https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V novih prostorih Business Point ART-a na ogled likovna razstava Tatjane Mijatović

19.11.2023 ob 9:50  

V novih, večnamenskih prostorih Business Point ART na Lendavski ulici v Murski Soboti so odprli likovno razstavo z naslovom Okamenki, umetnice Tatjane Mijatović iz Radencev.

Dogodek je predstavljal vrhunec umetnosti in kulture, ki je zbrane obogatil z najnovejšimi likovnimi deli umetnice. Tatjana Mijatović je s svojo umetniško vizijo navdušila vse obiskovalce razstave. Njena dela so odražala izjemno kreativnost, globoko čustveno sporočilo in tehnično spretnost.

Likovna razstava je potekala v prostorih Business Point ART-a, prostora, ki spada pod okrilje na novo nastale blagovne znamke Business Point. Ta združuje sedem podjetij s področja poslovnega poslovanja in zelene energije. S svojim glasom je dogodek otvorila Betina Litrop, učiteljica petja na Akademiji za glas v Ljubljani.

Sledil je nagovor avtorice razstave, umetnice Tatjane Mijatović, ki se s samostojnimi razstavami predstavlja doma in v tujini, prav tako je aktivna udeleženka likovnih srečanj. Razstava likovnih del Okamenki so slike fosilov, rib, amonitov, školjk, morskih trav, praproti, insektov in sledi, ki jih narava pušča v procesu fosilizacije. So pričevalci časa in svarilo človeku, naj z naravo ravna odgovorno in tako prepreči izumrtje živalskih in rastlinskih vrst.

Gost večera je bil Mario Berdič Codella, kustos in kritik, ki je podal likovno kritiko razstave. »Tatjana Mijatovič se v novi ustvarjalni fazi posveča geološki preteklosti Zemlje, kar predstavlja preobrat v njenem likovnem izražanju. Z združevanjem fosilov in mikroskopskih potez odpira nove možnosti na slovenski likovni sceni.«

Z dogodkom se je svečano odprl povsem nov, večnamenski prostor Business Point ART, ki bo v prihodnje gostil številne poslovno-umetniške dogodke.

Foto: Aleš Maučec

    Fotogalerija