https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

V Evropi ne gre brez drame, a zmaga ostaja doma

Puconci , 22.11.2023  

Soboška Panvita Pomgrad je v prvi tekmi 2. kroga pokala Challenge v Puconcih sinoči po dobrih dveh urah igre ugnala favorizirane goste iz Španije, ekipo Pamesa Teruel s 3:1. V izredno zanimivi in izenačeni tekmi se je v polni puconski dvorani pred 500 gledalci tokrat izšlo po željah domačih, ki so se predstavili v popolnoma drugačni luči kot na zadnjih tekmah v državnem prvenstvu. Ob dobrem servisu ter širini v napadu so odigrali tudi odlično blok-obrambo. Zgolj v bloku so bili točkovno boljši s 23:10 kar je izjemen podatek, ki priča, kako dobro so varovanci trenerja Dejan Fujsa opravili svojo nalogo. V napeti tekmi, kjer so se trije od štirih nizov končali na razliko, je bil v domači vrsti najuspešnejši Nenad Šormaz z 20-imi točkami, a gre pohvaliti celotno ekipo, vključno z novincem Drobničem, ki se je dobro vklopil v moštvo. V ospredju gostov so bili Španca Mendez Jimenez in Ferrández, Kolumbijec Martinez Palacios, Mehičan Tellez Rodriguez ter Argentinec Zelayeta. Povratna tekma bo v sredo, 29. novembra v Španiji.

PANVITA POMGRAD – Pamesa Teruel 3:1

Izidi nizov: 28:26, 23:25, 25:18, 29:27

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 15, Šormaz 20, Drvarič 6, Vrabl, Suhadolnik 11, Horvat, Legen 2, Bedrač 5, Drobnič 3, Mirković 17, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

PAMESA TERUEL: Lorente Camacho 2, Mendez Jimenez 18, Martinez Palacios 15, Ferrández Moles 12, Tellez Rodriguez 11, Zelayeta 10, Pont Perello, Valiño Sanz, Igual Rabanete, Vildosola 4, Fresquet, Gamiz (libero). Trener: Maximo Torcello. 

Že uvodni niz je postregel z infarktno končnico in nič kaj drugače ni bilo skozi celotno tekmo. Po uvodni točki Šormaza in vodstvu domačih z 1:0, je tekma v prvem nizu do izida 14:14 potekala izenačeno, zgolj Panvita Pomgrad je pri izidu 5:3 povedla za dve točki, a so Španci takoj zatem prešli v vodstvo s 5:6. Ključni dogodki prvega niza so potekali od izida 14:14 naprej, občinstvo pa je v tem obdobju na noge dvigoval predvsem domačin iz sosednje vasi puconske dvorane, Vid Suhadolnik, ki je poskrbel za dva zaključna bloka. Pri 14:14 v samostojni izvedbi, pri 15:14 pa še skupaj z Albancem Dodo in pri izidu 16:14 je gostujoči trener Torcello zahteval prvi odmor. Nekaj trenutkov zatem je Suhadolnik z uspešnim napadom poskrbel še za vodstvo z 18:15, pri 19:15 in najvišji prednosti domačinov v nizu, pa je gostujoči trener še drugič posegel po »time-outu«. Ko je bil na semaforju izpisan rezultat 21:17, so lahko domači gledalci na servisu prvič pozdravili tudi novinca v moštvu, 28-letnega sprejemalca Sergeja Drobniča, le nekaj trenutkov nepazljivosti v domači vrsti pa je goste pripeljalo do znižanja na 22:20 in prvega »time-outa« domačega stratega Dejana Fujsa. Prekmurci so pri izidu 24:21 prišli do prve zaključne žoge, a je zaključek prešel v dramo. Španci so izenačili na 24:24, v končnici pa je ob treh napadalcih znova v ospredje stopil Suhadolnik, ki je najprej poskrbel za blok in 26:25, pri 27:26 pa ujel še ključno žogo v obrambi, ki jo je v nadaljevanju napada za zmago z 28:26 v prazno polje Špancev poslal Mirković.

Uvod drugega niza je pripadel Špancem, ki so hitro povedli z 1:4 in s 4:8 a se borbeni Sobočani niso dali in so točko za točko lovili goste. Najbližje so prišli do 8:9, vendar ob tem porabili preveč moči in bližje ni šlo. Gostje so znova naredili delni izid 1:5 ter z raznovrstnim napadom povedli z 9:14, Fujs pa svoje igralce znova poklical na odmor. V domači igri kljub temu ni bilo prebliska in gostje so povedli z 10:16. Pri 15:20 je Fujs v igro namesto Dode poslal Drobniča, kar je pozitivno vplivalo na igro, Panvita pa se je po točkah Mirkovića in Šormaza približna na 21:22. Takoj zatem so gostje znova povedli z 21:24, po dramatični točki, kjer so španski odbojkarji naredili napako v mreži in pustili domačine na 23:24 pa na koncu malo zmanjka za popoln priključek, saj Ferrandez uspešnim napadom reši goste in izenači na 1:1 (23:25).

Tretji niz je Fujs znova pričel z Dodo v postavi, ki mu je počitek dobro del, saj je dvignil nivo igre in do izida 8:4 dosegel tri točke. Po dveh sodniških odločitvah, s katerimi se domači niso strinjali, so se Španci približali na 8:6. Sledil je padec koncentracije v igri in prišlo je do izenačenja na 9:9. Sobočani so vendarle strnili vrste, povezali niti igre in spet povedli s 14:11, naleta pa ni mogel zaustaviti niti gostujoč trener s polminutnim odmorom. Domačih namreč niti to ni zmedlo, z organizirano igro in energičnim pristopom so nadaljevali in ko je Mirković pri 16:13 v igri 1:1 blokiral visokega korektorja Martineza, Legen pa je takoj zatem z blokom poskrbel še za vodstvo z 18:13, je v dvorani bučno završalo in pot do zmage v tretjem nizu je bila tlakovana. Nadaljevanje je teklo kot po maslu in niz je po uspešnem napadu Šormaza pripadel domačim s 25:18.

V četrtem nizu do izida 10:10 nobena ekipa ni vodila več kot dve točki, nato pa je s samostojnim blokom 11 točko dosegel Drvarič, po tesnem udarcu gostov v avt pa Panvita povede z 12:10 ter nato še po Suhadolnikovem bloku s 13:11. Za 14:12 praktično s klopi uleti še Drobnič, Mirković zadane za 15:13, no po izenačenju na 15:15 pa za novo vodstvo potem poskrbita Mirkovič z napadom in Bedrač z blokom za 17:15, ki ekipi data dodatni veter v krila. Ko po najdaljši točki tekme nekaj trenutkov zatem Drobnič z napadom zadane za 21:17 se zdi, da je tekma že zaključena a sledi infarktna končnica. Po prestopu domačih namesto vodstva 22:18 gostje naredijo delni izid 0:6, povedejo z 21:23 in se iz izgubljenega položaja povsem vrnejo v igro.  Njihov nalet zaustavi šele Doda z blokom za 22:23, tekma pa po napaki španskega servisa na prvi zaključni žogi znova odide v zanimivo končnico pri 24:24. Gostje so imeli nato zaključno žogo še pri 24:25, kasneje pa več ne. Sobočani so si tretjo zaključno žogo niza in tekme priigrali s trojnim blokom in ga po bloku Drvariča tudi osvojili ter zmagali 29:27.

Maximo Torcello, trener Pamese Teruela:

Tekma je bila tesna, z izjemo enega niza so se vsi končali z razliko zgolj dveh točk in kljub našemu porazu je bila to lepa tekma. Domačini so igrali boljše ob zaključkih nizov, igrali so z več zanesljivosti in bili na koncu pač boljši od nas. Sprejemali so dobro, niso sicer napadali veliko preko centralnih blokerjev, bili so natančni s strani, pa tudi korektor je odigral odlično tekmo, nikakor ga nismo mogli zaustaviti. Hkrati smo prejeli veliko blokov in nismo igrali ravno pametno v napadu.  Prav tako se nismo izkazali na sprejemu, to nam je nato otežilo dobro organizacijo napadov in mislim da je bilo to ključno v tej tekmi.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

Ekipa je bila homogena, borbena, disciplinirana, držali so se navodil in če bi tako delovali tudi v državnem prvenstvu, bi bil naš domet višji. Upam, da se fantje zdaj zavedajo, da lahko s takšnim pristopom premagajo marsikoga. To je bil super odbojkarski spektakel za našo regijo, vsem gledalcem hvala za njihovo podporo, saj so nam pomagali do zmage. Gre za lepo zmago proti renomiranemu nasprotniku, zdaj pa gremo še optimistično v Španijo iskat svojo priložnost za napredovanje. S prihodom nove okrepitve Sergeja Drobniča smo dobili širino na mestu sprejemalcev in nam ni treba več sprejemati kompromisov glede zasedbe igralnih mest. Zdaj imamo poleg širine še več več kvalitete in upam, da bomo to na prihodnjih tekmah tudi pokazali.

* Foto: Pomurje 10

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.