https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrad premagali Kranjčane

1.2.2024  

Včeraj, 31. januarja, je bila v dvorani Osnovne šole 1 Murska Sobota odigrana tekma 4. kroga modre skupine 1.A Sportklub lige za moške. Pomerili so se odbojkarji Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav. Tekmo so s 3:1 dobili gostitelji.


Panvita Pomgrad – Hiša na kolesih Triglav 3:1

Izidi nizov: 22:25, 25:23, 25:19, 25:21

 

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 13, Šormaz 18, Drvarič 8, Vrabl, Suhadolnik 3, Legen, Bedrač 4, Mirković 17, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV: Andovski, Nanut 4, Peruničić 13, Tučen 8, Snedec 2, Šikanić 1, Mali 10, Adžović, Jovović 22, Maček, Jančič, Fajfar in Zalokar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

Dvorana Osnovne šole 1 Murska Sobota, gledalcev 150, sodnika: Sanja Miklošič (Maribor), Robert Ledenik (Miklavž na Dravskem polju).

V četrtem krogu modre skupine so odbojkarji Panvite Pomgrada prišli do prve zmage v drugem delu sezone. Drugič v tretji medsebojni tekmi letos so premagali Hišo na kolesih Triglav iz Kranja in se znova vrnili na peto mesto prvenstvene lestvice. Sobočani so za razliko od prejšnjih tekem tokrat dobro zaključevali nize in proti Gorenjcem zmagali s 3:1 (-22, 23,19,21) ter prišli do sedme zmage v sezoni.

Prvi niz se je začel z izenačeno in požrtvovalno igro na obeh straneh. Z izjemo uvodnega vodstva 1:0 so Kranjčani v prvi polovici niza vodili, domačini pa so se jih držali in niso zaostali za več kot dve točki. Pri rezultatu 9:9 so jih ujeli in vodstva dolgo niso izpustili iz rok. Tudi nadaljevanje je postreglo z napetim in izenačenim bojem, a prednost ni bila nikoli višja od dveh točk. Pri enih od takšnih (17:15), je gostujoči trener Rop vzel polminutni odmor. Sobočani so uspeli prednost držati še do rezultata 20:20, nato pa preobrat gostov, ki so povedli z 21:23 in po nekaj ključnih napakah domačinov, vključno z avtom Šormaza pri rezultatu 22:24, uvodni niz tudi dobili.


Drugi niz se je začel obetavno, z asom Bedrača in vodstvom Sobočanov z 2:0, najvišja prednost pa je bilo po uspešnem napadu Dode pri 10:7. A sledil je preobrat, gostje so prišli do izenačenja, pomagal jim je Doda z dvema zapordnima napakama do izida 11:11. Gostje so prvič v nizu povedli pri 13:14, kar je prisililo domačega trenerja Fujsa v prvi polminutni odmor. Ta se mu ni obnesel, saj so Gorenjci s Peruničićem na servisu dosegli kar tri zaporedne točke za izid 13:17, ko je njihov nalet z napadom ustavil Šormaz. V delu, ki je sledil, je bilo precej napak tako na eni kot na drugi strani, domači pa so vendarle prišli znova blizu pri 17:18 in po bloku domačega organizatorja igre Drvariča nad Peruničićem ujeli priključek na 20 točki. Za razliko od prvega so tokrat v končnici bolje odigrali in na krilih Mirkovića s tremi zaporednimi točkami prišli do zmage s 25:23 in izenačenja na 1:1 v nizih.


Tretji niz je ponovno dobro odprl Bedrač na servisu in domačo ekipo povedel do visoke prednosti s 5:1. Le-to so domačini držali tudi v nadaljevanju, gostom pa je igra upadla, saj so naredili veliko napak v igri in predvsem na servisu. Najvišjo prednost je znašala sedem točk in sicer pri izidu 17:10 in 19:12. Kranjčani so se jim najbolj približali pri izidu 21:18, priključka pa niso ujeli in z blokom Šormaza so Prekmurci zanesljivo dobili tretji niz s 25:19.

Dobro igro so Sobočani prenesli tudi v četrti niz in povedli z 10:5. Ko se je že zdelo, da bo tekma potekala gladko, so se gostje po treh zaporednih točkah približali na 10:8. Domačini so si prednost takoj priborili nazaj na štiri točke z izidom 12:8, a so Gorenjci stopnjevali igro in po uspešnem napadu Jovovića izenačili na 14 točki. To ni trajalo dolgo, saj so si varovanci trenerja Fujsa znova priborili prednost 16:14. V nadaljevanju smo spremljali požrtvovalno končnico, v kateri pa domačini prednosti niso izgubili in prišli tudi do štirih točk prednosti. Niz se je končal z napako najučinkovitejšega igralca gostov Jovovića na servisu in Sobočani so slavili zmago 25:21 in skupno 3:1.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada, je dejal po tekmi: "Končno nam je uspelo sestaviti celo tekmo, da smo jo pripeljali do zmage s 3:1 in osvojili tri točke. V zadnjih tekmah smo bili v podobnih položajih, ampak v končnicah nismo odigrali do konca in nasprotniki so to izkoriščali sebi v prid. Imamo neko igro, ampak moramo to še graditi, da bomo bolj konstantni, predvsem v končnicah, ko se lomi rezultat in se tekme odločajo. Z izjemo prvega niza smo igrali tako kot se igra in tako se pride do zmage".

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav, je po tekmi povedal:"Zmanjkalo nam je energije po nizu in pol. Domači so bili boljši, mučili smo se celo tekmo, a enostavno smo bili tokrat premalo sveži za kaj več. Panvita Pomgrad je ekipa, ki ve kaj dela in če nisi 100%, je težko zmagati."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.