https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Galerijo-Muzej Lendava bo še naprej vodil Dubravko Baumgartner

28.07.2023 ob 14:00  

V sredo, 26. julija 2023, je v dvorani Mestne hiše v Lendavi potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Lendava. Svetnice in svetniki so med drugim potrdili izvedbo participativnega proračuna, sprejeli predlog Odloka o priznanjih Občine Lendava in imenovali direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava. Naslednjih pet let bo zavod Galerija-Muzej Lendava ponovno vodil Dubravko Baumgartner.

Občinski svet Občine Lendava je zasedal na 6. redni seji Občinskega sveta. Sejo je sklical župan Občine Lendava Janez Magyar, zaradi njegove odsotnosti pa jo je vodil podžupan Mihael Šooš, ki je ugotovil prisotnost 14 članov občinskega sveta in posledično sklepčnost. 

Potrjena izvedba participativnega proračuna

Gre za odločitev, ki bo omogočila aktivno vključevanje vseh prebivalcev občine v proces odločanja o porabi proračunskih sredstev.

Participativni proračun je relativno nov demokratičen proces vključevanja občanov pri odločanju o razporejanju proračunskih sredstev. Določa vnaprej določen delež proračunskih sredstev, namenjen projektom, ki jih predlagajo in se do njih neposredno opredelijo občani. Občani tako kot neizvoljeni člani lokalne skupnosti lahko vplivajo na porabo javnih sredstev v svojem življenjskem okolju. Namen participativnega proračuna je torej vzpostaviti komunikacijske kanale med Občino in občani ter prenesti del odločanja o porabi skupnih sredstev na občane.

Sredstva, namenjena izvedbi participativnega proračuna v občini Lendava v letu 2024, prav tako v letu 2025 bodo znašala 50 tisoč evrov.

Odlok o priznanjih Občine Lendava

Odlok o priznanjih Občine Lendava bo imel pozitivne posledice na postopek podelitve občinskih priznanj tako v fazi predloga, izbire in odločanja o dobitnikih posameznih priznaj.

Vrste priznanj v novem odloku ostajajo ista kot jih je določal prejšnji odlok, so pa določila posameznih členov bolj jasna in konkretna, ne puščajo odprtih vprašanj in različnih razumevanj. Tudi postopek je jasno določen in transparenten, zato se s sprejetim odlokom postavlja višji nivo podeljevanja občinskih priznanj.

Imenovanje direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava

Občinski svet je po pridobljenem predhodnem mnenju soustanoviteljice in sveta javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava za direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava imenoval dosedanjega direktorja. Zavod bo tudi prihodnjih pet let vodil Dubravko Baumgartner

Dubravko Baumgartner se je kot edini prijavil na razpisano delovno mesto direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava, izpolnjuje vse pogoje za zasedbo tega delovnega mesta in ima vse ustrezne kompetence ter znanja.

Na seji so sprejeli tudi predlog sprememb in dopolnitev Načrta razvojnih programov za obdobje 2023-2026 in sklep o financiranju političnih strank iz sredstev proračuna Občine Lendava v obdobju 2023 – 2026. Občinski svet je potrdil tudi imenovanje dveh članov v svet javnega zavoda Zavod za turizem in razvoj Lendava, Marine Totić in Roberta Törnarja. Prav tako so potrdili spremembo sklepa, s katerim je bil imenovan Svet za invalide v občini Lendava. Za vodjo sveta so imenovali podžupana Mihaela Šooša in Polono Majcan kot članico.

Foto: arhiv Pomurec, Občina Lendava 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.