https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad premagala ciprsko Omonio

26.10.2023  

V Zeleni dvorani v Puconcih je bila včeraj odigrana odbojkarska tekma 1. kroga Challenge cup za moške. Triler prve evropske tekme je pripadel Panviti Pomgrad.

PANVITA POMGRAD – Omonia Nicosia 3:2

(Izidi nizov: 25:20, 25:21, 21:25, 30:32, 15:12)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 21, Šormaz 17, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 15, Horvat, Legen 2, Bedrač 6, Mirković 17, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

OMONIA NICOSIA: Pereira 10, Antipkin 4, Chatzifilippou, Eleftheriou 35, Mavrommatis, Loizou, Dvoranen 16, Alexiou 2, Papadimitriou, Stylianou, Barreto 15, Pappas In Toumpi (oba libero). Trener: Savvas Savva.

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 180, sodnika: Bojan Bardič (Hrvaška), Markus Petsche (Avstrija).

Več kot dvourni dvoboj prve tekme 1. kroga pokala Challenge med Panvito Pomgradom in ciprsko Omonio je postregel s pravo poslastico za gledalce, nekaj sivih las pa povzročil domačemu trenerju Dejanu Fujsu, ki je na koncu prvo srečanje svojih varovancev vendarle zaključil z zmago s 3:2. Sobočani so po odličnem začetku vodili že z 2:0, imeli kar šest zaključnih žog za zmago s 3:1, na koncu pa v petem nizu po slabšem začetku vendarle poskrbeli za preobrat in zmago s 3:2. Bitka je dobljena, vojna še ne. Pri domačih najučinkovitejši Doda z 21. točkami, pri gostih pa Eleftheriou, z neverjetnimi 35. Povratna tekma bo v četrtek, 26. oktobra ob 19. uri, prav tako v Puconcih.

Domači so tekmo pričeli nekoliko zadržano, saj so gostje povedli z 2:4, izgledalo je, da bosta višina in moč, ki jo imajo, velika prednost skozi tekmo. A ni bilo ravno tako. Domačini so hitro strnili vrste, pri 6:6 prvič izenačili in nato gostom niso več prepustili vodstva. Do izida 14:10 sta Doda pri domačih in Baretto pri gostih dosegla vsak po tri točke, gostujoči trener pa je pri izidu 14:10 reagiral s prvim odmorom, a glede na razigrane Sobočane tudi ta ni obrodil sadov. Še več, prednost Slovencev je rasla, igra je bila na zavidljivi ravni, najvišje vodstvo pa so si prvič priigrali po dveh zaporednih točkah Dode pri izidu 20:13. Prednost sedmih točk so imeli še nekajkrat, tudi pri izid 24:17, zaključilo pa se je s 25:20, ko je napako pri mreži napravil Brazilec Pereira. V prvem nizu se je izkazal Doda s šestimi točkami.

Drugi niz je do 5:5 potekal izenačeno, nato pa je soboški stroj začel znova teči kot namazani in po uspešnem napadu Šormaza povedel z 9:6. Gostje so zahtevali time-out, se nato po asu ruskega podajalca Antipkina približali na 9:8, a je Šormaz presekal nalet Ciprčanov. Sledila je še napaka gostov v napadu in znova je bilo varnih 11:8, s svojo osmo in deveto točko pa je Doda povišal prednost na 13:10. Pri 14:10 je trener gostoc Savvas zahteval še en odmor, po katerem so ti za kratko strnili vrste. Do 15:13 so prišli z odločnim dvojnim blokom, ki kot da bi nekoliko spodrezal krila domačim. V nadaljevanju sta zadela še Eleftheriou in znova Barreto in semafor je kazal 15:15, nekaj trenutkov po samostojnem bloku najvišjega igralca na igrišču - Alexiouja, pa še 17:19, kar je bila najvišja prednost gostov. A domačini so se vrnili, v vodstvo jih je po dolgem času s šikom za 21:20 vrnil Doda, ki potem še poln elana zaključi napad za 23:21. Na sceno stopi še mladi in odlični Vid Suhadolnik, ki s t.i. »penalom« doseže 24. točko in z blokom še odločilno za zmago s 25:21, s čimer na noge dvigne tudi gledalce.

Gostje so v tretjem nizu vendarle pokazali več zbranosti skozi celoten niz in po izenačenju na 5:5 svojo prednost sicer minimalno a vztrajno držali na razliki treh točk (9:12, 11:14 in 13:16). Prekmurci so po dveh zaporednih točkah Šormaza izenačili na 16:16, a je vedno bolj razigrani Eleftheriou zadel za 16:17, Ciprčanom pa je tudi z nekaj sreče uspelo priti na 17:20. Le-to so takoj zapravili, saj so domači po napadu, ki ga je zaključil Mirković, uspeli ujeti priključek na 20:20 in zadišalo je po gladki zmagi. A takoj zatem hladen tuš, tekma se je namreč nadaljevala po sistemu toplo-hladno, zdaj spet v korist Omonie, ki je povedla 20:23. Izstopal je Eleftheriou. Tako je z napadom dosegel 24.točko in z blokom še zadnjo, za zmago v tretjem 21:25.

Četrti niz se je začel po notah domačinov in vodstvom s 5:3, gostje pa so na krilih Eleftheriouja naredili preobrat in povedli 6:9. Fujs je sklical time-out, igralce predramil in ti so po točkah Mirkovića, Legena in nato še asu Mirkovića prišli na 9:9. To je k premoru prisililo gostujočega stratega. Vmes je na sceno na kratko stopil spet Suhadolnik, ki je poskrbel za vodstvo 12:11, vendar je bilo to premalo za dokončni preobrat. V tem odboju so manjkale točke Dode in Šormaza, gostje pa so po novi točki Ellefethouja povedli 13:15 in zvišali prednost vse do 16:20. Ko so gledalci že mislili, da je niza praktično konec, so domači vstali od mrtvih ter po točki Šormaza izenačili na 22:22, po bloku Mirkovča povedli s 23:22, z asom Dode pa še 24:22. Ko je že vse kazalo na fantastičen preobrat so domačini zastali in do konca zapravili šest zaključnih žog. Gostje so prvič povedli z 28:29 in nato zmagali s 30:32, za zaključno žogo pa je poskrbel kar najboljši igralec tekme Ellefethou (v tem delu je dosegel 12 točk).

Omonia je dobro igro prenesla tudi v začetek petega niza in povedla z 0:2, z dvema zaporednima točkama pa za izenačenje poskrbi Suhadolnik, ki do 3:4 vknjiži še eno točko in drži nad vodo domačine. Ko točki dodata še Bedrač in Šormaz, Prekmurci zaostanek 4:6 pretvorijo v izenačenje na 6:6, z napadom Mirkovića pa celo prvič v nizu povedejo z 8:7. Takoj zatem znova izenačuje Ellefethouru, že v naslednjem napadu pa ga v igri ena na ena z blok-outom nadigra Doda za vodstvo domačih 9:8. Ko je nato tekmo začinil z asom še Drvarič za vodstvo z 11:9, je spet zadišalo po srečnem zaključku. Za 12:10 gledalce na noge ponovno dvigne Suhadolnik, z veliko sreče točko za 13:10 doda še Doda, ki mu pripade še čast zaključka tekme, ko s svojo 21. točko Panvito Pomgrad pripelje do zmage v petem nizu s 15:11.

Izjave po tekmi

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:
»Glede na zmago moram fantom čestitati, a čaka nas še ena tekma. Vidi se, da sta ekipi kar enakovredni, Ciprčani znajo igrati odbojko, imajo izkušene igralce v igrišču. Škoda da nismo po vodstvu z 2:0 tudi v tretjem nizu nadaljevali v istem ritmu in smo dopustili, da se gostje razigrajo. Tega so nato dobili predvsem na naših lahkih žogah. Škoda je tudi četrtega niza, kjer smo imeli kar nekaj zaključnih žog. V drugi tekmi bo po vsej verjetno znova izjemno težko. Moramo se primerno spočiti in se v teh nekaj urah dobro pripraviti za drugo srečanje. Vsekakor smo optimisti, moramo pa dobro pregledati, na kaj moramo biti pozorni.«

Savvas Savva, trener Omonie Nicosie:
»Izgubili smo, tako da tekma za nas ni bila dobra. Panvita Pomgrad se je pokazala kot zelo dobra ekipa, priigrali so si prednost dveh nizov, nato smo jih vendarle nekoliko umirili, stisnili in prišli do zadnjega niza, ki se ni iztekel po naših željah. Ampak to je pač šport. Domačini nas z igro niso presenetili, igrali so kot smo pričakovali, imajo dobre igralce in na prvi tekmi so bili skupno gledano pač boljši. Od nas sem vendarle pričakoval nekaj več, boljšo igro, a imamo še eno srečanje. Če bomo igrali kot znamo, upam in mislim, da bomo zmagali.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si, arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2023 ob 22:10 AJAJAJAJAJ gost

      Po porazu 2.3 na drugi tekmi, ZLATI NIZ 15:5 za PANVITO POMGRAD. Če pomurec.com še ne napiše tega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.