https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

85 let delovanja MePZ Avgust Pavel

23.11.2023 ob 6:05  

V dvorani Kulturnega doma na Gorenjem Seniku je v soboto, 18. novembra, kraljevala slovenska pesem.


Visok jubilej 85 let delovanja je slavil domači Mešani pevski zbor Avgust Pavel. Obiskovalci pa so lahko prisluhnili njihovemu petju, s katerim se predstavljajo na različnih prireditvah in slovesnostih v Porabju, različnih krajih na Madžarskem in drugod. Mešani pevski zbor Avgust Pavel so vodili razni zborovodje, zdaj ga že trinajst let vodi Ciril Kozar.

 

Zbor je zabeležil številne nastope, že skoraj pol stoletja se udeležuje srečanja pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Goste prireditve so bili še člani Komornega zbora ZSM iz Monoštra, pevska skupina Seniške sinice, moški zbor Vidovo iz Šentvida pri Stični in ženska vokalna skupina Zarja KTD Moščanci.

Prireditev so sklenili godbeniki iz Martinja  in pri drugi pesmi so se jim na odru pridružili vsi nastopajoči.

Govorniki in obiskovalci so izrazili željo, da bi pesem zbora Avgusta Pavla še dolgo oznanjala, da v Porabju živijo Slovenci.

Foto: Facebook

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.