https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Apaški učenci soustvarjajo prihodnost občine

4.4.2024  

V Sejni sobi Kulturnega doma Apače je, kot že tradicionalno vsako leto, potekala prav posebna in edinstvena seja z učenci 4. razreda in razredničarkama Vesno in Nušo, ki jo je sklical in vodil župan Občine Apače, dr. Andrej Steyer.

Župan je pred sklicem seje prejel osebna pisma apaških četrtošolcev, kamor so zapisali odlične pobude in predloge izboljšav za lokalno skupnost. Pisma je župan pred sejo dodobra preučil.

Župan je uvodoma vse lepo pozdravil in jim zaželel dobrodošlico. Med drugim je predstavil občino Apače, delo župana, občinskega sveta in uprave ter nekatere projekte, ki jih pelje občina. Dotaknil se je tudi proračuna.

Na seji je tekla debata o umestitvi učilnice na prostem, ki je bila največkrat predlagana v pismih. Učenci so sami podali mnenja o tem, kakšno učilnico si želijo. Predebatirali so še o drugih, bolj izpostavljenih predlogih iz pisem, med drugim o izgradnji tribun na igrišču v Apačah, ureditvi sprehajalne poti za kužke, nadgradnji koloparka ter o izgradnji kolesarskih poti.

Po razpravi so učenci z dvigi rok soglasno sprejeli, da se v rebalansu proračuna Občine Apače sredstva namenijo za postavitev učilnice na prostem, ki naj bo locirana v neposredni bližini šole.

Župan se je zahvalil razredničarkama ter otrokom za odziv na povabilo ter za prejeta pisma, »ki imajo prav posebno noto in zelo radi jih prebiramo ter črpamo ideje za še boljše življenje v naši skupnosti,« je dejal župan in zaključil, da »Občina Apače ni župan, občinski sveta ali uprava, občina smo vsi mi, ljudje, ki živimo v lokalni skupnosti.«

Foto: Občina Apače

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2024 ob 21:42 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.