https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Namizni tenisači vstopili v novo sezono

11.10.2023  

Minulo soboto se je začela sezona 2023/24 v vseh slovenskih namiznoteniških ligah. Pri članih so štiri lige, pri članicah pa dve ligi. Med njimi pa tudi kar tri ekipe iz Prekmurja v najmočnejši prvi ligi, dve v drugi in ena ekipa v tretji ligi.

Prva domača tekma

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za moške (I. SNTLM) je ekipa Mura Sobota I doma gostila ekipo Savinje in izgubila po tekmi preobratov s 3:4.  Po dolgem času je bilo v Murski Soboti peklensko vzdušje, navijalo se je z obeh strani, saj so s tremi mladimi igralci Savinje bili zraven starši, za domačine pa so navijali člani kluba in lokalni ljubitelji namiznega tenisa ter so imeli tudi kaj videti. Zbralo se je okoli 50 ljudi, ki so skoraj v treh urah dvoboja uživali v odličnem namiznem tenisu. 

Najprej se odigra tekma dvojic

V letošnji sezoni bo za večino tekem prve ekipe domača dvorana pri Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer so vse od izgradnje srednješolskega centra in do leta 2006 domovali člani soboškega kluba. Po novem se v letošnji sezoni najprej odigra tekma dvojic in malce presenetljivo, a z razlogom sta za domače odigrala Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik ter izgubila z 0:3. Nato je Gregor Zafoštnik premagal Brina Vovka Petrovskea in je bilo 1:1.  Gostje so nato povedli že s 3:1, a so domači igralci izenačili na 3:3, potem ko je Bojan Ropoša po maratonskem dvoboju bil s 3:2 boljši od Brina Vovka Petrovskega. V zadnji odločilni tekmi je Mitja Horvat po zaostanku z 0:2 proti Mihi Podobniku izenačil na 2:2, a mu je na koncu zmanjkalo moči za popolni preobrat in ponovitev finala v Pokalu Slovenije. Za Mura Sobota je dve zmagi dosegel Gregor Zafoštnik, eno pa Bojan Ropoša. Tako so se igralci Savinje, po porazu proti ekipi Mura Sobota I v pokalu Slovenije v finalu z 2:3, tokrat revanširali in nakazali, kot se je tudi napovedovalo, da bodo resni kandidati za najvišja mesta, na katere ciljajo tudi »Sobočanci«.

Ekipa Kema Murexin I slavila na Ravnah na Koroškem

Da so resni kandidat za končnico pri članih, pa so z zmago na Ravnah na Koroškem potrdili tudi člani ekipe Kema Murexin I, saj so zmagali s 4:1. Dve zmagi je dosegel Damjan Zelko, eno je dodal Tomaž Pelcar in dvojica Tomaž Pelcar-Damjan Zelko. V ekipi je bil še Luka Norčič. Tomaž Roudi iz Črenšovcev je prispeval eno zmago k ekipi Maribora, ki je aktualni državni prvaki, za skupno zmago s 4:0 proti Krki v Novem mestu in so tudi »Mariborčani« ter ekipa ŠD SU kandidati za končnico. Kar 6 ekip se bo potegovalo za 4 mesta v dolgi sezoni rednega dela, ki se bo končala sredi meseca aprila, nato pa maja in junija sledi še končnico najboljših štirih.

Članice Keme Murexin novo sezono začele z zmago

Članice Keme Murexin so v I. SNTLŽ z zmago startale novo sezono. S 4:0 so bile boljše od ekipe Vrtojbe. Na Primorskem so vsaka po eno zmago dosegle Ema Crnkovič, Ana Kovačec in Blažka Harkai ter dvojica Ana Kovačec – Blažka Harkai. Kot že nekaj sezon zapored bi se tudi članice iz Puconcev morale uvrstiti v končnico državnega prvenstva pri ženskah.

V II. SNTLM člani ekipe Kema Murexin II niso odpotovali na Koroško, saj so prestavili tekmo proti Muti na 21. oktober 2023 ob 10. uri.

V II. SNTLŽ pa ima ekipo Mura Sobota in so v prvem kolu gostile lanske prvakinje druge lige, ekipo Vesne, ki se ni odločila napredovanja in igranja v prvi ligi ter so tudi letos edine kandidatke za 1. mesto. Za »Sobočanke« so odigrale Martina Komovec, Janja Lebarič in Sara Tanšek. Ekipa iz Zaloga je zmagala s 6:0. V drugem dvoboju pa so prišle v Mursko Soboto igralke ŠD SU iz Novega mesta in zmagale s 6:2. Za Muro Sobota je eno zmago dosegla Martina Komovec in dvojica Sara Tanšek-Martina Komovec.

V III. SNTLM pa bo ekipa Mura Sobota II poizkušala z dvema mladincema in dvema članoma osvojiti čim višje mesto v zgornjem delu lestvice. Začeli so odlično z dvema zmagama. Najprej so premagali v Logatcu domačo ekipo s 6:2. Nejc Titan je dosegel 3 zmage, Luka Šantavec 2 in Dominik Maček eno. Nato pa so še isti dan popoldne v Izoli bili boljši od ekipe Arrigoni II z rezultatom 6:4. Dve zmagi je dosegel Dominik Maček in tudi Luka Šantavec, Nejc Titan pa je dodal eno ter še eno zmago dvojica Nejc Titan-Luka Šantavec.

Naslednje kolo se bo odvilo v soboto, 14. oktobra 2023: I.SNTLM: derbi v Puconcih ob 17. uri: Kema Murexin I : Maribor in ob 17. uri na Ravnah na Koroškem Fužinar Interdiskont I : Mura Sobota I. V vseh preostalih ligah pa se prvenstvo nadaljuje 28. oktobra 2023, ko bo v Murski Soboti, tokrat izjemoma v športni dvorani pri Osnovni šoli III, kar trojni program, saj bodo vse tri ekipe iz Murske Sobote v vseh treh ligah domačin.

FOTO: NTK Mura Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.