https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Skupina Mi2 strnila misli pred nastopom na prireditvi Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan

22.10.2023 ob 6:00  

RIS Dvorec Rakičan ponovno organizira tradicionalno prireditev Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan. Zadnji petek v oktobru, se bo koncertno dogajanje pričelo ob 19. uri. Obiskovalce bo med drugim zabavala tudi skupina Mi2, s katero smo se pogovarjali pred njihovim nastopom v Rakičanu.

Začetki priljubljene slovenske rock skupine segajo v Rogatec, leta 1995. Njihove uspešnice so: Čista jeba, Samo tebe te imam, Pojdi z menoj v toplice, Moja teta Estera, Odhajaš, Pa si šla, Zbudi me za prvi maj, Oda gudeki, Črtica in Ko bil sn še mali pizdun.

Kaj je vaše glavno vodilo pri ustvarjanju glasbe?

Pred davnimi leti smo se začeli ukvarjati z glasbo, ker je bila to ena najbolj zabavnih oblik druženja in preživljanja prostega časa. Ob tem, ko se imaš fajn s svojimi prijatelji, pa dejansko še nekaj nastaja. Nekaj oprejemljivega. Zato si upam trditi, da tudi danes, po dobrih dveh in pol desetletjih, še vedno čutimo enako. Ustvarjanja se lotimo, ko nas »zagrabi«. In ko je želja dovolj velika, so tudi pesmi temu primerne.

Vas lahko po dolgoletni karieri še kaj preseneti?

Absolutno. Recimo konec tega meseca bomo prvič nastopili skupaj z Nedo Ukraden, to je že en tak mejnik. Pa zadnjič nam je na enem koncertu kar dvakrat zmanjkalo elektrike. Ali pa je nekdo uletel v backstage s steklenico res dobre žganice. Kakšnih slabših presenečenj pa na srečo ni bilo.

Na glasbeni sceni ste že več let. Se je vaša glasba z leti in različnimi trendi spreminjala?

Bolj z leti, kot s trendi. Mi2 je začel kot duet, zato sta bila prva dva albuma bolj hiphoperska, več smo si pomagali z elektroniko, pesmi pa so v glavnem nastajale kar v snemalnem studiu. Ko smo se konec devetdesetih konsolidirali kot bend, pa smo začeli ustvarjati skupaj, kar se je poznalo tako na zvoku, kot na izvedbi. Vse odtlej delamo na ta način, spremembo v zvenu pa prinašajo predvsem novi inštrumenti in oprema.

Nastopili boste na prireditvi Ples noč čarovnic v dvorcu Rakičan. V dvorcu Rakičan ste že nastopili, kaj obiskovalcem obljubljate tokrat?

Lahko jim obljubimo, da bomo enako kot pretekla leta tudi tokrat na odru dali vse od sebe in odigrali najboljše, kot znamo. In ker smo na tem prizorišču še vedno imeli dober odziv, ne dvomimo, da so tudi tokrat izpolnjeni vsi pogoji za odličen žur, ki se ga že zelo veselimo.

Vstopnice si lahko zagotovite preko spleta: https://www.ris-dr.si/basket ali v Kavarni in gostilni Dvorec Rakičan ter Turistično informacijskem centru Murska Sobota.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.