https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi bodo zagotovo zmogli na svojih podjetniških poteh

3.4.2023  

Mladinski svet Murska Sobota je med 17. in 25. marcem 2023 v Dvorcu Rakičan gostil mladinsko izmenjavo, ki je potekala v sklopu projekta We can and we will!. Mladinske izmenjave se je udeležilo 35 mladih iz Slovenije, Romunije, Bolgarije, Poljske, Grčije in Nemčije.

 

Med aktivnostmi mladinske izmenjave so se mladi seznanili z naraščajočim trendom razvoja t.i. socialnih, trajnostnih in pravičnih podjetjih, s stanjem mladih na trgu dela v času pandemije in po njej v vseh sodelujočih državah, s socialnim in spletnim podjetništvom ter pomenu lokalnega. Raziskovali so, kako zasnovati in razviti lastno podjetniško idejo, kar so tudi naredili tekom izmenjave.

Skozi različne igre so med aktivnostjo teambuildinga spoznali pomen skupinskega dela in se seznanili ter povezali z lokalnim okoljem. Pripravili so tudi prigrizke iz vseh sodelujočih držav, prav tako se je vsaka država predstavila na svojem nacionalnem večeru.

Obiskali so tudi primere dobrih praks v Prekmurju. Obiskali so mladinski center Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce, ki je primer dobre prakse socialnega vključevanja mladih v lokalnem okolju ter primer neprofitne poslovne ideje. Ogledali so si prvo trgovino brez plastične embalaže v Pomurju – Naša bauta, butični hotel Belmur v središču Murske Sobote in posestvo Mala Rosa, ki odlično povezuje podjetništvo in trajnostni, ekološki razvoj. Obiskali so tudi Posestvo Passero, kjer jih je navdihnila družinska zgodba. Nazadnje so se ustavili še v Panonski vasi, ki spada med zelene in okolju prijazne nastanitve Slovenia Green Accomodation v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma. 

Razvili so svoje podjetniške ideje, ki so jih predstavili; najboljša si je zaslužila tudi simbolično nagrado. Udeležili so se tudi XIII. mednarodne konference Ekologija za boljši jutri.

Mladi so odšli z mladinske izmenjave polni novih idej in z optimističnim pogledom na svojo podjetniško prihodnost. Ne dvomimo, da jih bo kar nekaj med njimi v prihodnosti svoje ideje tudi uresničilo.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.