https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad izgubila proti ACH Volley

17.12.2023  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so minulo soboto v Športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti odigrali 13. krog Sportklub 1.A DOL za moške proti ekipi ACH Volley in izgubili 0:3.

Panvita Pomgrad – ACH Volley 0:3
(Izidi nizov: 19:25, 20:25, 22:25)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 10, Šormaz 15, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 4, Horvat, Legen 1, Bedrač 4, Mirković 11, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH VOLLEY: Kržič 3, Satler, Šket 14, Najdič 1, Marovt 6, Šen 5, Koncilja 13, Gjorgiev 12, Sešek, Pokeršnik, Videčnik, Kovačič (libero). Trener: Radovan Gačič

Dvorana Osnovne šole 1, gledalcev 100, sodnika: Daniel Atanasov (Slovenske Konjice), Jure Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini)

Gostujoči odbojkarji ACH Volleya so v Murski Soboti prišli do zanesljive zmage nad Panvito Pomgrad. Po 71. minutah se je srečanje končalo s 3:0 (19,20,22). Kljub porazu so si Sobočani že pred to tekmo zagotovili uvrstitev med najboljših šest ekip prvega dela prvenstva, v katerem jih čaka zgolj še tekma v gosteh z novomeško Krko, ki bi jo v lovu za točkami morali dobiti. V drugem delu se bodo tako borili s preostalimi petimi moštvi zgornjega dela za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom letošnjega državnega prvenstva.

Po začetnem otipavanju so domači izkoristili slabši uvod gostov, ki so začeli nekoliko nesigurno tako na sprejemu kot v napadu. Panvita Pomgrad je povedla z 9:4, pet točk pa je bila tudi najvišja prednost domačih v prvem nizu, a je začela po 10:5 kopneti. Do izida 11:9, ko je domači trener Fujs posegel po prvem odmoru, sta pri domačih izstopala Šormaz in Mirkovič, ki sta dosegla sedem točk, pri gostih pa Gjorgiev in Šket, vsak s po tremi. Popoln priključek so si ljubljanski odbojkarji priigrali pri izidu 11:11, ko je Koncilja najprej blokiral Suhadolnika, takoj zatem pa še Dodo in gostje so prišli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Nadaljevali so z dobro igro, po dveh zaporednih točkah Marovta povedli z 14:18, kasneje še 16:21 ter po uspešnem napadu Koncilje niz zaključili z zmago 19:25.

Drugi niz so gostje nadaljevali v vlogi favorita in vodili praktično od začetka do konca, kljub temu da na parketu niso delovali zastrašujoče, kar jim je omogočala predvsem medla predstava domačih. Vodili so z 1:3 in 6:8, domačini so jih po asu Mirkovića ujeli na deveti točki. Takoj zatem je imel soboški napadalec albanskega rodu Doda še napad za vodstvo a ga je zaustavil trojni ljubljanski blok, zadnje izenačenje pa je bilo pri izidu 10:10. Ko je Doda znižal izid na 15:16, se je za trenutek zazdelo, da bi Sobočani lahko od niza iztržili kaj več, Gjorgiev in takoj zatem Koncilja pa sta z uspešnim napadom povišala na 15:18, kar je bilo dovolj za mirno končnico gostov. Pri 15:19 je Fujs zamenjal prvega domačega organizatorja igre Drvariča z Vrablom, kar ni prineslo sicer težko pričakovanega preobrata. Sobočani so po 16:22 sicer še prišli na -3 (19:22), bližje pa ne, niz pa je tako kot v prvem tudi v drugem zaključil Koncilja za 20:25.

V uvodu tretjega niza je kazalo, da bodo gostje tekmo hitro in zanesljivo zaključili, saj so ekspresno povedli z 0:4. Domači se niso dali, saj so se najprej približali na 4:5, po napaki Kržiča v gostujoči vrsti pa celo izenačili na 7:7. Zadnje izenačenje je bilo po asu Mirkovića pri izidu 10:10. Zadnja priložnost domačih za priključek je bila po dveh uspešnih napadih Šormaza pri 15:16 in 16:17, a je ostalo zgolj pri tem, saj so gostje nato po uspešnem napadu Koncilje povedli za tri točke (16:19) in niz ter tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Ob koncu je bilo po zaključni točki Šena 22:25.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada je po tekmi povedal: "Preveč smo medli v igri, ni agresivnosti, kot da ne verjamemo v svoje kvalitete. Po občasnem vodstvu, tega nismo znali ohraniti, niti realizirati posameznih enostavnejših priložnosti. Manjka nam tip napadalca, ki bi nas povlekel v pravem pomenu besede v pravem trenutku. Končni rezultat in dobljene točke okrog 20 v vsakem nizu je realni odsev tekme. Gostje so igrali kolikor so rabili in naredili, kar se za takšno ekipo spodobi. Škoda, da nismo dobili vsaj kakega niza".

Radovan Gačič, trener ACH Volleya, je dejal po tekmi: "V tem trenutku obstaja kvalitetna razlika med obema ekipa in to smo pokazali, res pa je, da če v takih tekmah ne pristopiš maksimalno in spoštljivo do nasprotnika, kar si domača ekipa vsekakor zasluži, se lahko stvari hitro zapletejo. Mislim, da je bil pristop pravi, razen začetka, kjer je Panvita Pomgrad res dobro servirala, vse ostalo pa je bilo pod kontrolo".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2023 ob 11:48 gost

      Panvita Pomgrad več sreče prihodnjič !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2023 ob 20:39 gost

      hahaha uvrstili so se med prvih šest ekip. Pa nemreš vrvati, ka so trenutno šesti na lestvici od osmih. Svaka čast.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2023 ob 20:43 gost

      Trije tujci in trener delajo svoj posel, nebi me presenetilo, če še enoga tujca nebi pripelali. Recimo Makedonca, toha še nemajo iz bivše Yugo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.