https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: »Starodavna vedenja o drevesnih vrstah v grajskih parkih Prekmurja«

Pokrajinska in študijska knjižnica, 19.10.2023 ob 6:05  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota si lahko ogledate razstavo »Starodavna vedenja o drevesnih vrstah v grajskih parkih Prekmurja.«

V avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je v sklopu DEKD in TKD na ogled razstava »Starodavna vedenja o drevesnih vrstah v grajskih parkih Prekmurja.«

Predstavljene so najpogostejše drevesne vrste v omenjenih grajskih parkih in njihove energijske značilnosti, ki blagodejno vplivajo na človeka. Pozabljena znanja o drevesnih energijah vas popeljejo v starodavne čase, ko so ljudje znali izkoristiti energije dreves in jih uporabljati v vsakdanjem življenju. Razstavo na poseben način bogatijo drevesa, izdelana iz lesa.

Drevesa so v naši deželi že od nekdaj povezana s človekom in pokrajino. Na razstavi so opisane tudi energije najpogostejših drevesnih vrst, ki rastejo v naših parkih in njihov pomen za človeka. Na slikovnem gradivu so prikazani parki, kakršni so bili nekoč in kakršni so danes. 

Razstavo krasi tudi osem dreves, izrezanih iz lesa, ki s svojo obliko in velikostjo opominjajo obiskovalce, kako mogočna so drevesa v primerjavi s človekom.

Drevesa iz lesa sta izdelala Srečko Mihorič in Aleš Mihorič. Stare fotografije grajskih parkov pa je prispeval Zoran Vidic. Razstavo pa je pripravila Jana Balažic.

 Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.