https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Lojze Peterle z dijaki v MIKK-u o Evropski uniji

19.3.2024  

Mladinski informativni in kulturni klub je v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa v petek, 15. marca, pripravil dogodek »Mladost – nosilka sprememb EU«, ki so se ga udeležili dijaki Gimnazije Murska Sobota. Dogodek je potekal v prostorih Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota.

Dogodek se je pričel s kvizom o Evropski uniji, v sklopu katerega so dijaki pokazali svoje znanje o tem, kako dobro poznajo delovanje EU in njenih politik.

Osrednji gost dogodka je bil bivši poslanec v Evropskem parlamentu in prvi izvoljeni predsednik vlade Republike Slovenije, Lojze Peterle, ki je v nadaljevanju dogodka v sklopu pogovora z moderatorjem in dijaki predstavil vlogo in delo poslancev v Evropskem parlamentu; kako poteka dan v življenju evroposlanca; kateri so največji izzivi mladih in kako jih lahko evropska politika naslavlja; kakšne priložnosti mladim ponuja Evropska unija in mnogo drugega.

V drugem delu dogodka je predstavnica Mladinske mreže MaMa udeležencem predstavila pomen platforme Skupajsmo.eu ter namen projekta »Young EU Change-makers«.

Na koncu so z dijaki izvedli tudi interaktivno delavnico, kjer so mladi na treh različnih točkah podajali predloge in povratne informacije o platformi Skupajsmo.eu; govorili o tem, kakšno Evropo si želijo v prihodnosti in čemu bi Evropska unija morala posvečati več pozornosti. Mladi so izpostavili predvsem področji migracijske politike ter podnebnih sprememb. Na tretji točki pa so udeleženci govorili o tem, katere mladinske aktivnosti bi si želeli v Pomurju, natančneje v Murski Soboti ter o priložnostih, ki se ponujajo mladim v EU. Mladi si želijo predvsem družabnih aktivnosti ter tematskih večerov za dijake.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: MIKK 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2024 ob 18:47 gost

      Ta stari seronja citrar je zajebal slovenijo pred 30 leti. Kajti on je bil prvi vladi in Janez Janša pa sta slovenijo obrnila na pot kera vodi že 30 let v propad. Zdaj so pa vsi drugi krivi za slabo stanje v Sloveniji samo ta stari prdec Peterle in diktatur Janez Janša nista nič kriva. Sta pa edina v politiki 33 let ker že oba tudi smrdita po naftalina.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2024 ob 22:13 Karel K. gost

      Ta poosebljeni Kidrič Lojze Peterle, visoki državni uradnik v bivšem sistemu in vrinjenec med dejanske pomladnike s strani Kučanovih titoistov, v vlogi prvega predsednika vlade v samostojni Sloveniji, ki je s tem svojim dejanjem, ko je s prevaro Pučnika prevzel to funkcijo Slovenijo pahnil v preteklost in pripomogel k temu, da so Kučanovi titoisti svoj zločinski sistem s celotno kadsrovsko zasedbo, tudi pravosodjem, prenesli iz bivšega sistema v samostojno Slovenijo. To je eden od nekaj vrinjencev med dejanske pomladnike, kateri so Slovenski narod prikrajšali, da bi se rešil titoizma in bi se tako osvobodil in da bi postal proevropsko usmerjen narod, da bi zažiuvel v svobodi in demokraciji. To je sramota, da se še vedno posluša in sprašuje te ljudi, kateri so leta 1990 slovenski narod prevarali, samo da so prišli do državniških dunkcij, do oblastniških stolčkov. On je eden od tistih kateri so takrat slovenski narod odločen, da se reši titoizma poneumljali tudi z besedno zvezo, da bo Slovenija pod njihovim vodstvom postala Švica. Tega v programu slovenske pomladi ni bilo, saj smo slovenski pomladniki ustvarjali samostojno Slovenijo urejeno po Evropskih civilizacijskih in političnih normah s svojo identiteto, ne pa identiteto neke druge države. Kako dolgo še se bo dogajalo v tej državi ponarejanje tgodovine na temelju laži in manipulacij.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2024 ob 22:58 Karel K. gost

      Vsi ti rablji samostojne Slovenije in slovenskega naroda, Peterle, Janša, Kučan, Rupel in njihov pisar Omerza, pišejo knjige, se sprehajajo po Sloveniji in mladim vsiljujejo svojo resnico ter jim dopovedujejo, da je za polom v državi, ki ga doživljamo, kriv nekdo drugi v smislu, ujemite tatu. Vlogo tatu, rabljev Slovenije, hočejo naprtiti nekom drugem, in sebe oprati krivde. Trdijo, da nočejo, da bi še dve leti pod Golobovim vodstvom trpeli umiranje na obroke, čeprav dobro vemo, da že 33 let umiramo na obroke pod njihovim vodstvom. Mladino poneumljajo kot je to delal Tito in njegovi krvavi revolucionarji, ko so skrivali dejansko resnico o dogodkih od leta 1941 naprej in njihovih zločinskih pohodih, da so si na ta način pridobili neomejeno oblast. Tudi našteti, novodobni titoisti, novi obrazi, imajo neomejeno oblast že 33 let v samostojni Sloveniji.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2024 ob 23:32 gost

      Kozic, zopet kozle streljaš😂😂😂!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2024 ob 7:04 Karel K. gost

      Ti mladi ravno zaradi političnih manipulacij Peterleta in naštetih nimajo nobene perspektive v tej državi, morda le redki, kateri bodo splavbali z njihovim mišljenjem, kateri bodo mislili z njihovo glavo. Upamo samo lahko, da so toliko razumeli vsebino Peterletovega nastopa v smislu "kam pes taco moli". To je bilo namenjeno le samo pridobivanju njih na svojo stran. Morda je celo prezentiral celo krščanske vrednote, katerih se naj mladi oprimljejo in jih udejanjajo v praksi. Zagotovo jim ni zagotovil, da bodo, če bodo ustvarjali svobodno s svojo glavo, imeli perspektivo v Sloveniji in bodo živeli človeka dostojno življenje. Mi starejši smo okusili njihove obljube, njihovo ukvarjanje same s sabo in le nenehni boj za oblastnioške stolčke v smislu kdo bo koga, zato jim več ne zaupamo in stremimo za tem, da se obojih, vseh čimprej rešimo v vlogi voditeljev države, da jih naženemo na smetišče zgodovine te izobražene in poklicne lažnivce.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2024 ob 19:29 kaplar gost

        Kot nam je razlagal leta 1992 , glavno da smo svobodni pa čeprav se bomo pasli ? On je bil dolga leta v Bruslju, za nas mu ni mar.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2024 ob 7:52 smrkci gost

      Lujzek Slovenski Bajden,penzijon,penzijon.......dečko demenca kvari ves svet poglej kaj dela tvoj kolega bajden hodi kot kokot po gnoju,govori kot da bi se napil ali je pa zdrogiran bolj verjetno so mu pa dali velik odmerek zdravil in govori ne čitljivo in taki bolniki vodijo svet pa dajte no ,kje živimo ni čudno da svet vrag jemlje.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2024 ob 8:05 Karel K. gost

      Na žalost so di vsi ti Lujzeki, ni edini, v teh letih prilastili medije, da ti le njih sprašujejo kako naprej, pa čeprav so uničili vse. Pridobili pa so si na razne načine ogromno kapitala in ga naložili nekam, zagotovo na bančne račune v tujini, da bodo še njihovi vnuki lahko uživali. Kar nekaj tudi nekateri nelegalno. Nisem pristaš sedanjega Goloba v vlogi predsednika vlade, saj on le nadaljuje z uveljavljanjem lažnivega titoisitčnega režima, ko se zlaže če samo izreče kakšno besedo, vendar za sedanje stanje ni kriv le on ampak vsi ti kateri zdaj hodijo po Sloveniji po gasilskih, kulturnih, mladinskih in še kakšnih domovih in poneumljajo sta ro in mlado, da oni niso krivi za sedanje stanje. Posamezniki so si nadeli različne politične pridevnike, dejansko pa delajo si po titoističnem kopitu, lažejo, manipulirajo, ......

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.03.2024 ob 8:24 gost

      Vsak je nekaj prispeval k zlomu te države . Rezultat je viden ! Tako , da utihnite vsi po vrsti pa ne perite možganom posameznikom .

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.