https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na otroškem parlamentu razpravljali o duševnem zdravju otrok in mladih

26.2.2024  

V Mladinskem kulturnem centru Ljutomer je v četrtek, 22. februarja 2024, potekal že 34. medobčinski otroški parlament Upravne enote Ljutomer.

Tema je bila Duševno zdravje otrok in mladih. Parlamentarcem so prisluhnili in jim namenili nekaj spodbudnih besed povabljeni gostje: županja Ljutomera mag. Olga Karba, župan Razkrižja Stanko Ivanušič in direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar ter psihologinja Amadeja Hanžekovič.

Prisotni so bili še dipl. medicinska sestra Janja Bradač Raj, mentorji in mentorice otroških parlamentov ter ravnatelji in ravnateljice sodelujočih osnovnih šol.

Na dogodku je sodelovali 15 parlamentarcev iz 8 osnovnih šol. Sodelovale so osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci, Mala Nedelja, Križevci pri Ljutomeru, Veržej, Stročja vas, Janeza Kuharja Razkrižje, Ivana Cankarja Ljutomer in Cvetka Golarja Ljutomer.

Parlamentarci so predstavljali dejavnosti na temo duševnega zdravja, ki so jih izvajali v šolah. Na koncu zasedanja so sledile volitve, na katerih so izvolili dva predstavnika, ki se bosta udeležila nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Upravno enoto Ljutomer bosta zastopala Lia Kosi in Vid Bogdan iz OŠ Stročja vas, so sporočili iz Občine Ljutomer.

Otroški parlament je program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) kot del vzgoje otrok za aktivno državljanstvo in demokracijo. Otroke se spodbuja k sodelovanju v družbenem življenju (participacija), izobražujejo se jih tudi o človekovih in državljanskih pravicah. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v večini osnovnih šol po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. Ta bo letos potekal 8. aprila v državnem zboru RS. 

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.