https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Kako preživeti zimske počitnice malo drugače?

14.2.2024  

Zimske počitnice se hitro bližajo in še ne veš kaj početi? Preživi jih malo drugače, pri tem spoznavaj mlade iz Evrope in se obenem zabavaj. Pridruži se kot udeleženec mladinski izmenjavi na temo »PEACE – coming soon ...« v dvorcu Rakičan, ki bo potekala med 23. februarjem in 2. marcem 2024.


Si star/a najmanj 16 let in ne več kot 30? Bi rad/a preživel/a počitnice v družbi mladih? Si želiš spoznati mlade iz drugih držav in ne bi rad/a daleč potoval/a? Če bi rad/a v tem zimskem času počel/a kaj zanimivega se pridruži mladinski izmenjavi.

Udeleženci mladinske izmenjave nimajo nobenih stroškov: kriti so stroški bivanja v večposteljnih sobah v dvorcu Rakičan, hrane (3 obroki), kafe breakov, prigrizkov in tudi enodnevni izlet v Ljubljano, če želijo ipd. Udeleženci iz oddaljenejših krajev imajo krite tudi potne stroške.

Mladinska izmenjava bo potekala v dvorcu Rakičan od petka, 23. februarja do sobote, 2. marca, pri čemer je prvi dan namenjen prihodu, zadnji dan pa odhodu.

Kako se prijaviti?

Na elektronski naslov zavod.pomaju@gmail.com pošlješ svoje podatke:

ime in priimek, starost, naslov, elektronski naslov, telefonsko številko.

Število razpoložljivih mest je omejeno, zato se prijavite čim prej. Ko bo število mest zapolnjeno, prijave ne bodo več možne. Prijavi se vas lahko tudi skupina sošolcev, prijateljev, znancev.

Tema mladinske izmenjave je MIR in zato je naslov izmenjave: PEACE - coming soon ...

Evropa je imela po drugi svetovni vojni dragoceno izkušnjo evropskega povezovanja. Ta izkušnja brez vojne, sprave med narodi, ki so se prej borili, izkušnja sožitja in tolerance do razlik, ki so med nami, nam dajejo upanje, da v iskrenem sodelovanju, sožitju, demokraciji lahko najdemo zatočišče za mir in varnost.

Ko smo že mislili, da je zaradi izkušnje obeh svetovnih vojn nastopilo obdobje trajnega miru, z izjemo vojne na zahodnem Balkanu, se je zgodila vojna v Ukrajini.

Foto: Pixabay

Mladi smo se o vojnah učili v šolah, večina nas je še premladih, da bi se spomnili kakšne vojne, ki se je dogajala v naši bližini. Zato nas trenutna situacija med Rusijo in Ukrajino toliko bolj gane, poleg tega vidimo veliko mladih, ki iščejo zatočišča v drugih evropskih državah, nekateri so ostali brez doma, staršev, cele družine.

Cel svet se jim je obrnil na glavo in kamor koli so se v tem trenutku zatekli, morajo začeti znova. Večina si nas niti predstavljati ne more, kaj doživljajo ti mladi.

Mladi imajo svoje ideje kako preprečiti vojne v prihodnosti in če bi jim odrasli samo prisluhnili bi svet bil mnogo lepši in varnejši.

Naslovna fotografija: Pixabay 

    Fotogalerija