https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Maraton treh src letos s številnimi novostmi

Bad Radkersburg, 04.04.2024 ob 15:00  

V četrtek, 4. aprila 2024, je v kongresnem centru Zehnerhaus v avstrijski Radgoni potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili novosti in potek letošnjega Maratona treh src. Najbolj srčen maraton v Radencih bo v soboto, 18. maja, ponovno obudil tradicijo čezmejnega teka.

Novosti in potek letošnjega Maratona treh src so predstavili Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora 42. Maratona treh src, mag. Franz Lautner, župan Bad Radkersburga, Urška Mauko Tuš, županja Gornje Radgone, Janja Kisilak, Zdravilišče Radenci in mag. Norma Bale, conska koordinatorka Lions klubov za mednarodno sodelovanje.

42. Maraton treh src bo s povsem prenovljeno traso v prijateljskem duhu povezal obmejne slovenske in avstrijske občine, z novim dobrodelnim tekom pa počastil spomin na pomembnega lokalnega promotorja športa – Gorazda Giderja.

Nov elan bodo dogodku dodali tudi nadgradnja prizadevanj v sklopu zero-waste certifikata ter pestro koncertno in družabno dogajanje, ki se bo na predvečer dogodka prvič odvilo v občinskem amfiteatru v središču Radencev. Februarja letos je maraton, najstarejši pri nas, prejel Bloudkove plaketo.

Foto: arhiv Pomurec

Maraton treh src bo ponovno obudil tradicijo čezmejnega teka

Letošnji Maraton treh src spet širi svoje poslanstvo povezovanja in sodelovanja v športnem duhu, saj obuja tradicijo prečkanja državnih meja. “Veseli nas, da pri organizaciji vse bolj krepimo dialog z lokalno skupnostjo in občinami, kjer potekajo naše proge,” je povedal Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora 42. Maratona treh src. Proga maratona bo potekala v občinah Radenci, Tišina, Gornja Radgona in v avstrijski občini Bad Radkersburg.

Tečem, da pomagam – dobrodelni tek Gorazda Giderja

Dobrodelni tek pokojnega novinarja Gorazda Giderja, ki je dve desetletji sodeloval tudi pri organizaciji maratona, bo v organizaciji Lions kluba potekal v soboto ob 16. uri. Zbrana sredstva bodo namenjena Društvu slepih in slabovidnih Pomurje ter spodbujanju športnega udejstvovanju otrok iz ranljivih družin v občini Radenci.

Koncertno dogajanje v občinskem amfiteatru: Željko Bebek in LET 3

Koncertno dogajanje v petek, dan pred maratonom, se bo letos prvič odvilo v organizaciji Občine Radenci, in sicer v amfiteatru v radenskem parku. Za vrhunec vzdušja na petkov večer bo poskrbel legendarni vokalist in glasbenik Željko Bebek.

Še pred petkovim nastopom bodo udeležence po nekajletnem premoru ponovno razvajali s »testeninko«, ki bo tekače okrepila pred športnim podvigom. Pestro bo tudi ob zaključku maratona, saj se v soboto, 18. maja, na glavnem odru maratona, obeta rokovski koncert skupine LET 3.

Ugodnejše prijave do 10. aprila

Ljubitelji kakovostnega rekreativnega teka se na maraton lahko prijavijo prek spleta, prijave pa so do 10. aprila 2024 tudi cenejše.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2024 ob 17:32 gost

      Za trenutno stanje niso krivi zdravniki, pač pa politika, oziroma zdravstvena zavarovalnica, ki vnaprej določi, koliko katerih pregledov bo plačala in nad to kvoto ne plača niti centa V skupščini ZZZS sedijo predstavniki Novartisa, Kemofarmacije, Sanolaborja itd. Gre za odkriti konflikt interesov, ampak vsaka oblast gleda stran in nihče jih ne zbrca ven. Zakaj bi že morali dobavitelji medicinske opreme odločati o tem po kakšni ceni bo ZZZS (naša skupna zdravstvena blagajna) plačevala medicinsko opremo in storitve? In zakaj ZZZS omejuje število storitev ki jih bo plačala? Zato ker se v zdravstvu vse preplačuje ali po domače odteka/krade v te iste žepe predstavnikov Kemofarmacije, Sanolaborja itd. Par primerov iz prakse da boste razumeli za koliko nas kradejo: - Ibuprofen 200mg (20 tablet) - cena v VB 2,2€; cena v SLO 7,7€ (Lekarna Ljubljana) - Žilne opornice smo še v letu 2021 preplačali za 300% v primerjavi z EU. - cena aortne zaklopke za perkutano vstavitev v Nemčiji 10.000-11.000€, pri nas 15.000-20.000€

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2024 ob 17:38 gost

      asist. Borislav Vrbanec, dr. med. spec. kirurg, SB Murska Sobota Pišem vam kot »star« zdravnik kirurg, eno leto pred pokojem. Od prvega delovnega dne, po služenju vojaškega roka sem se zaposlil v bolnišnici, iz katere bom kmalu tudi odšel »v penzijo«. V času moje specializacije je, kjer sem živel, stala tovarna Mura, ki je zaposlovala okoli deset tisoč delavcev. Kot mladi zdravnik sem že v roku pol leta dobil državno stanovanje, kar je bil zelo velik privilegij, po enem letu pa še osebni telefon. V bloku, kjer sem živel, sem spoznal družino, s katero sem še danes v pristnih odnosih. Do takratne prve zdravniške stavke sta starša v tej družini, oba zaposlena v Muri, imela višjo plačo kot jaz in moja soproga, ki sva bila zaposlena v bolnišnici. To je bilo do leta 1996. Leta 2000 je Fidesu dejansko uspelo, da je takratna vlada zdravstvenim delavcem dvignila plače. Takrat je to predstavljalo 2,8-kratnik povprečne plače. In glej ga, zlomka, država ni propadla. Takrat smo v tritedenski stavki izboljšali plačo vsem zaposlenim v zdravstvu. Od takrat smo spet v zanki javnega sistema, izborili smo si, da se kot del osnovne plače upoštevajo tudi dodatki za delo v težkih delovnih pogojih (PPD), vštevanje ur v času dežurstva v delovni čas in tako naprej. A vse to se ni zgodilo z danes na jutri, ampak z mukami in večletnimi pogajanji. Od leta 2010 sprememb ni bilo več. Zgolj stagniranje. Vlada nam tako sporoča, da v trinajstih letih zdravniki nismo vredni niti inflacije. Danes zato stavkam na edini način kot lahko – z delno opustitvijo dela in z upoštevanjem evropskega delovnega časa. To je moja pravica. In čeprav sem na pragu upokojitve in sem v svoji zdravniški karieri oskrbel na tisoče bolnikov, me danes niti eden od njih v boju za boljše razmere v zdravstvu ni podprl. In to me globoko žalosti. Javnost je očitno prepričana, da morajo imeti zdravniki moralno odgovornost, da dan in noč delajo v dobro pacientov, tudi če za to nimajo primernih pogojev in primernega plačila. Sprašujem vas: če bodo vsi naši dobri zdravniki odšli v tujino ali v zasebne klinike, kdo vas bo oskrbel? Politiki? Glasni mimoidoči? V svoji karieri sem si ustvaril dom, vozim deset let star avtomobil. In zaradi tega sem v očeh javnosti in vlade predstavljen kot zaslužkar, dvoživka in pohlepnež. Veliko mojim sodelavcem še ni uspelo zgraditi doma, prav tako so ujetniki stanovanjske problematike, in to kljub temu da opravljajo eno izmed najbolj plemenitih del. Delim usodo vsega pomurskega zdravništva in vseh poštenih in srčnih zdravnikov, ki bomo to ostali – kljub pogromu, ki se trenutno vrši nad nami. Če nam bo javnost še naprej sporočala, da nas ne potrebuje in nas ne podpira, bomo preprosto odšli. Kaj se bo zgodilo potem? Tega scenarija si nihče ne želi. Ne vlada, ne javnost, še posebej pa ne zaposleni v zdravstvu.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2024 ob 17:39 gost

      Nedonosena vlada zaradi oppravilne nesposobnosti se vedno ne more resiti problema z zdravniki, rajsi preko dominantnih medijev furajo propagando in crnijo zdravnike samo da lahko prekrijejo lastno nesposobnost in nedonosenost. Zal jim precej mediokerjev naseda. Zdravstvo so prakticno ze ravrednotili in unicili , sledilo bo solstvo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.04.2024 ob 21:41 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.