https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladinska izmenjava Val digitalizacije

8.10.2023  

Med 4. in 12. oktobrom 2023 poteka v Dvorcu Rakičan mladinska izmenjava z naslovom Wave of digitization (Val digitalizacije), ki se je udeležuje 25 mladih iz Slovenije, Slovaške, Finske in Španije. Mladinsko izmenjavo organizira Zavod JULIUS.

V prvih dneh skupnega bivanja in skupnih aktivnosti so se mladi udeleženci med seboj že dokaj dobro spoznali, dodobra so pa tudi že zakorakali v temo mladinske izmenjave, torej digitalizacijo.


Po začetnih spoznavnih aktivnostih so vmes malo menjali okolje in skozi različne zanimive naloge spoznali Mursko Soboto, tam pa so obiskali tudi lokalni mladinski center, kjer so izvedli delavnico, na kateri so spoznavali digitalizacijo v svojih državah. Primerjali so digitalizacijo po državah in ugotavljali, kakšne skupne točke in razlike so po določenih državah. Spoznali so tudi pomen digitalizacije v mladinskem delu in kako se lahko vključujejo v mladinsko delo v svojem lokalnem okolju.


Odpravili so se tudi v Expano, do tja pa so najprej s čistilno akcijo okrog Dvorca Rakičan, nato še po poti in okrog Soboškega jezera spoznavali pomen zdravega načina življenja in ohranjanja čistega okolja. Ogledali so si največjo investicijo digitalizacije v turizmu v Murski Soboti, paviljon Expano. Skozi interaktivno razstavo so udeleženci lahko poleteli z balonom nad Pomurjem, premikali vodo s koncentracijo in svojimi mislimi, se pomerili v kvizu o Pomurju in spoznali glasbo ter filme, ki so bili ustvarjeni v Pomurju.


Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija