https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi na voljo skoraj 200 milijonov evrov

05.02.2024 ob 6:00  

Na seji odbora za gospodarstvo je vlada sprejela sklep, da se v veljavnem Načrtu razvojnih programov 2024-2027 novelira projekt »Zamenjava starih kurilnih naprav z novimi« tako, da se vrednost projekta poveča za 79,5 milijona evrov na skupaj približno 194,85 milijona evrov.

Cilj izvajanja spodbud zamenjave zastarelih malih kurilnih naprav z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso in s toplotnimi črpalkami je povečati delež obnovljivih virov energije pri ogrevanju stavb in povečati njihovo učinkovitost, s tem pa tudi izboljševanje kakovosti zraka, kjer je le-ta slaba, ali ohranjanje kakovosti zraka tam, kjer je dobra.

S tem ukrepom naslavljajo izboljšanje kakovosti zraka, ki je eden glavnih okoljskih vplivov z učinkom na zdravje ljudi, za občutljive skupine prebivalcev pa je ob njihovi dolgotrajni izpostavljenosti zraku s slabo kakovostjo lahko tudi eden od vzrokov za njihovo zgodnejšo smrt.

Vrednost projekta se povečuje zaradi povečanih potreb in koristi izvajanja projekta na področju rabe obnovljiv virov energije za ogrevanje stavb. Za projekt zamenjave starih kurilnih naprav z novimi bo tako do 2026 na voljo dodatnih 79,5 milijona evrov, kar se bo namenilo za sofinanciranje nakupa približno 4800 novih kurilnih naprav na lesno biomaso in 12.600 toplotnih črpalk.

Predlog novelacije navedenega projekta upošteva načrtovano porabo v okviru Programa porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe za leta 2023-2026. Namen Sklada za podnebne spremembe je tudi sofinanciranje ukrepov za blaženje podnebnih sprememb, kjer je opredeljeno tudi, da se lahko sredstva porabijo za spodbujanje učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

S tem projektom se spodbuja uporaba obnovljivih virov energije, konkretno zamenjava zastarelih malih kurilnih naprav, ki so neučinkovite, z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso in s toplotnimi črpalkami, so sporočili iz ministrstva za okolje, podnebje in energijo

Foto: Pixabay, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2024 ob 7:00 gost gost

      USTAVITE KONJE LAŽOVI PA GE JE DENAR ŠE ZA POVODENJ NEMATE NASIP SAMO PA NATEK MISLIM KA V TO VLADO NE VERJAME VEČ NIŠČE MOGOČE IZBRANCI DOBIJO KAJ OSTALI NIČ

      28 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2024 ob 23:18 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2024 ob 9:59 gost

      Portal POMUREC.COM je ničvreden portal, ker si ne upa poročati o velikem protestu slovenskih kmetov v Murski Soboti. Sramota, prodali ste se pernatemu prevarantu in spletkarju.

      30 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2024 ob 10:40 gost

      Kaj pa imajo sploh kmeti protestirati. Dobivajo vse vrstne subvencije samo na dvorišče njim poglejte. Njihovo premoženje sega v nebo. Vse to za davkoplačevalski denar. Kaj zato dobijo davkoplačevalci od kmeta en velik,,,,,, drek,,,, ki vsak dan smrdi po pokrajini. Vse kar pridelajo pa zašeftajo čez mejo. Zato v Sloveniji samo ostane smrad od kmeta pridelki pa grejo v Evropo za velik denar. Mi v Sloveniji pa moramo kupovati smeti iz tretjega sveta.

      35 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2024 ob 13:10 Štef gost

        Se vidi kake budale se oglašajo na tem portalu, tema je zamenjava kurilnih naprav vi pa pišete vse drugo

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2024 ob 10:41 gost

      ,,,, BRAVO ZA KOMENTAR,,,,.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2024 ob 11:03 gost

      10:40 čefur.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2024 ob 11:04 gost gost

      GOST OB 10,40 LAŽEŠ TI ŠE SPIŠ KO JE KMET V ŠTALI IN NA NJIVI ŠE MALO PA BOŠ ŠTIJLE LIZAL BANDA NA KMETIJI SI ŠE SIGURNO NEJ POMAGO KA MAŠ BULO V GLAVI KAK OVI KA SO MOGLI ICIKE NAZAJ PRIPELATI SRAM TE JE LEJKO IMA I ZA TEBE LEKA

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.02.2024 ob 12:03 Gajdar gost

      Nobena prepoved ni potrebna, tudi obstoječe peči se zamenjajo, ko bodo dotrajale. Kaj je potrebno? Enostavno, kot so to naredili Skandinavci, na vrh dimnika se namesti filter trdih delcev (PM10). Filter so že razvili na Institutu "Jožef Stefan" in po njihovem mnenju ne bi smel stati več kot 300 EUR (kar bi lahko financirala država iz sredstev EKO sklada - bil bi zastonj). Niti uvoz ne bi bil potreben, aktivirali bi domače znanje in domača podjetja, tako da bi na koncu stal tak filter državo le drobiž (povrnitev vplačila preko davka, ki ga plača proizvodna podjetja). Kolikor sem prebral o skandinavskih izkušnjah je ta filter pri kurjenju suhih drv praktično "večen". Na koncu bi pripomnil, če to jaz kot laik vem, potem to toliko bolje ve energetski vladni doktor. Torej mu ne gre toliko za zdravo čisto okolje ampak za njegov lastni profit, preko njegovih z državnimi sredstvi zgrajenimi sončnimi elektrarnami, ki bi naj poganjale toplotne črpalke, ljudje pa bi ob novo omrežnini in novimi cenovnimi elektro bloki za ogrevanje plačevali enormne zneske posredno tudi v njegovo malho.

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.02.2024 ob 13:04 gost

      Prvi bodo deležni tega denarja tisti ki se bogati kurčijo in vozijo z dragimi avtojami .Uni do si menjali tudi peči

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.02.2024 ob 13:23 Karel K. gost

      Ti politični vladni doktorji so lahko tudi sumljive kvalitete, kdo ve, kaj je raziskoval, da je dobil naziv doktorja, morda je prepisoval kakšno statistiko, je pa tudi morda to, ker je potomec v titoizmu privilegiranega rdečega didrektorja. Pa tudi prepisovanje je na pohodu, saj pri nas nihče tega ne kontrolira kaj šele preganja. To s tem kurjenjem je zares postala že mučna propaganda in populizem. Zdaj bodo še zahtevali, da zamenjamo črevesje, da ne bomo oddajali prdcev, ki so tudi škodljivi za okolje, saj so produkt "gnitja". Kot opisuje "Gajdar" je to preprosta rešitev, katera bi že davno lahko stopila v veljavo. Tu ni treba nobenega velikega znanja, da se to uresniči in to se naj subvencionira. Če bi zares ta vladni doktor uvedel omejitev kurjenja, potem ne bo nič prizanesel rasti slovenskih gozdov, Avstrijci bodo vozili še drva iz Slovenije, ko jih bo narod posekal z namenom, da bo lažje preživel. Ž e danes v tem trenutku kar številni težki tovornjaki vozijo les če z mejo, v kar sem se ravno danes prepričal, ko sem bil čez mejo v Avstriji. Iz Prekmurskih gozdov, ki so mali, vozijo drva in les v Avstrijo. Ta doktor bi moral biti zaskrbljen, saj ljudje les prodajajo, ker ne morejo drugače preživeti.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.02.2024 ob 17:19 gost

      Levojaja gamad--nevaspijtana !!! Kreteni ( izobraženi ) se izmišljujejo nemogoče in neučinkovito ! BUDALE !!!!!!!

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2024 ob 21:12 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,kak pa ste vi vaspitani po Zagrebački.......po purgerski......joj,nemren si mislit,pardoniram svoje mislečke nepodopštine o vama,Faljen Jezus I Marijika. -Vaš nekadašnji studentuš Zágreba,izvinjavam se.Franjo vaš,na usluzi .

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2024 ob 21:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,vprašam samo,ktero jajce tvoje je po tvoje pomembnejše v tvojih "budogojih-smrdljivih hlačah",zate,levo ali desno.....?.No ...

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.02.2024 ob 18:23 gost gost

      Ti ob 17.19, joj kak si primitiven, sam se tega ne zavedaš. Pa takše budale sploh lehko hodijo po svetu? Slabo se piše, če bodo takši primitivneži še dale bluzili nebuloze, svašta lazi po svetu.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2024 ob 21:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ja,pimplek,pojasni najprej kaj so to " nebuloze",jaz ne vem......Vem pa,da šolani si in poveš in odstreš svoj um.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.02.2024 ob 7:29 gost

      Anrej ob 5:23 ZADETEK V POLNO ! ČESTITKE !

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.02.2024 ob 7:33 gost

      Lendavki nadrekonja hi,hi,hi,hi,hi,hi

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.02.2024 ob 9:25 jakec gost

      Tudi jaz sem se pred tremi leti zaradi okvare peči na drva in ob poslušanju vsakdanjih reklam o topltnih črpalkah kako se vse to splača in vse stroškovno zelo učinkovito,se je zadni čas vsena hitro obrnilo nasprotno,zaradi visokega dviga električne energije,plačila okoli 400 evrov na mesec nas uničuje in po novi regulaciji ,ki jo vlada pripravlja glede omrežnine še bolj pritiska na nas ,ki smo se odločili za toplotne črpalke,tako apeliram na vse tiste ,kirazmišljate o toplotni črpalki,če neboste imeli svoje elektrike nastrehi in napovedi vlade ,da bo še elektrika dražja,dobro razmislite ,če boste šli v ta način ogrevanja

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.