https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Uspešno zaključena mladinska izmenjava »Digitalna in zelena prihodnost«

19.6.2023  

Mladinsko društvo moja Sobota je med 22. in 30. majem 2023 izvajalo mladinsko izmenjavo z naslovom »Digital and Green Future«. Na izmenjavi je sodelovalo 29 udeležencev iz Slovenije, Madžarske, Italije, Litve in Romunije.

Udeleženci so bivali in izvajali aktivnosti v dvorcu Rakičan in tudi na terenu. Skozi aktivnosti so udeleženci pripravili čistilno akcijo ob Soboškem jezeru, uredili so Erasmus+ zeliščni in zelenjavni vrt ter se seznanili s primeri dobre in varne prakse digitalizacije med mladimi.

Glavni cilj projekta Digital and Green Future je bil spoznati pozitivne in negativne vplive digitalizacije na življenja ljudi ter udeležence spodbuditi h kreativnosti in pro aktivnosti skozi digitalna orodja ter obenem za skrb za zeleno prihodnost. Tako so skozi neformalno izobraževanje mlade spodbujali k želji po ̋vedeti več ̋ ter k samo izpolnitvi.

Namen projekta »Digital and Green Future« je bil, da se mladi iz različnih držav med seboj povežejo, združijo, predvsem pa da se učijo zunaj svojega formalnega izobraževalnega sistema. Tako so v okviru projekta Digital and Green Future podprli neformalno učno mobilnost mladih v okviru katere so angažirali in opolnomočili mlade, da so postali aktivni državljani in so dobili občutek pripadnosti Evropi, s tem pa so prispevali h krepitvi evropskih vrednot ter odpravljali predsodke in stereotipe.

Neformalna izobraževanja so bila osredotočena na medkulturni dialog, pri čemer so dali velik poudarek na medsebojno izmenjevanje znanja, praks, veščin ter odnosov do tematike projekta – digitalizacije, ki je v današnjem času družbeno vse bolj pomembna tema v trenutnih razmerah, ko so digitalna orodja naša edina realnost in način komuniciranja.

V okviru projekta so velik poudarek dali tudi tistim z manj priložnostmi, saj so strmeli k temu, da se nikogar ne zapostavlja. Na vseh ravneh družbe in za vse so omogočili razvoj in krepitev digitalnih spretnosti in kompetenc. V okviru projekta »Digital and Green Future« so poudarek dali na spodbujanje osnovnih in naprednih digitalnih spretnosti in kompetenc, saj so le te postale bistvene za vsakdanje življenje. Digitalna pismenost namreč omogoča ljudem, da se znajdejo v današnjem svetu.

Projekt je sofinanciran s strani programa Erasmus+ Mladi in Zavoda MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Mladinsko društvo Moja Sobota

    Fotogalerija