https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Spoznavali primere dobrih praks na mladinski izmenjavi We can and we will!

22.3.2023  

Mladinska izmenjava v sklopu projekta We can and we will! je v polnem teku in tudi mladi udeleženci so že pridobili mnoge nove izkušnje in ideje za svoje prihodnje podjetniško udejstvovanje. 35 mladih iz Slovenije, Romunije, Bolgarije, Poljske, Grčije in Nemčije je od 17. 3. do 25. 3. 2023 nastanjenih v Dvorcu Rakičan. Mladinsko izmenjavo organizira Mladinski svet Murska Sobota.

 

Mladi so se v preteklih dneh na mladinski izmenjavi spoznali s socialnim in spletnim podjetništvom. Obiskali so tudi primere dobrih praks v Prekmurju.

Tako so obiskali mladinski center Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce, ki so ga ustvarili domači mladi in je primer dobre prakse socialnega vključevanja mladih v lokalnem okolju ter primer neprofitne poslovne ideje. Tam so sodelovali pri aktivnostih; ustvarili so okensko razstavo metuljev, ki je posvečena prihajajočemu materinskemu dnevu, ustvarili so drevo metuljev s pozitivnimi citati in poslikali stene z junaki iz risank.

Naslednji dan so si ogledali prvo trgovino brez plastične embalaže v Pomurju – Naša bauta. Lastnica jim je predstavila svojo vizijo in projekt PONI, v katerem je sama začela. Ustavili so se tudi v butičnem hotelu Belmur v središču Murske Sobote in slišali, s čim vse so se lastniki spopadali na poti do otvoritve. Ogledali so si tudi posestvo Mala Rosa in prisluhnili zgodbi zakoncev ter nabrali nove ideje za razvoj lastnih podjetniških idej. Posestvo je vključeno v ekološko preverjanje in tako odlično povezujejo podjetništvo in trajnostni, ekološki razvoj. Obiskali so tudi Posestvo Passero, kjer se je vse začelo z darilom, zdaj pa proizvajajo različne vrste čokolad, vina, namazov in še veliko več. Ustavili smo se še v Panonski vasi, ki ima mednarodni okoljski certifikat Eko marjetica/EU Label in spada med zelene in okolju prijazne nastanitve Slovenia Green Accomodation v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma. 

V naslednjih dneh bodo mladi razvijali svojo podjetniško idejo, se udeležili mednarodne konference in govorilu o pomenu lokalnega.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.