https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Vrtu spominov in tovarištva odprli razstavo umetniških del likovne kolonije

Petanjci, 11.10.2023 ob 17:05  

V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih so odprli razstavo del udeležencev likovne kolonije, ki sta jo organizirala Kulturno umetniško društvo Tišina in GVINI – Zavod za izobraževanje, šport, kulturo Tišina.

Zbrane je v uvodu pozdravil in nagovoril Marjan Šiftar, podpredsednik Ustanove Dr. Šiftarjeva fundacija, ki je izrazil zadovoljstvo, da so se med drugim odprtja razstave udeležili tudi številni mladi, saj je obenem z odprtjem razstave potekal tudi svečani zaključek literarnega natečaja za osnovne in srednje šole. »Del svečane zaključne prireditve letošnjega literarnega natečaja je, kot že mnogokrat v minulih letih, tudi otvoritev nove razstave v galeriji Ustanove Dr. Šiftarjeva fundacija.«

Likovna sekcija, kateri predseduje Vinko Gajšt, prireja vsako leto likovno kolonijo v prijaznem okolju ob reki Muri oziroma jih gosti idilična podoba Vrta spominov in tovarištva na Petanjcih. Kot pove predsednik Gajšt prihajajo slikarji, udeleženci kolonije, iz različnih delov Slovenije, v likovni sekciji pa sodelujejo tako mladi kot starejši ustvarjalci.

Na letošnji razstavi izbranih del članov likovne sekcije KUD Občine Tišina, ustanovljene leta 2004, sodelujejo slikarji: Anton Bertalanič, Stanislav Brodnik-Cico, Igor Dolenc, Jože Foltin, Branko Gajšt, Vinko Gajšt, Marijan Gregorc, Alojz Krevh, Ivan Lorenčič, Tanja Luco, Marija Pavlič in Štefan Titan.

Mag. umetnostne zgodovine, Franc Obal, je predstavil in odprl razstavo. »Razstavljavce različnih starosti in poklicev, kakor tudi pridobljenih likovnih veščin, zaznamujejo več plastni likovni izrazi prevladujoče krajinarske motivike. V njih se odkrivajo likovni elementi impresionistične lestvice barvnih kontrastov, naturalistično izvedeni predmetni detajli, ekspresivno učinkujoči svetlobni poudarki …, posebej pa nas razveseljuje pojav novih likovnih prvin avtonomnega abstraktnega barvnega izraza.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2023 ob 20:15 gost gost

      OPET NA KUPO POGLEDNITE ŠTO VSI SE RAZMIJO NA SLIKANJE BOG POMAGAJ

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2023 ob 22:05 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.10.2023 ob 9:20 Pavel gost

        Umetnost se je skozi celo zgodovino zlorabljala za propagando različnih ideologij. Posvečen kulturni prostor, ni prostor kje se bi zlivala gnojnica, bruhanje, človeške fekalije,... Vsi tisti, kateri to počnete, ne razumete, ne čutite pomena kulture. Kulturni človek tega ne počne. Kulturni človek se obnaša dostojanstveno, trudi se preseči polarizacijo, ne širi sovraštva, ne spodbuja konflikta, ne razdvaja ljudi ampak jih povezuje v medsebojnem spoštovanju in dopolnjevanju. Skratka prizadeva si za ČLOVEČNOST oziroma za zdravo družbo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2023 ob 20:33 gost

      Karel še ni komentiral?😂😂😂

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2023 ob 1:02 Karel K. gost

      Ne bom vas izneveril, če si že tako želite, samo potem ne pišite, da mojih komentarjev ne berete, ja radi jih berete, ker so vsebinsko in umetniško dodelani, zanimivi in razumljivi. Pač Šiftariada in so prisotni tisti kot vedno, Emri Šiftar in nekdanji trgovec v Domu Tehnike Lipič, ni pa nobenega roma, kateri so naredili Šiftarja za "Junaka" socialističnega dela. Saj če so ti starčki prisotni je itak samoumevno, saj njih ni mogoče več spremeniti, žal pa nam vsem slovencem mora biti teh mladih katerimorajo prisluhniti tej pravljici, pa ne o umetnosti, škoda pa je, da ti umetniki z Obalom na čelu, te svoje stvaritve razkazujejo na tem ideološko kontaminiranem mestu, kot da ni za to ustreznega prostora drugje. To je isto, kot ko gre Vrečkojova na Čebine. Obal, sin Obalovega Džaoževa iz Murska Sobote. Starega dobro poznam, hišo so imeli skoraj nasproti nekdanjega obrtnega podjetja Obrtnik in je kar rad prihajal na to podjetje in tam trosil vice o starem kalandariume za novo leto.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2023 ob 1:48 PRIJATELJI TERORISTOV gost

      To so slovenski prijatelji palestinski teroristov, vse financira država oziroma vi vsi davkoplačevalci. FUJ NESNAGA Gibanje za pravice Palestincev PIC - Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja Društvo Humanitas - Center za globalno učenje in sodelovanje Mirovni Inštitut Zavod Proja Zavod Emma Zavod Global Slovenska filantropija Participativna Ljubljanska Avtonomna Cona - PLAC Društvo OVCA Kulturno društvo Gmajna Ambasada Rog Zavod Tri Avanta Largo Društvo Raznolikost Mladi za podnebno pravičnost Glas ljudstva Pekarna Magdalenske mreže Organizaciji za participatorno družbo Iniciativi Mestni Zbor Sindikat Mladi plus Umanotera Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo, Filozofska fakulteta v Ljubljani Študentsko društvo Iskra Kulturno društvo Prostorož IŠSP - Inštitut za študije stanovanj in prostora Založba /*cf. Kulturno ekološko društvo Smetumet Arabski klub Mesto žensk, Društvo za promocijo žensk v kulturi Protivojna mreža Focus, društvo za sonaraven razvoj Danes je nov dan Civilna iniciativa Infokolpa Skupnost Soncni log/Hisa Marigold Inštitut za afriške študije CEDRA Center za družbeno raziskovanje Kolektiv Rdeča pesa Zavod BOB Društvo CIIA ZaŽivali!, društvo za uveljavitev njihov pravic. Lista demokratičnega študentstva

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2023 ob 6:47 Karel K. gost

      Ta shod imenovan Šiftariada dokazuje dejstvo, da smo slovenci sužnji titoistične ideologije in njegove oblike terorizma, ki ga predstavlja in neguje s pomočjo takšnih zborov na s titoizmom kontaminiranimi kraji, kot je palestinski narod žrtev teroristov iz svoje sredine.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2023 ob 6:57 Karel K. gost

      Kako dvolični so slovenski titoisti kaže njihova podpora napadu palestinskih terosistov na Izrael. Zavzemajo se za neodvisno državo Palestincev, Palestino, v isti sapi pša podpirajo teroriste kateri se zavzemajo za Palestino kot islamsko urejeno državo po vseh najtršig islamskih zakonih, torej tudi za to, da ženske ne smejo obiskovati šol, da morajo biti pokrite in podobno. Enako delajo titoisti, ko vse poneumljajo, samo da bi udejanili in razpečavali titoistično obliko islamizma med Slovenkim narodom. To počno s pomočjo podaritve nagrad mladim literato, v tem primeru z razstavo umetniških storitev prekmurskih umetnikov, v kratkem bo to kraj kamor bodo vozili slovenske osnovnošolce na ogled, tega s titoizmom kontaminiranega kraja, kjer jim bodo prali možgane s titoistično ideologijo. Pred dnevi mi je glasnik titoizma na tem portalu zapisal, da je neolikano, on je napisal v špotljivem tonu, danes pisati o titoizmu in Čebinarjih, oni pa lahko propagirajo Čebinarje in Titoizme na račun državnega denarja in to razglašajo s pomočjo svojih medijev.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.10.2023 ob 10:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Károly,med nama,med nami vsemi,kdo pa čita tvoje umoslovje,mater si "nedojebani SSDS".SMRT NEDOJEBANIM JANŠISTOM.SMRT DESNIM.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2023 ob 9:12 gost

      Non stop eni in isti majski hrošči,pfuj,ali prihaja zima.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.