https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi gasilci pokazali veliko gasilskega znanja

06.04.2024 ob 6:00  

V organizaciji pomurske gasilske regije, komisije za mladino pri pomurski gasilski regiji in Gasilke zveze Turnišče so v Osnovni šoli Turnišče pripravili regijski gasilski kviz gasilske mladine pomurske gasilske regije.

Gasilskega kviza so se udeležile gasilske desetine pionirjev, mladincev in gasilskih pripravnikov iz številnih pomurskih Gasilskih zvez. Skupno z mladimi gasilci, njihovimi mentorji in organizatorji se je kviza udeležilo čez 400 udeležencev.

Mladi gasilci so se na kvizu pomerili v teoretičnem in praktičnem preizkusu znanja. V teoretičnem delu so odgovarjali na vprašanja drži/ne drži, prva pomoč, križanka, požarna preventiva in poišči besede. Na praktičnem področju pa so mladi gasilci pokazali svoje znanje in izkušnje v različnih starostnih skupinah, štafetno vezanje vozlov in gasilske spretnosti, kot je metanje torbice v cilj, zvijanje gasilske cevi, priprava trojka, izbira gasilskega orodja, nastavljanje hidrantnega nastavka.

Vsak tekmovalec je tekmoval na pripravljeni progi za posamezno kategorijo starosti in tekmovanja. Pri pionirjih je skupaj tekmovalo 36 desetin, pri gasilskih pripravnikih 12 gasilskih desetin, pri mladincih pa je svoje znanje pokazalo 35 desetin.

Pri pionirjih so prvo mesto zasedli PGD Moravske Toplice - tretja desetina, drugo mesto PGD Sotina in tretje mesto PGD Ključarovci. Pri mladincih so zmagali PGD Bučečovci, drugo mesto so zasedli PGD Iljaševci, tretje mesto pa PGD Tešanovci - prva desetina. Gasilskega kviza so se udeležili tudi gasilci pripravniki. Prvo mesto je zasedla desetina PGD Križevci, drugo mesto PGD Nuskova - prva desetina in tretje mesto PGD Negova.

Na državni gasilski kviz so se iz pomurske gasilske regije uvrstile prve tri desetine pri pionirjih, prve tri desetine pri mladincih in prvi dve desetine pri gasilskih pripravnikih.

Vodja tekmovanja je bil predsednik komisije pri pomurski gasilski regiji Dominik Bunderla, predsednik tekmovalnega odbora Matej Miholič, poveljnik regijskega gasilskega sveta za Pomurje. Za vse gasilce je bilo najbolj slovesno ob koncu regijskega gasilskega kviza, ko so najboljšim podelili pokale in medalje.

V Turnišču na regijskem kvizu gasilske mladine je bilo začutili, da pomurska gasilska regija diha in živi z gasilstvom in mladi gasilci so porok, da gasilstvo v deželi ob Muri ne bo zamrlo. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir in foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.