https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Kulturno društvo Orfej Ljutomer je objavilo mednarodni natečaj

20.10.2023 ob 9:35  

Kulturno društvo Orfej Ljutomer je včeraj objavilo mednarodni natečaj za zborovske skladbe Ventus Aquilo.

Mednarodni natečaj za zborovske skladbe “Ventus aquilo“ (Veter iz severa), ki ga objavlja Kulturno društvo Orfej Ljutomer, je vabilo in spodbuda mednarodni skladateljski skupnosti za ustvarjanje zborovskih skladb, pri katerih ni podanih nobenih jezikovnih omejitev glede besedila oziroma kulturnega ozadja skladatelja. Na ta način je mogoče doseči svobodno izražanje skladatelja, ki bo v okviru latinskih besedil iz Knjige psalmov na svoj način lahko opisal lepoto narave in stvarstva.

Namen natečaja je pridobiti dela, namenjena vrhunskim zasedbam, ter pridobiti sveža, prepričljiva in kvalitetna zborovska dela. Prijavljene skladbe morajo vsebovati smiselna latinska besedila. Priredbe morajo biti napisane za mešane pevske zasedbe, najmanj štiri (SATB) in največ osem-glasno (SSAATTBB). Skladbe naj bodo napisane a cappella ali s spremljavo do največ treh inštrumentov. Skladbe ne smejo trajati manj kot dve in več kot pet minut.

Natečaj bo odprt do 12. decembra 2023, mednarodna strokovna žirija, ki ji predseduje priznani dirigent Gary Graden, pa bo izbor prejetih skladb in nagrajence objavila dva tedna po zaključku natečaja. Posamezni skladatelj lahko na natečaju sodeluje z več skladbami.

Dodatne informacije in pojasnila v zvezi z natečajem lahko pridobite preko e-poštnega naslova info@orfej.si. Več podrobnosti o natečaju in pogojih prijave na voljo spletni strani www.orfej.si/ventus-aquilo/.

FOTO: Komorni zbor Orfej Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.