https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO in VIDEO: Mladi so spoznavali medije v Murski Soboti in lokalno mladinsko delo

5.12.2023  

Zavod Roka gosti mladinsko izmenjavo z naslovom »Devided by media joined by humanity,« ki poteka med 2. in 10. decembrom 2023 v neposredni bližini Murske Sobote. Na mladinski izmenjavi sodeluje 32 mladih, ki so pripravili projekt s pomočjo programa Erasmus+ Mladina. Prihajajo iz Slovenije, Romunije, Grčije, Madžarske, Litve in Bolgarije.


Mladi udeleženci so danes obiskali televizijo IDEA in spletni portal Sobotainfo, kjer so spoznali delovanje lokalnih medijev.

Nato so obiskali tudi edini romski radio v Sloveniji, Radio Romic. Na radiu so se seznanili z romsko skupnostjo, njihovo zgodovino, kulturo in običaji.

Sledil je ogled Evropskega muzeja Romske kulture in zgodovine v Murski Soboti.

Nato pa so si ogledali MLADINSKI INFORMATIVNI IN KULTURNI KLUB MURSKA SOBOTA, kjer so opravili kosilo. 

V popoldanskem času so obiskali lokalni mladinski center Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce, kjer so pripravili pozitivna sporočila, ki jih bodo jutri razdelili na tradicionalnem Mikloševem sejmu v Murski Soboti.

Program Erasmus+ Mladina mladim ponuja možnost priprave in sodelovanja v mednarodnih projektih, kot je npr. mladinska izmenjava. Mladinska izmenjava je neformalno izobraževanje, pri katerem se mladi učijo od mladih in delijo svoje znanje ter izkušnje. Med aktivnostmi si večere popestrijo s kulinariko in predstavitvami sodelujočih držav skozi ples in glasbo. Projekt je sofinanciran s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija