https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad zanesljivo do zmage nad Korošci

16.10.2023  

Minulo nedeljo je bila v Zeleni dvorani Puconci odigrana tekma 2. kroga Sportklub 1.A DOL za moške. Pomerili so se odbojkarji Panvite Pomgrad in Fužinarja. Tekmo so s 3:0 dobili domačini. 

 

Panvita Pomgrad – Fužinar SIJ Metal 3:0
Izidi nizov: 25:16, 25:18, 25:21


Zelena dvorana Puconci, gledalcev 120, sodnika: Jure Vrenko (Šempeter), Mojca Tovornik (Maribor).

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 13, Šormaz 13, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 8, Horvat, Legen, Bedrač 6, Mirković 13, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

FUŽINAR SIJ METAL: Pušnik 5, Križanič 5, Lednik, Robida 11, Ranc, Stojanov 2, Javornik 5, Vučetić, Plesec 11, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik in Hribernik (oba libero). Trener: Aljoša Jemec.

V prvi domači tekmi sezone je soboška Panvita Pomgrad v Zeleni dvorani v Puconcih v 2. kolu državnega prvenstva prišla do druge zmage. Boljša je bila od Fužinarja z gladkih 3:0. Pri Sobočanih so bili najuspešnejši Mirković, Šormaz in Doda s 13-imi točkami, 8 jih je dodal Vid Suhadolnik, šest Žan Bedrač in štiri z asi na servisu še kapetan Urban Drvarič.

Čeprav se je tekma pričela z začetnim vodstvom 1:0 za domače, to ni nakazovalo, da bo tekma potekala tako suvereno v njihovo korist, saj gostje v prvem in drugem nizu niti enkrat niso vodili. Tekmo je z blokom mladega Suhadolnika za vodstvo odprla Panvita Pomgrad, mladi domači center pa je v uvodu takoj dosegel dve od skupno svojih osmih točk. Na drugi strani sta za goste na začetku priključek držala Robida in Plesec, vsak s po dvema točkama in na semaforju je bil še izpisan rezultat 4:4. Čeprav je domače tudi v nadaljevanju krasila dobra obramba v bloku, si več kot dve točki prednosti niso priigrali vse do trenutka, ko je najprej Bedrač pripomogel k vodstvu za 10:8 in nato v bloku še Suhadolnik za vodstvo z 11:8. Nato je gostujoči trener Jemec zahteval prvi odmor. Nalet domačih po njem je na kratko s točko zaustavil Pušnik, na nasprotni strani pa je takoj zatem svojo prvo točko za domače vknjižil še Doda za 12:9 ter se le nekaj trenutkov kasneje preselil na servis. Takrat je Panvita Pomgrad naredila ključno razliko in prišla do vodstva s 17:11, nadaljevala z dobro igro tako na servisu kot v bloku in prvi niz dobila z zanesljivih 25:16.

Tudi drugi niz so bolje odprli domači. Gostje so imeli nekaj priložnosti, da bi povedli vsaj v začetku niza, a je bil njihov napad premalo odločen, domači pa so se s kolektivno igro uspešno branili tako v bloku kot v obrambi, v nadaljevanju zaključevali napade ter vztrajno večali prednost. Pri 7:3 je gostujoči trener Jemec vzel prvi odmor, ki je pomagal zgolj na kratko in znižanje vodstva na 7:5.

Morebiten priključek je prekinil Šormaz, ki je dosegel točko za 8:5, vsakokrat ko so gostje nakazali možen priključek ob zaostanku za točko, pa jim je zmanjkalo nekaj natančnosti, kar so Sobočani tokrat uspešno unovčevali. Pri 11:7 je Jemec vzel še drugi odmor. Gostje so se približali na 12:10, vendar znova niso ujeli večjega priključka, nato pa je na sceno stopil domači kapetan Urban Drvarič in dosegel kar 4 zaporedne ase. S tem je vodstvo naraslo na neulovljivih 18:10. Niz je z uspešnim diagonalnim udarcem mimo bloka za zmago na 18. točki zaključil Albanec Doda.

Tretji niz se je po blok-outu pričel s prvim vodstvom Fužinarja na tekmi, a je na drugi strani takoj izenačil Doda, ekipi pa sta se nato menjavali v vodstvu največ za točko vse do izida 11:11. Po napaki Šormaza so gostje nato povedli z 11:12 in domači trener Fujs zahteva time-out. Po njem se Šormaz oddolži s tremi zaporednimi točkami za 14:12, nalet pa za 14:13 na kratko prekine Plesec. Sledi znova razigran soboški napad za 16:13. Zadnji poskus priključka gostov je bil s Stojanovim na servisu pri izidu 17:16, a je v naslednji točki njegov začetni udarec zletel v out, domači pa so dobili še zadnji zalet za vodstvo z 19:16, ki ga do konca niso več izpustili iz rok in tekmo zaključili z zmago v tretjem nizu s 25:21.

Foto: ŠK POMURJE DESET (Panvita Pomgrad).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.