https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladinska izmenjava »Mir - prihaja kmalu...« uspešno zaključena

5.3.2024  

Med 23. februarjem in 2. marcem 2024 je potekala v Dvorcu Rakičan mladinska izmenjava z naslovom Peace - coming soon... (Mir  - prihaja kmalu...), kjer se je udeležilo 25 mladih iz Slovenije, Litve, Francije in Madžarske. Mladinsko izmenjavo je organiziral Zavod Pomaju.


Izmenjava je vključevala mlade z različnimi ozadji, vključno s tistimi, ki so sodelovali v preteklih projektih Erasmus+, in tistimi, ki so se takšnemu projektu pridružili prvič. Namen izmenjave je bil spoznavati posledice vojn in poskušati najti rešitve za preprečitve takšnih situacij v prihodnosti, raziskati poročanje medijev v vsaki sodelujoči državi o pomembnih evropskih temah, predstaviti ideje za mirno sobivanje, spodbujati mlade k sodelovanju v mladinski politiki. Za mirovni projekt si moramo prizadevati vsak dan z novimi svežimi idejami.

V prvih dneh skupnega bivanja in skupnih aktivnosti so se mladi udeleženci med seboj že dobro spoznali, dodobra so pa tudi že zakorakali v temo mladinske izmenjave, Mir - prihaja kmalu...

Po začetnih spoznavnih aktivnostih so vmes menjali okolje in skozi različne zanimive naloge spoznali Mursko Soboto, tam pa so obiskali tudi lokalni mladinski center, kjer so izvedli delavnice na temo Miru, v okviru katerih so naredili zapestnice miru, fotografsko delavnico in napisali lepe verze, katere so naslednji dan delili med ljudmi v centru Ljubljane. V Ljubljani so prav tako obiskali Hišo Evropske Unije in se seznanili z delom evropske komisije. 

O pomembni temi so se zabavali na svoj način, kjer so prav tako izmenjali svoja mnenja, predstavili dobre prakse, povečali ozaveščenost in informiranost, spodbujali kritično mišljenje in izboljševali kompetence ter ustvarili promocijski material v obliki idej za mir, ki so vključevali video, članek, dnevnik, kolaže in fotoalbume. 

Projekt je v celoti bil financiran s strani programa Erasmus+ Mladi in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija