https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Odprtje razstave in jazz koncert Marca Strana

04.10.2023 ob 9:20  

V organizaciji Art Gallery Miro Persolja sta v soboto, 30. septembra 2023, v Ljutomeru potekala dva kulturna dogodka, v ospredju katerih je bil italijanski umetnik Marco Strano.

V Art Gallery Miro Persolja, na Prešernovi ulici v Ljutomeru, so najprej odprli razstavo likovnih del italijanskega umetnika Marca Strana, nato pa je sljednji s svojo zasedbo Marco Strano Quartet v Domu kulture v Ljutomeru izvedel jazz koncert, na katerem so zbirali sredstva za eno izmed družin, ki je v avgustovskih poplavah v ljutomerski občini utrpela škodo. 

Med obiskovalci obeh dogodkov je bil tudi ljutomerski podžupan Janko Špindler, ki se je v svojem nagovoru zahvalil Miroslavu Persolji, da v Ljutomeru gosti mednarodno priznane umetnike, obenem pa pozdravil gesto, da se zbrani prostovoljni prispevki namenijo pomoči potrebnim, so sporočili iz Občine Ljutomer.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2023 ob 9:41 Prlek gost

      Daj Persolja spelji se, sam kič nam v Lotmerk voziš. Koji bluz od galerije.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2023 ob 11:13 Pavel gost

        Sprašujem se, zakaj se toliko ukvarjate oziroma obremenjujete s Persoljo. Vse kar ste napisali je samo vaše mnenje, katero pa je daleč od absolutnega oziroma stvarnega. Ni dovolj da gledamo samo z enega zornega kota, ampak iz različnih zornih kotov, da lahko dojamemo stvarnost. To kar ste komentatorji zapisali ima svojo težo, vendar je to premalo. Persolja se je pojavil zato, ker je nastala kulturna praznina-niša, katere niste zapolnili tako imenovani profesionalni akademsko izobraženi slikarji. Neaktivnost, ne povezovalnost, samovšečnost, narcisoidnost, egocentričnost, so dejavniki, kateri uničujejo kulturo. In tega se ne morete znebiti profesionalci? Začnite pri sebi in se pokažite svojim znanjem in delom. Pa da vidimo, če ste sposobni preseči nivo Persolje.

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2023 ob 13:22 Veronika gost

        Prlek prav maš, on ponuja vsem slike svoje, pa to ne bi človek h našim kravam obesil, bi verjetno zbleznele. Provokator prve klase, saj pa smo ga spoznali, malo preveč prleškega vina ima v riti pa se mu fuzla

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2023 ob 10:34 Lotmerk gost

      ni vredno omembe Prlek, lotmeržanarji vemo marsikaj o njem. Neka se kiti i divi. Klovn bo klovn ostal hahah

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2023 ob 17:54 Metka gost

      Ta galerija je kar nekaj, nič posebnega,le fino je to da je zapolnila ta prazen prostor. Vsi vemo da je g.Persolja slikar,le slikar,nima ne diplome,ne akademskega naziva. Pač slika in se povezuje s slikarji to ni akademski nivo ampak ljubiteljski,kot moja babica,ki rada slika. Enim je všeč kič,drugim ne, stvar okusa. Lotmerk kot Lotmerk,beda pač.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2023 ob 13:27 Lotmerk gost

      Ta KLOVN je bil zdaj po radiju in sinfal kulturo in ljudi, direktorice zavodov. Spelje se naj prislek nic vreden, laznivec.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2023 ob 14:16 Verzenec gost

      To podpira vasa zupanja, zdaj pa mate kar mate.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2023 ob 14:35 Franc gost

      Persolja je največji prevarant v Lotmerku

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2023 ob 14:41 Mateja gost

      Pesolja nikoli nisi in ne boš Prlek, spokaj se v Italijo alora!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2023 ob 15:33 Hmm gost

      hmmm s to izjavo po radiju, ko je naročil sam intervju, isto za tv., je pokazal kako nizkoten je ta človek. Niti slovensko ne ve govoriti. Posnetek kroži po Ljutomeru. Tip je mimo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2023 ob 15:47 Radgončan gost

      tega starčeka v Radgoni dobro poznamo. Izogibajte se ga, ker Persolja je niko od nikogar. Lotmerk dobili ste samo zgago

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.10.2023 ob 13:17 Prlek gost

      Pavel Pavel, ce je oblast taka, zato pa je kot je. Persolja pa se naj ne vtika v naso kulturo, naj gre raje v Italijo in tam ostane KLOVN. Njegove risbice pa so pod nivojem predsolskega otroka, malo vprasajte likovne kritike. V Italiji so ga nagnali, ker se laze prevarant, da je razstavljal na Bienalu, on ga je samo obiskal. spil 1l vina in sanjal kako razstavlja svoje otrocarije.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2023 ob 8:22 Pavel gost

        Napišite deset stavkov, kaj so naredili v zadnjem letu v Ljutomeru, akademsko izobraženi slikarji. Koliko razstav, kako so razstave predstavljene javnosti, kje so objavljene kritike, kdo jih je napisal,.... Nič od nič in še enkrat NIČ! Persolja je tak kot je. Nekulturna javnost pa mu daje podporo, akademiki pa jockajo. Tako je, če se zanašaš samo na naziv, titule, in nič ne narediš za družbo. Akademsko izobraženi slikarji ste preveč oddaljeni od stvarnosti oziroma vaša zavest ni sposobna dojeti časa in prostora v katerem živite. Zbudite se in začnite DELATI, pa bo kulturno življenje bolj bogato, družba pa duhovno bolj zdrava.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2023 ob 9:08 Pavel gost

        Izgovarjati se na oblast, je veliko sprenevedanje. KAKŠEN NAROD, TAKŠNA OBLAST, KAKŠNA OBLAST, TAKŠEN NAROD. Tudi če obračamo se nič ne spremeni. Dejstvo je, da je slovenska družba na nizkem duhovnem nivoju. To se posebej kaže v današnjem času, ko smo deležni težkih preizkušen. In kaj se je v zavesti ljudi spremenilo, prav nič. Razvrata je čedalje več.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.