https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Soboški odbojkarji izgubili proti Calcitu

25.2.2024  

Minulo soboto je bila v dvorani Osnovne šole 1 Murska Sobota odigrana tekma 8. kroga modre skupine 1. A Sportklub lige za moške. Odbojkarji Panvite Pomgrad so bili poraženi proti Calcit Volleyu z 0:3.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley 0:3

Izidi nizov: 28:30, 15:25, 16:25

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 6, Šormaz 15, Drvarič 1, Vrabl, Suhadolnik 4, Legen, Bedrač 3, Mirković 16, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Planinšič 2, Vinkovič 1, Lazar, Klobučar 1, Nikolić 10, Okroglič 4, Mitrašinović 1, Brunet 11, Oman, Bakonji 1, Dulchev 17, Pavlović 8, Karadža Pevc in Košenina (oba libero). Trener: Mladen Kašić.

Gledalcev 100, sodnika: Sanja Miklošič, Amir Suljkanović.

Zgolj v prvem nizu so Sobočani nudili dober odpor gostom iz Kamnika, v preostalih dveh pa je Calcit prevladoval in na koncu tekmo gladko dobil s skupnim izidom 3:0 (28,15,16).

Uvodne minute prvega niza so po nekaj napakah v vrstah Calcita pripadle domačim, ki so povedli z 10:6, nato pa so jih Kamničani vendarle pričeli loviti in prišli do znižanja na 10:9. Do popolnega priključka ni prišlo, saj so Prekmurci prednost povečali nazaj na 15;12, soboški napad pa je v tem delu svojo igro gradil predvsem preko Mirkovića. Pri izidu 16:15 smo videli prvi polminutni odmor na tekmi, zahteval ga je domači trener Fujs, a so Kamničani nekaj trenutkov zatem kljub vsemu prišli do izenačenja na 19:19, potem ko je slab sprejem Dode Nikolić na t.i. prvo žogo pretvoril v točko. Sobočani so vendarle nadaljevali bolje, vodili z 22:20, sledilo pa je izenačenje na 23:23. V končnici so imeli domači štiri zaključne žoge, ki niso dočakale pozitivnega zaključka, povsem ob koncu pa so povsem prelahko zapravili žoge z dvema nepotrebnima napakama pri organizaciji napada in gostom praktično poklonili dve točki. V zadnji točki je odločilen napad zapravil Mirković, ki ga je kamniški blok z Nikolićem na čelu zaustavil in s tem izkoristil drugo zaključno žogo svoje ekipe za zmago z 28:30.

Drugi niz je od začetka pripadel gostom, ki so hitro prešli v vodstvo z 1:4 in 4:8. Če so Sobočani še prišli na zmernih 6:8, pa je Calcit stopil prestavo više in tudi po nekaj nepotrebnih napakah domačih povedel s 7:14. Za osmo in deveto točko na domači strani je vmes poskrbel Šormaz a je bil na drugi strani dvakrat natančen tudi Pavlovič, ki je takoj zatem dosegel še as za 9:17, Fujsu pa ni preostalo drugega kot da nalet Calcita poskuša umiriti s time-outom. Ta ni zalegel, saj je Pavlovič takoj zatem dosegel še drugi zaporedni as, nekaj minut kasneje pa tudi sam zaključil drugi niz, ki so ga gostje dobili s 15:25.

Z izjemo 5:4 so v tretjem nizu od začetka do konca vodili gostje. Že pri 5:7 je Fujs izkoristil polminutni odmor, kakor tudi pri 8:13, vseeno pa do preobrata v igri kakor tudi pri rezultatu ni prišlo. Od 8:11 do 8:16 je z odličnimi servisi domačo obrambo na preizkušnjo postavljal še Brunet. V zaključku tretjega niza je gostujoči trener Kašić priložnost za igro ponudil tudi ostalim svojim varovancem s klopi, vključno s Klobučarjem, ki je tudi zaključil tekmo z uspešnim napadom za 16:25.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv kluba 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.