https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V dvorcu Rakičan poteka mladinska izmenjava »Youth Care4climate«

18.3.2024  

Zavod JULIUS med 15. in 23. marcem 2024 izvaja mladinsko izmenjavo z naslovom »Youth Care4climate«. Na izmenjavi sodelujejo udeleženci iz Slovenije, Bolgarije, Grčije, Francije in Poljske. Udeleženci bivajo in izvajajo aktivnosti v dvorcu Rakičan in tudi na terenu. Prva dva dni so dejavnosti izvajali v dvorcu Rakičan.


Namen in cilj izmenjave je ozaveščanje mladih o problematiki in posledicah podnebnih sprememb na lokalni in globalni ravni, spodbujati aktivno razmišljanje in iskanje rešitev za uvajanje trajnostnega razvoja, spodbujanje družbene in okoljske odgovornosti ter kritičnega razmišljanja, razvijanje osebnih kompetenc mladih udeležencev in spodbujanje mladih in širše javnosti k okolju prijaznemu in aktivnemu življenjskemu slogu.

Za mladimi so prvi dnevi, kjer so se že dodobra spoznali in se posvetili tematiki mladinske izmenjave. Tako so po začetnih spoznavnih aktivnostih začeli s tematiko, seznanili so se s klimatskimi spremembami, globalnim segrevanjem, recikliranjem in povišanjem toplogrednih plinov oziroma CO2 emisij. Predstavili so tudi dobre prakse, ki jih je uvedla vsaka država in spoznali učinke in posledice klimatskih sprememb.

Izvedli so tudi teambuilding aktivnost, kjer so skozi različne igre spoznali pomen skupinskega dela in med drugimi predstavili tudi prigrizke in kulinariko iz vseh sodelujočih držav.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija