https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Nemočni v četrtfinalu pokala Slovenije

22.2.2024  

Panvita Pomgrad je v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota, odigrala četrtfinale pokala Slovenije v odbojki. Njihov nasprotnik je bil ACH Volley. ACH je upravičil vlogo favorita in izločil Panvito Pomgrad s 3 : 0 (25 : 22, 25 : 14, 25 : 17).


Vse do 10:10 je prvi niz potekal povsem izenačeno, kjer si nobena od ekip ni priborila več kot točke prednosti. Ko je ACH pri 10:12 prvič povedel za dve, je na to nemudoma odreagiral domači trener Fujs s polminutnim odmorom, a je takoj zatem v naslednjem napadu ljubljanski blok ustavil napad Šormaza in gostje so prvič povedli za tri. Sledili sta dve zaporedni točki domačih in čez nekaj minut tudi izenačili na 15. točki in pozneje še na 17. Od tu naprej domačim ni več šlo po načrtih, saj so Ljubljančani nadaljevali z zbiranjem točk in prednost zanesljivo zadržali ter ga z nekaj uspešnimi bloki dobili z 22:25.

Sobočani so v drugem nizu začeli slabo, nasprotna ekipa si je hitro priigrala štiri točke prednosti. Če je ob izidu 6:8 še dišalo po morebitnem priključku, sta nekaj naslednjih točk tako soboški napad kot sprejem naredila nekaj prepoceni napak in gostje so povedli 6:12 ter prednost šestih točk držali do 10:16. Napake so se nadaljevale prednost gostov je naraščala in ob koncu je bilo na semaforju 14 : 25. 

V tretjem nizu dva popolnoma različna dela. Če je v prvem Panvita Pomgrad še sledila Ljubljančanom in vodila z 10:9, pa je nato tekma odšla popolnoma v drugo smer. Najprej so povedli z 10 : 14, nato 11 : 15, prednost so povišali na 11 : 19 in tekma je bila praktično odločena. Končala se je z izidom 17 : 25 in Panvita Pomgrad je izpadla v četrtfinalu pokala. 

Kapetan soboške ekipe Urban Drvarič je po tekmi dejal, da so se nekako v prvem nizu še borili nato pa je ACH pritisnil, stisnil s servisom in jih oddaljil od mreže. Imeli so težave na sprejemu, kar se je poznalo kasneje tudi v napadu, ob tem so Ljubljančani držali še dobro blok-obrambo tako da praktično niso imeli veliko priložnosti. Najuspešnejši igralec pri Panviti Pomgrad je bil Šormaz s sedmimi točkami. 

Trener ACH Volleya je bil mnenja, da je bila pokalna tekma v primerjavi z zadnjima dvema tekmama, ki so jih s Panvito Pomgradom odigrali v končnici po novem letu, najbolj gladka. "Vedno je težko igrati takšne tekme, kjer šteje samo ena tekma, Panvita Pomgrad pa je dovolj dobra ekipa, da če res nisi pripravljen in ne vstopiš v tekmo tako kot je treba, se lahko hitro zaplete. Ampak danes smo bili pravi, dobro smo servirali in to je tudi odločilo tekmo" je še poudaril.  

Več fotografij v spodnji galeriji...


Foto: športni klub Pomurje DESET

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.