IZBIRA " postorila !

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2023 ob 20:11 105 gost

        Dr. Brecelj je par let razlaga kaj je v zdravstvu narobe.Sedaj ko bi-upam-lahko to spremenil pa je poniknil.

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.10.2023 ob 18:34 gost

      Zato bo pa sveti peter imel veliko dela ko bo odklepal vrata raja vsem dušni pastirjem keri si svoje,,,, riti,,, ne brišejo. Ampak njim morajo desni skrajneži lizati in z njimi igrati igrice,,,,, ču, ču, ču,,, vlakec voziti.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.10.2023 ob 19:17 V. gost

      Nikakor ni naključje ,da je pri nas , že kar pravilo ,da visoki državni izvoljenci odstopijo izključno skrajno redko in le za bogetalnih prekrškovnih prestopkov (v obsegu globe , s polovičnim popustom v višini , ki jo na mestu lahko izreče policist ) nikakor pa nikoli in nikdar ne odstopijo tisti , ki s svojim sledljivimi odločitvami in dejanji sistemsko ropajo in siromašijo državni proračun , kršijo veljavno ustavo in zakonodajo ter od ,,znotraj,, ogrožajo veljavno ustavno ureditev , suverenost in nedotakljivost ozemlja RS , temeljne človekove svoboščine in pravice državljanov RS.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.10.2023 ob 19:18 Kaj pa u Sloveniji gost

      https://www.24ur.com/novice/tujina/kosti-pred-zdravnikovo-hiso-odkrili-po-prijavi-njegove-nekdanje-soproge

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.10.2023 ob 19:57 gost

      Kje smo in kam gremo ?????????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.10.2023 ob 20:06 gost

      Vlada g. Janeza Janše je bila demokratična, spoštljiva do državljanov in napredno sodobno usmerjena. Sedanja vlada je roparska protislovenska drhal.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.10.2023 ob 20:19 gost

      goflja ne na pamet 20:5

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.10.2023 ob 20:35 Gajdar gost

      Dozdeva se mi, da sedanjo vlado vodi Gabrova, ki bo razrešila kmetijsko ministrico iz Prekmurja. Upam, da bodo pomurski poslanci svoji pomurski ministrici stopili v bran, saj je evidentno, da mora odstopiti zaradi izlova nutrij, ki mu nasprotuje Gabrova.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      03.10.2023 ob 21:16 gost gost

      VAŽNA IDE ŠE MALO PA DE PUŠKA PA V KORUZI BANDA AJDI BICIKLINE PA OKOLI SPOMENIKA KJE STE ZDAJ SVOBODAŠI

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      03.10.2023 ob 22:21 gost

      Se vidi kdo pri Holobovih hlače nosi! Šinkova bo letela zaradi nutrij. Oj oj Holobek kam si padel?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.10.2023 ob 5:24 gost gost

      SAMO SE PONIŽALA KA ŠLA TJA NEJ BOLJŠE V PREKMURJI NAŠI POSLANCI PA NIŠTA OD REČI SAMO STOLČKI NJIH ZANIMAJO ZATAJILI PREKMURJE

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.10.2023 ob 8:52 čenč gost

      zaj de prišel brzi Jožek, na Murski val, modruvat pa lagal.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      04.10.2023 ob 15:55 gost

      Golobinjek se razpada,bizaren ples se koncuje,od goloba frfota perje,prisla je lisica v sam golobnjak..Niste dolgo frfotali sprijeni bizarni golobisti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.