https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Trgovine Tuš bodo danes odprte

30.12.2023 ob 6:05  

V nočnih pogajanjih je sindikat Tuša po triurnem sestanku sprejel ponudbo vodstva za zvišanje osnovne plače na 1180 evrov bruto in preklical stavko, napovedano za danes, so sporočili iz sindikata. Trgovine Tuš bodo danes odprte, so za STA potrdili tudi v vodstvu trgovca.

"V nekaj tednih mobilizacije sindikata in nazadnje z grožnjo stavke v 80 poslovalnicah smo delavci in delavke dosegli zvišanje naše osnovne plače za 120 evrov. Akcija je pokazala, kako hitro je pripravljen kapital popustiti zahtevam, za katere je še dan prej zatrjeval, da so nemogoče, ob prvih grožnjah organiziranega delavskega gibanja," ob dogovoru ugotavljajo v sindikatu.

V sporočilu za javnost so namreč spomnili, da so se več kot pol leta z vodstvom Engrotuša pogajali za izboljšanje pogojev dela in zvišanje plače prodajalk na raven minimalne plače. "Ne glede na vložen trud sindikata, vodstvo ni bilo pripravljeno stopiti naproti, zaradi česar smo bili v sindikatu prisiljeni napovedati stavko," je zapisala sindikalna stran.

Po nočnih pogajanjih pa se je "večina delavk v sindikatu odločila za začasen kompromis in izborjeno zvišanje trenutne plače". A je to zgolj začasna zmaga, navajajo. "S tem ne zaključujemo svojega boja," so napovedali.

Po njihovih navedbah se je samo v zadnjem mesecu sindikatu pridružilo okrog 100 delavk in delavcev, več kot 1000 jih je podpisalo peticijo za izboljšanje pogojev dela. "Med kampanjo za izenačenje naše osnovne plače z minimalno smo se soočali s hudimi pritiski, ki so se z napovedjo stavke še stopnjevali. V kolikor vodstvo Engrotuša ne bo nadaljevalo pogajanj za kolektivno pogodbo, bo Sindikat Tuš v prihodnjem letu stopnjeval svoje aktivnosti," so zapisali v sporočilo za javnost.

Več informacij o dogovoru bodo podali tudi na dopoldanski novinarski konferenci,poorča STA.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2023 ob 6:35 gost

      Vse bi morale biti zaprte. Kajti trgovci gledajo samo za svoje,,,, dupe,,,, boli jih pa,,,, ku,,,,, za delavce. Najbolj pa tistega keri je ustanovil tuš potem ga zajebal z stečajem. Zdaj pa je največji nasprotnik štrajka. Kajti delavci samo zahtevajo svoje plačilo za svojedelo. Ta tajkun tuš pa je vse pokradel pa ni razmišljal o trgovini kero je polenil ko je bil glavni v tušu. Zdaj pa očita delavcem da ne razmišljajo o tem da naredijo škodo tušu. Koja dvoličnost.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2023 ob 7:13 gost

      Prav je tako tudi po proizvodnjih formah se to dogaja izkoriščanja delavcev ja prav je tako in čestitke,da ste enotni naj si kar sam dela.Tega bo čedalje več Ko njih j..e Mater njim tajkunsko lopovsko.Kje so sedaj človekove pravice.Taki in podobni bi morali vsi sedeti po zaporih in ne biti na funkcijah direktorjev.Lp.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2023 ob 7:17 gost

      Stavka preklicana!Vse Tušove trgovine odprte!Lp

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2023 ob 9:10 Tina gost

      Podpora

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2023 ob 10:58 gost

      Delavci so zato tam ka delajo, ne pa ka štrajkajo.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.