https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Udeleženci mladinske izmenjave obiskali Mursko Soboto

9.3.2023  

Media is changing the world je naslov projekta in mladinske izmenjave, ki jo med 6. in 14. marcem 2023 gosti Zavod Roka. Na mladinski izmenjavi sodeluje 36 mladih iz Slovenije, Romunije, Gruzije, Španije, Litve in Italije. Mladi večino aktivnosti izvajajo v Dvorcu Rakičan, kjer so tudi nastanjeni.

Za njimi sta dva dneva, ko so med drugim obiskali tudi Mursko Soboto. V MIKK-u so izvedli delavnice, kjer so se seznanili s pojmoma sovražni govor in lažne novice. Udeleženci so predstavili tudi stanje glede teh dveh pomembnih tem v medijih v njihovi državi. Ugotavljali so tudi, kakšne so lastnosti ljudi, ki po spletu širijo sovražni govor in kako mediji vplivajo na percepcijo realnosti. Obiskali so tudi Dnevno sobo in informacijsko točko za mlade kreativce na Zvezni ulici, kjer so poleg predstavitve novega mladinskega centra v Murski Soboti izvedli tudi sprostitvene delavnice ter se posvetili nalogam, ki jih bodo opravili še v naslednjih dneh.

Obiskali so tudi nekaj najbolj prepoznavnih medijev v Pomurju. Na Vestniku so jim predstavili njihovo delo in nove prostore. Mladi so jih povprašali, kako se bojujejo proti sovražnemu govoru in če se pojavljajo lažne novice ter kako lahko mladi zaupajo medijem. Na Radiu Romic so se seznanili z romsko kulturo in vključevanjem Romov v lokalno okolje. Mlade udeležence je zanimalo predvsem, kako njihovi novinarji ocenjujejo strpnost v naši regiji in ali se počutijo diskriminirane. Obiskali smo jih tudi z našega medija pomurec.com in mladim predstavili, kako se spopadamo s sovražnim govorom, ki se pojavlja v komentarjih pod člankih in na družabnih omrežjih.

Jutri bodo obiskali prestolnico, kjer si bodo ogledali nacionalno (RTV Slovenija) in komercialno televizijo (PRO Plus), pri tem pa dobili vpogled, kako se spopadata največji medijski hiši v Sloveniji s sovražnim govorom, lažnimi novicami in pridobitvijo dobrih novinarjev. Če se jim želite pridružiti, imajo na avtobusu še nekaj mest. Kontaktirajte jih na standup4tolerance@gmail.com.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.