https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prekmurski derbi v prvi slovenski namiznoteniški ligi pripadel Sobočanom

26.10.2023  

V soboto, 21. oktobra, je bil na sporedu 3. krog v I. SNTLM. V Murski Soboti se je po letu 2019 ponovno odvijal prekmurski derbi in tokrat so bili boljši domačini.

Mura Sobota I : Kema Murexin I 4:0

Namizni tenisači ekipe Mura Sobota I so v postavi Mitja Horvat, Bojan Ropoša, Gregor Zafoštnik in Gregor Kocuvan s 4:0 premagali Kemo Murexin I, za katero so igrali Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič.

Igra dvojic je bila zelo izenačena a sta Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik uspela s 3:2 premagati dvojico Tomaž Pelcar - Damjan Zelko, kar je dalo krila soboškim igralcem. Vsi trije, Gregor Zafoštnik proti Damjanu Zelku, Mitja Horvat proti Tomažu Pelcarju in Bojan Ropoša proti Luki Norčiču so dosegli zmage s 3:0 in je bil tako končni rezultat 4:0.

Naslednje kolo se igra v soboto, 28. oktobra 2023, ko se bo ekipa Mura Sobota I pomerila z ekipo iz Mengša. Tekma bo ob 17. uri na OŠ3 v Murski Soboti. Namizni tenisači Keme Murexin se bodo pomerili z ekipo Kajuh – Slovan ob 17. uri v Puconcih v Zeleni dvorani, kjer bodo prav tako članice iz Puconcev odigrale tekmo ob 17. uri proti aktualnim državnim prvakinjam iz Ljubljane, ekipo Kajuh-Slovan. 

V zaostali tekmi v drugi slovenski ligi za člane je ekipa Keme Murexin II na Muti izgubila s 4:6. Za Kemo Murexin II je tri zmage dosegel Jure Smodiš, eno je dodal Jan Lipič. Kar dve tekmi so izgubili z 2:3 in bi z nekaj sreče lahko bilo tudi 6:4 za mladino iz Puconcev. V soboto 28. oktobra bodo odigrali ob 10. uri proti Vesni in ob 14. uri proti Iliriji, prav tako doma v Puconcih.

V drugi ženski ligi pa bodo domačinke ekipa Mura Sobota. Ob 10.uri bo najprej tekma proti ekipi iz Vrhnike in nato ob 14. uri še proti ekipi iz Rakeka, obe tekmi se bosta odigrali v športni dvorani pri OŠ 3 v Murski Soboti.

V tretji moški liga pa je Mura Sobota II prav tako gostitelj in bodo ob 10. uri najprej odigrali proti ekipi iz Vrhnike in nato ob 14. uri še proti ekipi iz Kočevja, prav tako v športni dvorani pri OŠ 3 v Murski Soboti.

1. odprti turnir za mladinke in mladince

V nedeljo 22. oktobra je bil v Kidričevem v organizaciji NTK Cirkovci 1. odprti turnir za mladinke in mladince (U-19). Med 113 prijavljenimi iz 22. slovenskih klubov je bilo tudi 6 iz Puconcev in trije iz Murske Sobote. Lep rezultat s 3. mestom je dosegla Ema Crnkovič (Kema Murexin), ki je v polfinalu izgubila z zmagovalko turnirja Polono Horvat (Interdiskont Fužinar) ter nato v finalu, malce presenetljivo, bila s 3:1 boljša še od Sare Tokić (Vrtojba).

Ana Gergek (Kema Murexin) se je, kot Ema, uvrstila na glavni del turnirja z zmago v svoji predtekmovalni skupini in nato v osmini finala izgubila z 2:3 proti Viti Kocjančič (Arrigoni). Na glavni turnir sta se z 2. mestom vsak v svoji predtekmovalni skupini uvrstila tudi Luka Šantavec (Mura Sobota) in Jaka Zelko (Kema Murexin) in nato v prvem kolu oba dosegla zmagi ter v drugem kolu oba izgubila z 1:3, Šantavec proti Luki Jokiču (Mengeš) in Zelko proti Nelu Savšku Pintariču (Mengeš). Lana Maučec in Tai Puhan (oba Kema Murexin) sta vsak v svoji predtekmovalni skupini osvojila 3. mesto, kot tudi v svoji Aljoša Grčar (Mura Sobota) ter Nejc Titan (Mura Sobota) in Filip Šinko (Kema Murexin) sta osvojila 4. mesti v predtekmovanju in se tako niso uvrstili na glavni turnir.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv klubov

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.