https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Začel se je najpomembnejši knjižno kulturni dogodek v Sloveniji

21.11.2023 ob 8:00  

Slovenski knjižni sejem (SKS) je eden izmed najpomembnejših knjižno – kulturnih dogodkov v Sloveniji. Ta dogodek združuje ljubitelje knjig, avtorje, založnike, knjigotržce ter vse tiste, ki cenijo moč besede in literature. Slovenski knjižni sejem je letni dogodek, ki ponuja osnovo za raziskovanje, promocijo in praznovanje slovenske in tuje knjižne kulture.


Sejem bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od torka, 21. do nedelje, 26. novembra 2023. Slovenski knjižni sejem privablja vsako leto tisoče obiskovalcev iz celotne Slovenije in tudi tujine. Lansko leto je sejem obiskalo več kot 45.000 ljudi kar dokazuje, da Slovenci izkazujemo interes za knjige, branje in literaturo, ter da se literarni svet v državi širi in bogati z vsakoletnim obiskom sejma.

Glaven cilj Slovenskega knjižnega sejma je promocija slovenske literature in spodbujanje branja. Na sejmu se predstavi večina slovenskih in tudi nekaj tujih založb, ki razstavljajo svoje najnovejše ali najbolj prodajane izdaje knjig, od leposlovja do strokovnih del. Obiskovalcem je v času sejma tudi omogočen nakup knjig po ugodnejših cenah.

39. slovenski knjižni sejem je obogaten s pestrim spremljevalnim programom, ki vključuje predstavitve knjig, avtorjev, literarne debate, delavnice ter številne druge dogodke. Vse to dogajanje naredi sejem za obiskovalce še privlačnejši.

Vsako leto sejem predstavi osrednjo osebnost – slovenskega avtorja ali avtorico, katerega dela so pomembna za slovensko literaturo. Letos je to pesnik Karel Destovnik Kajuh.  Vlada Republike Slovenije je na pobudo Ministrstva za kulturo leto 2023 razglasila za leto pesnika Karla Destovnika Kajuha. Prav tako vsako leto na sejmu gostimo državo v središču s katero skupaj raziskujemo njeno bogato literarno dediščino. Letos se bo tako predstavila Srbija.

* FOTO: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2023 ob 13:59 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2023 ob 18:18 svoboda gost

        Začel se je najpomembnejši knjižno kulturni dogodek v Sloveniji kjer ni pogoj če si pismeni, glavno je da si naš !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.