https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Ljutomerski dijaki dosegli odlične rezultate na različnih področjih

3.4.2024  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vseh izobraževalnih programov se udeležujejo različnih tekmovanj in dosegajo zavidljive uspehe.

Vsak posameznik nosi v sebi talent, a le redki imajo priložnost, da ga izrazijo in pokažejo svetu. Tekmovanja so za dijake priložnosti, v katerih se mladi lahko preizkusijo, izpopolnijo svoje spretnosti in se pomerijo z vrstniki na različnih področjih.

Druga polovica šolskega leta je med drugim namenjena različnim tekmovanjem v znanju in raziskovalni dejavnosti. Številni dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so pod mentorstvom učiteljev dosegli izvrstne rezultate. Nekaj najnovejših izpostavljamo v nadaljevanju.

Že nekaj let se na šoli trudijo aktivno razvijati raziskovalne veščine pri dijakih. Mladi raziskovalec na GFML postane dijak, ki se po končanem 1. letniku splošne gimnazije vpiše na izbirni predmet ITS raziskovanje. Na letošnjem 32. Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja so dijaki ljutomerske gimnazije prejeli kar 9 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronasta priznanja za raziskovalno delo na različnih področjih.

Izvrstni rezultati dijakov GFML so tudi s področja iz znanja biologije, saj so prejeli 5 zlatih in 2 srebrni priznanji.

Iva Jaklin, dijakinja 2. letnika GFML, se je udeležila državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja in se uvrstila na mednarodno EKO OLIMPIJADO.

Na državnem tekmovanju iz angleščine so dijaki 2. letnikov za svoje kratke filme prejeli eno srebrno in kar štiri bronasta priznanja.

Štirje dijaki so se marca v Ljubljani na Filozofski fakulteti udeležili 1. državnega tekmovanja iz sociologije in dosegli odlične uvrstitve. Dva dijaka sta dosegla zlato priznanje, ena dijakinja pa srebrno.

Dijaki so bili prav tako uspešni na državnem tekmovanju iz nemškega jezika, saj so prejeli 3 zlata in 2 srebrni priznanji.

Tudi na državni ravni Evropskih statičnih iger so dijaki ljutomerske gimnazije dosegli zavidljiv uspeh: 13 dijakov je doseglo zlata priznanja, 3 dijaki pa srebrno. Dve ekipi sta se uvrstili med štiri najboljše ekipe, ki bodo Slovenijo zastopale v evropskem finalu.

Tekmovanja za dijake niso le priložnost za osvojitev nagrad in priznanj, temveč predstavljajo tudi pomemben mejnik v razvoju mladih posameznikov. Poleg znanja in veščin na ta način pridobivajo tudi samozavest, vztrajnost in sposobnost sodelovanja. Zatorej je pomembno, da vzpodbujamo in podpiramo mlade na vseh področjih, saj si s tem bogatijo svoje dragocene izkušnje.

Vir in foto: GFML (Tjaša Lipovec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2024 ob 0:40 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.