https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: »Svetovna kavarna« na mladinski izmenjavi o medijih

4.12.2023  

Zavod Roka gosti mladinsko izmenjavo z naslovom »Devided by media joined by humanity,« ki poteka med 2. in 10. decembrom 2023 v neposredni bližini Murske Sobote. Na mladinski izmenjavi sodeluje 32 mladih, ki so pripravili projekt s pomočjo programa Erasmus+ Mladina. Prihajajo iz Slovenije, Romunije, Grčije, Madžarske, Litve in Bolgarije.

Mladi udeleženci so včeraj pripravili mednarodno kulinarično tržnico, na kateri so predstavili tipično kulinariko iz svojih držav.  Tako ste lahko na stojnicah zasledili od domače potice do bolgarske Lutenice, litovskega Šakotisa in vse do romunske Zakuske. Pestrost in raznolikost evropske kulinarike so mladi prikazali, kljub temu, da jih je veliko pripotovalo z letalom in so bili omejeni s prtljago.

Danes so udeleženci mladinske izmenjave pripravili aktivnost »World Cafe«, kjer so spoznavali sovražni govor skozi odnose, lažne novice, spletno ustrahovanje, mentalno zdravje, stereotipe in predsodke. 

Prav tako so pripravili aktivnost, kjer so se preizkusili v vlogi novinarjev in pripravili simulacijo izdelave naslovnice svojega časopisa.

Program Erasmus+ Mladina mladim ponuja možnost priprave in sodelovanja v mednarodnih projektih, kot je npr. mladinska izmenjava. Mladinska izmenjava je neformalno izobraževanje, pri katerem se mladi učijo od mladih in delijo svoje znanje ter izkušnje. Med aktivnostmi si večere popestrijo s kulinariko in predstavitvami sodelujočih držav skozi ples in glasbo. Projekt je sofinanciran s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija