https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Regijski prvaki v ekoznanju prihajajo z Osnovne šole Sveti Jurij

15.2.2024  

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, je v pomurski regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Sveti Jurij. V ekoznanju se bodo pomerili še 25. aprila 2024, ko bo potekalo državno tekmovanje.

Državnega tekmovanja se bodo udeležili zmagovalci osmih regij, dodatni drugouvrščeni ekipi iz osrednjeslovenske in mariborske regije ter dve ekipi, ki sta imeli najboljši čas izmed vseh sodelujočih ekip. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.476 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol. V pomurski regiji je sodelovalo 61 tričlanskih ekip iz 13 osnovnih šol.

Zmagovalno ekipo Osnovne šole Sveti Jurij z imenom »Bele sovice« sestavljajo učenke Lara, Eva in Izabela. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o vodi, ohranjanju biotske pestrosti, podnebnih spremembah in opazovanju Zemlje, so dosegli 32 od 40 možnih točk. Sledili so jim učenci z Osnovne šole Gornja Radgona, ki so dosegli 31 točk.

Letošnji Ekokviz je bil kar zahteven, saj je le ena ekipa pravilno odgovorila na vseh 40 zastavljenih vprašanj. Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 23. leto. Na naslovu tukaj so zbrani učno gradivo, vprašanja za vajo in vse pomembne informacije o poteku in izvedbi Ekokviza. Poleg 47 ekip iz obalne regije, se je na šolskem tekmovanju pomerilo še 85 ekip iz novomeške regije, 87 ekip iz celjske regije, 245 ekip iz osrednjeslovenske regije, 216 ekip iz mariborske, 61 iz pomurske, 32 iz severnoprimorske in 46 iz gorenjske regije.

Kdo bo največji EKOFRAJER, bo znano v finalnem delu letošnjega Ekokviza, ki bo 25. aprila 2024 na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina, kjer se bo srečalo 12 ekip: zmagovalci regij, drugouvrščeni ekipi iz osrednjeslovenske in mariborske regije, ter dodatni dve ekipi, ki sta dosegli drugi najboljši čas med vsemi sodelujočimi ekipami. Finalni Ekokviz bo potekal v dveh delih, in sicer bodo v prvem delu ekipe reševale kviz prek spletne strani, nato pa bo sledilo še preverjanje poznavanja okoljskih tematik na ustnem delu, kjer se bodo ekipe pomerile med seboj po sistemu hitri prsti (»kdo bo hitreje odgovoril«).

Ekokviz pripravlja program Ekošola v sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne, največjim slovenskim proizvajalcem električne energije iz obnovljivih virov in nosilcem zelenega prehoda slovenske energetike.

Foto: Ekošola

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.