https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi na potepanju po Pomurju in pri sosedih

3.5.2023  

Mladi iz Slovenije, Romunije, Slovaške, Poljske in Litve so v bližini Murske Sobote začeli z mladinsko izmenjavo z naslovom »MIND your health«. Mladinsko izmenjavo organizira Zavod MS-I Cankova. Projekt je v celoti financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Mladi in slovenske nacionalne agencije MOVIT. Mladinska izmenjava poteka med 28. aprilom in 6. majem 2023.

Mladi so tekom prvomajskih praznikov udeleženci mladinske izmenjave in zato so jim organizatorji pripravili prav poseben izlet, kjer so spoznali Pomurje in tudi obiskali naše južne sosede. Ogledali so si Jeruzalem, kjer so spoznali zgodbo kako je pravzaprav Slovenija dobila svoj Jeruzalem in se nato napotili še k našim južnim sosedom, kjer so obiskali Vidikovac Mađerking breg. Nato so pot nadaljevali med Lendavske gorice, kjer so se ustavili pri klopci ljubezni, kapelici Sv. Trojice in razglednemu stolpu Vinarium.

S projektom želijo mlade ozavestiti o pomenu zdravega načina življenja, rednega gibanja in pomena mentalnega zdravja med mladimi. Ugotavljajo namreč, da mladi preveč časa preživijo v sedečem položaju za elektronskimi napravami, svojemu fizičnemu in posledično mentalnemu zdravju pa ne posvečajo zadosti časa. 

Raziskali so komponente zdravega načina življenja, spoznali različne tehnike sproščanja, se učili samooskrbe in pripravljanja zdrave hrane, predvsem pa se gibali. S projektom bodo združili mlade iz različnih držav, da bodo skupaj delili izkušnje, znanje in ideje.

Projekt je nadaljevanje aktivnosti »Keep moving keep improving, ki so ga izvajali v mesecu marcu 2023. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 Vir in foto: Zavod MSI

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.