https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad sezono po preobratu odprla z zmago

10.10.2023  

Minulo soboto, 7. oktobra 2023, je bila v Športni dvorani Planina Kranj odigrana tekma 1. kroga Sportklub 1.A DOL za moške. Pomerili so se odbojkarji Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav. Tekmo so z 2:3 dobili gostje.

Hiša Na Kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 2:3

Izidi nizov: 28:26, 25:17, 17:25, 22:25, 10:15

Športna dvorana Planina Kranj, gledalcev 70, sodnika Tomec in Mohorčič.

Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 17, Jančič, Tučen 12, Peruničić 16, Snedec, Šikanić 1, Mali, Adžović, Jovović 24, Maček 5, Fajfar in Zalokar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 13, Šormaz 13, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 6, Horvat, Legen 1, Bedrač 14, Mirković 20, Miko, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

Pričelo se je letošnje državno prvenstvo v odbojki, kjer so v 1. krogu odbojkarji Panvite Pomgrada gostovali v Kranju pri ekipi, ki jih je lani izločila v četrt finalu državnega prvenstva. Tudi v uvodni tekmi sezone je kazalo na zmago Kranjčanov, ki so povedli z 2:0, v nadaljevanju pa je soboški prvoligaš s trenerjem Fujsom vendarle strnil vrste, se predramil in na koncu iz gorenjske prestolnice odnesel zmago s 3:2.

Najbolj učinkoviti v vrstah Sobočanov je bil novinec Stefan Mirkovič, ki je dosegel 20 točk, Žan Bedrač se je izkazal s 14-imi, po 13 pa sta jih dodala še Leonardo Doda in Nenad Šormaz, ter šest mladi Vid Suhadolnik. Pri gostih je bil najučinkovitejši Đorđe Jovović s 24-imi točkami.

V prvem nizu si nobena od ekip ni priigrala več kot 2 točki prednosti, a je zbranost na koncu bila večja pri Kranjčanih , ki so ga dobili z 28:26. V tem delu je bil pri Sobočanih najaktivnejši Mirković, ki je kar devet od svojih 20-ih točk dosegel v tem delu. Če je drugi niz še potekal po željah Kranjčanov, ki so ga po 26-ih minutah dobili z zanesljivih 25:17, pa je v tretjem steklo tudi Sobočanom. Kljub hitremu vodstvu Kranjčanov s tremi točkami prednosti 4:1 in 5:2, se Panvita Pomgrad ni vdala v usodo in po Bedračevem bloku izenačila na 6:6. Izmenjava točk je potekala do rezultata 10:10, nato pa se je uspelo Prekmurcem vendarle odlepiti. Povedli so 12:15. Igra je stekla tudi v nadaljevanju in z zmago v tretjem nizu s 17:25 so Sobočani napovedali preobrat, podobno kot so to storili pred tednom dni na generalki pred prvenstvom proti Calcitu, kjer so zmago s 3:2 slavili po zaostanku z 0:2.

Četrti niz je znova potekal precej izenačeno, saj so domači prvič povedli z dvema točkama razlike šele pri 13:11. Gostje so uspeli izenačiti in nadaljevali z menjavami v vodstvu, pri izidu 20:20 pa sta mlada Suhadolnik in Bedrač s točkama naredila ključno razliko dveh točk, ki ju Prekmurci niso več izpustili iz rok. Četrti niz so dobili z 22:25 po asu Šormaza.

Zadnji niz je potekal po sistemu toplo-hladno. Panvita Pomgrad je povedla z 0:3, Kranjčani so izenačili na 3:3, Panvita pa je znova ušla na vodstvo s 5:8. Vztrajni Gorenjci so se približali in na deveti točki še izenačili, več od tega pa ni šlo in soboški prvoligaš je v nadaljevanju po seriji 5:1 zadnji niz dobil z 10:15.

Po tekmi je bil trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs kratek a jedrnat: »Zadovoljni smo z zmago, ker smo že izgubili prva dva niza in bili pred porazom. V tretjem nizu smo začeli igrati, oni so padli, vmes je bilo vendarle še napeto, a na koncu smo po slabšem uvodu vzeli, kar smo lahko dobili.«

Prihodnjo nedeljo ob 18. uri bo Panvita Pomgrad v Zeleni dvorani v Puconcih v prvi domači tekmi sezone gostila ravenski Fužinar.

Foto: arhiv kluba 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.