https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mediji spreminjajo svet

12.3.2023  

V Rakičanu in Murski Soboti poteka med 6. in 14. marcem 2023 mladinska izmenjava z naslovom Media is changing the world, ki jo gosti Zavod Roka. Na mladinski izmenjavi sodeluje 36 mladih iz Slovenije, Romunije, Gruzije, Španije, Litve in Italije.


Obiskali so Ljubljano, kjer so si ogledali nacionalno televizijo RTV Slovenija in največjo komercialno televizijo pri nas PRO Plus. Med vodenimi ogledi so spoznali razlike in podobnosti obeh največjih medijskih hiš v Sloveniji ter dobili odgovore na vprašanja, kako se spopadajo s sovražnim govorom, lažnimi novicami, vplivom politike na delo medijev in še marsikaj. Ogledali so si tudi naše glavno mesto in skozi zanimive naloge in igre spoznali znamenitosti Ljubljane.

V naslednjih dneh so se tekom delavnic preizkusili tudi sami kot novinarji. Da so se lahko še bolj vživeli v izdajo časopisa, so pod časovnim pritiskom morali sami ustvariti iz naključnih fotografij čimbolj privabljivo naslovnico. Na podlagi preteklih dni so tudi strnili svoja mnenja, pričakovanja, informacije, dojemanje in lastnosti v povezavi z objavami v medijih ter ugotavljali, ali vedo poiskati resnico v svetu (lažnih) novic in sovražnega govora.

Pred mladimi udeleženci so še sklepni dnevi mladinske izmenjave. Tako bodo jutri svoje rezultate predstavili širšemu občinstvu. Vabljeni, da jih obiščete jutri, 13. 3. 2023 ob 16. uri v prostorih Dvorca Rakičan.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.