https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Po zmagi v zlatem nizu napredovanje Panvite Pomgrad

27.10.2023  

V drugi tekmi mednarodnega evropskega pokala Challenge med Panvito Pomgradom in ciprsko Omonio, ki je bila odigrana v četrtek, 26. oktobra, v Zeleni dvorani v Puconcih, se po zmagi v zlatem nizu napredovanja veselijo Sobočani.

Omonia Nicosia - Panvita Pomgrad 3:3*
(Izidi nizov: 26:28, 16:25, 25:22, 31:29, 15:12; Zlati niz: 5:15)

OMONIA NICOSIA: Pereira 16, Antipkin 3, Chatzifilippou 1, Eleftheriou 27, Mavrommatis 1, Loizou, Dvoranen 16, Alexiou 6, Papadimitriou 1, Stylianou, Barreto 14, Pappas In Toumpi (oba libero). Trener: Savvas Savva.

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 21, Šormaz 35, Drvarič 10, Vrabl, Suhadolnik 10, Horvat, Legen 2, Bedrač 6, Mirković 13, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 350, sodnika: Bojan Bardič (Hrvaška), Iris Stojčić Fogel (Izrael).

Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote se veselijo napredovanja v 2. krog evropskega pokala Challenge. Potem ko so na prvi tekmi po vodstvu z 2:0 uspeli iztržiti tesno zmago s 3:2, je bilo na drugi pred 350 gledalci še bolj napeto. Znova so vodili z 2:0, vendar so Ciprčani tokrat tekmo v popolnosti uspeli obrniti v svoj prid in zmagali s 3:2. Sledil je odločilni zlati niz, kjer so Prekmurci dominirali in si po zmagi s 15:5 zasluženo priigrali napredovanje. Prvo ime srečanja je bil tokrat soboški korektor Nenad Šormaz, ki je dosegel kar 35 točk, enako kot na prvi tekmi korektor Ciprčanov Eleftheriou. V drugem kolu zdaj Sobočane čaka španska ekipa Pamesa Teruel.

Uvodni niz je prinesel nekaj začetne nervoze na obeh straneh, saj je bila tekma precej raztrgana, tudi s pogostimi napakami na servisu, tako na eni kot na drugi strani. Večino niza so od začetnega vodstva 4:1 z rahlo pobudo v svojih rokah držali Ciprčani, ki so tokrat v Puconcih nastopili v vlogi domačina in večkrat vodili za točko ali dve. Sobočani so jih občasno lovili, od 14:14 naprej pa je Omonia pričela z ofenzivo in prišla do vodstva z 20:17. Ko je že izgledalo, da bodo prvi niz osvojili, so domači strnili vrste, po napaki najboljšega igralca s prve tekme Eleftherioua izenačili na 21 in celo prišli do prve zaključne žoge ob vodstvu 24:23, ki pa je niso takoj izkoristili. Več uspeha je bilo pri tretji, kjer je odločilno napako v napadu storil Barreto. Kljub ugovarjanju na sodniško odločitev so Ciprčani prvi niz izgubili s 26:28.

Drugi niz je za razliko od prvega potekal v popolni dominanci Soboških odbojkarjev od začetka do konca. Jezni Ciprčani so ga pričeli s takojšnjim zaostankom 0:4, na drugi strani so Prekmurci igrali z elanom in ob podpori s tribun z razgibano igro višali vodstvo. Pri 3:9 je trener Savva zahteval že drugi polminutni odmor, ki ni obrodil sadov, Panvitino vodstvo pa je naraslo na 4:12. Nekoliko kasneje je ob bloku Suhadolnika semafor kazal 12:20, nekaj trenutkov kasneje pa po napadu Šormaza še 13:23, kar je bila najvišja prednost. Vse ostalo je bila zgolj še formalnost in Sobočani so drugi niz dobili z napadom organizatorja igre Drvariča za končnih 16:25.

Uvod tretjega niza popolno nasprotje uvodu drugega. Omonia starta z vodstvom s 4:0, prvo točko za domače pa doseže Suhadolnik za 4:1. Kot da bi visoko vodstvo znova prehitro uspavalo Prekmurce, je bilo nadaljevanje niza izrazito na strani ekipe s Cipra, ki je vodila od začetka do konca. Žarek upanja za Sobočane je posijal pri seriji od 18:12 na 18:15. Vmes je rdeči karton prejel Brazilec v vrstah Cipra Alexiou, Sobočani so prišli še do 22:20, več pa ni šlo in niz je pripadel tokratnim domačinom, Ciprčanom, s 25:22.

Uvod v četrti niz je bil izenačen do 4:4, sledile so minute Omonie, ki se je odlepila in povedla z 9:6, trener Fujs pa je svoje igralce poklical na zagovor. Zmogli so priključek do 10:9, grizli še naprej in po drugi zaporedni točki Šormaza izenačili na 11:11. Več od tega v tistem trenutku ni šlo, saj se je Omonia s 15:11 znova odlepila in povedla še z 22:18, ko je sledil nor preobrat in infarktna končnica. Domači so s Suhadolnikom na servisu prigarali izenačenje na 22:22, po točki Bedrača in vodstvu 24:23 pa imeli celo prvo zaključno žogo, ki je niso izkoristili. Zaključek niza je prinesel nekaj res atraktivnih akcij, ki so dvignile na noge številno občinstvo, Ciprčani pa so na koncu izkoristili šesto zaključno žogo in po asu Perreire zmagali z 31:29 in izenačili na 2:2.

Z izjemo 1:2 Sobočani v zadnjem nizu niso vodili, od 5:5 naprej pa je Omonia dvignila raven igre in z delnim izidom 4:1 naredila ključno razliko za 9:6. Šormaz je vmes s svojo 31. točko uspel priključiti Sobočane na 11:10, a Ciprčani so zdržali nalete in po uspešnem napadu Barrete zmagali s 15:12 ter povratno tekmo dobili s 3:2.

Po dveh urah je tako zaradi izenačenosti v dveh tekmah sledil še odločilni zlati niz. Z vodstvom so ga s točko Bedrača odprli Sobočani, za 0:2 pa je Suhadolnik v igri ena na ena nadigral Alexiouja na mreži. Ko je Drvarič z asom povišal na 1:4, je spet zadišalo po zmagi, trener Omonie je takoj zahteval »time-out«. A prednost domačih je rasla in rasla, za 2:7 je nov blok vknjižil Suhadolnik, za 2:8 in 2:9 pa je kar dva winnerja zapored serviral še Doda. Prednost je bila zadostna, da so Sobočani tekmo zbrano pripeljali do konca, zmagali v zadnjem nizu s 15:5 in se skupaj z gledalci poveselili napredovanja v 2. krog.

Izjave po tekmi

Savvas Savva, trener Omonie Nicosie:

Znova je bila težka tekma in znova smo zaostajali z 0:2. Tokrat smo uspeli tekmo preobrniti in zmagati s 3:2, v zlatem nizu pa je Panvita Pomgrad igrala res dobro in za to jim čestitam. Kljub temu, da smo se v dveh tekmah morali vračati po zaostanku z 0:2 in trošiti dodatno energijo, mislim da utrujenost ni vplivala igralce. V zlatem nizu je Albanec Doda naredil nekaj res dobrih začetnih udarcev za zmago Slovencev. Mislim, da so nekaj za nas ključnih napak naredili tudi sodniki, ampak to je šport in preko tega ne moremo.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

Kljub preobratu smo vztrajali do konca, zato zagotovo čestitka ekipi za uvrstitev v naslednji krog, ki nam prinaša potovanje v Španijo. Precej težav oba dni smo si delali kar sami, a videlo se je, da je na nasprotni strani ekipa, ki zna igrati odbojko in ko so se razigrali, smo imeli težave. To se je zgodilo tudi v drugi tekmi pri našem vodstvu z 2:0, ko smo podzavestno zastali in nadalje igrali pod ravnjo prvih dveh nizov. Nasprotnik se je razigral, izenačil in na koncu današnjo tekmo celo dobil. Odločilni zlati niz je fante spet predramil, odlično so se znašli in pokazali, da so si bolj želeli te zmage. Zlati niz smo nadgradili še z dobrim servisom in nasprotnikom onemogočali, da dobro organizirajo igro, kar je vodilo v gladko zmago zadnjega niza.

Nenad Šormaz, Panvita Pomgrad, najučinkovitejši igralec tekme:

Bila je težka tekma, od začetka smo vedeli, da se Ciprčani ne smejo razigrati, saj imajo izkušeno ekipo. Pričeli smo hrabro, nato po vodstvu z 2:0 padli, a na koncu zmagali, kar je najbolj pomembno. Tokrat mi je v napadu res steklo. Če me spomin ne vara, sem dosegel največ točk v karieri, kar je super, še bolj pa sem zadovoljen z zmago ekipe. Do nje nam je pomagalo tudi občinstvo in upam, da nas bodo v takšnem številu spremljali tudi v vseh naslednjih preizkušnjah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.