https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Leto 2024 v Črenšovcih razglašeno za Klekovo leto

22.09.2023 ob 14:45  

V sredo, 20. septembra 2023, je v sejni sobi Kleklovega doma v Črenšovcih potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Črenšovci. Občinski svet je sprejel vse predlagane sklepe, med drugim so razglasiil leto 2024 za »Kleklovo leto občine Črenšovci«.

Občinski svet Občine Črenšovci je zasedal na 7. redni seji Občinskega sveta. Na seji so bili sprejeti vsi predlagani sklepi. Sejo je vodila županja Vera Markoja, ki je uvodoma ugotovila prisotnost 11 članov in članic Občinskega sveta in posledično sklepčnost.

Občinski svet je uvodoma obravnaval in sprejel dnevni red 7. redne seje ter potrditev zapisnikov 6. redne ter 5. in 6. dopisne seje OS Občine Črenšovci.

V nadaljevanju je Občinski svet obravnaval in sprejel naslednje sklepe:

Občinski svet Občine Črenšovci se je seznanil s poročilom Nadzornega odbora o finančnem poslovanju Občine Črenšovci v obdobju januar-junij 2023 in sprejel Polletno poročilo o izvrševanju proračuna Občine Črenšovci za leto 2023. predvidena vrednost odhodkov za letošnje leto znaša 6,895.935,72 evra, v prvi polovici leta pa so bili realizirani v višini 3,487.357,59 evra.

V nadaljevanju se je Občinski svet seznanil z revizijskim poročilom o pravilnosti dela poslovanja Občine Črenšovci v letu 2021 in popravljalnimi ukrepi.

V drugi obravnavi je bil sprejet predlog Odloka o občinskih cestah v Občini Črenšovci, ki med drugim določa prenos nekategoriziranih cest med občinske ceste.

Soglasno je bil sprejet predlog Pravilnika o sofinanciranju programov tradicionalnih prireditev v Občini Črenšovci. Jožica Cigan je predstavila vsebino pravilnika, h kateremu je občina pristopila na podlagi ugotovitev Računskega sodišča, da se tudi tradicionalne prireditve lahko sofinancirajo samo preko javnega razpisa. Določila pravilnika vsebujejo upravičence, pogoje, postopek dodeljevanja sredstev, nadzor nad uporabo sredstev merila in kriterije.

Občinski svet je podal soglasje, da se otroku v Vrtcu Črenšovci dodeli stalni spremljevalec in sofinancira strokovna pomoč, in sicer 1 ura tedensko inkluzivni pedagog in 1 uro tedensko tiflopedagog. Prav tako je OS soglašal, da se Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci v šolskem letu 2023/2024 pokrijejo stroški 1 ure jutranjega varstva na dan za učence 2., 3., 4. in 5. razreda s pogojem, da jutranje varstvo opravljajo učitelji z nižjimi plačnimi razredi, da bo mesečni strošek za občino znašal do 700 evrov oz. da se za kritje stroškov prouči druge možnosti.

Na podlagi predloga Ustanove Fundacija Jožefa Klekla st., je OS razglasil leto 2024 za »Kleklovo leto občine Črenšovci«. Županja ob tem pove, da se v znamenju 150. obletnice rojstva enega najpomembnejših v Prekmurju rojenih osebnosti sploh, Jožefa Klekla st., leto 2024 razglasi za »Kleklovo leto občine Črenšovci.«. S tem se bodo konkretno in dostojno poklonili velikemu možu, ko bodo skozi prihodnje leto organizirani dogodki v njegovo čast.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.