https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenske županje so se srečale v Pomurju

06.04.2024 ob 6:05  

Minulo sredo je v Ljutomeru potekalo 4. srečanje Kluba županj, ki sta ga organizirali županja ljutomerske občine Olga Karba in Skupnost občin Slovenije.

Županje so na srečanju spoznale dobre prakse projektov Občine Ljutomer, ogledale so si tudi muzejsko zbirko v Splošni knjižnici Ljutomer, Enoteko in trgovinico z lokalnimi produkti, se preizkusile v izdelovanju glinenih izdelkov v Lončarstvu Žuman ter ob 150-letnici ljutomerskega kasača pogledale kasaški muzej in se popeljale s kočijo.

Županja Olga Karba je ob srečanju županj v Ljutomeru izpostavila dobro in tesno povezanost lokalnega okolja, prleško tradicijo in dušo, ki daje okolišu posebni pečat. Z veseljem je predstavila primere dobrih praks v občini, s poudarkom na trajnostni mobilnosti in izgradnji kolesarskih stez.

Prav tako je občina Ljutomer zavezana sožitju z naravo, naravnimi danostmi in sonaravnem razvoju, s tega vidika so v okviru Info-Geothermal prišli do pomembnih informacij o geotermalnem potencialu v Ljutomeru. Županja je o sodelovanju v projektu povedala, da se na Kamenščaku skriva dragocen geotermalni potencial, ki si ga prizadevajo ponovno obuditi.

Z vzpostavitvijo stika z državnim ministrstvom in iskanjem potencialnih investitorjev odpirajo možnosti, da bi v prihodnje obudili ta naravni vir.

Županje so obiskale tudi prekmurski občini Turnišče in Beltinci. V turniški občini so se ustavile v Hiši gibanice v Renkovcih, v beltinski občini pa so se seznanile z zaključki projekta Info-Geothermal. Pozdravil jih je tudi tamkajšnji župan Marko Virag, ki je že od začetka projekta izkazal interes in aktivno sodelovanje.

Županje so obiskale tudi muzej lekarništva in občudovale Otok ljubezni v Ižakovcih, ob zaključku srečanja pa so si ogledale nov turistični produkt v ljutomerski občini Sibon SPA Resort.

Foto: Skupnost občin Slovenije, naslovna: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2024 ob 7:06 gost

      Res same gajsne babe.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2024 ob 10:15 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2024 ob 15:42 Občan gost

      Pa kdo se sploh verjame tej Olgi, sejo si poglejte zadnjo, kako obnašanje ima , v bonton bi mogla malo pokukat, prav tako sd poslanca. Bogdan se naj drži svojega volana Karba pa za svoj vrtec doma. Neokusna ,nizka razprava

      24 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2024 ob 12:11 Sonja gost

        Tisti ki grajate zupanjo olgo samo v vednost ne sezete ji do gleznjev poglejze se v ogledalo

        0 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.04.2024 ob 19:07 občan gost

      Bevzgojeni--nekulturni člani mestnega sveta občine Ljutomer! Županja je zakon in vzor !!!

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.04.2024 ob 22:19 Prlek gost

      Županja ostrahuje in mobingira vse zaposlene. V javnosti je tudi zvočni posnetek,kako komunikacijo ima z njimi in jih ustrahuje. To ni za poslušati. Ne ven zakaj je ne prijavijo, ne da se samo bruha po posnetku ki ga cujes

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2024 ob 9:38 Joža gost

      Točno tako. Lotmerška županja po domače SNEGULJČICA.je katastrofa od županje. Kaj je ustvarila nič. Poglejte si toti naš lotmerk sto let za opicami. Od kar je sneguljčca na oblasti. Kaj je bilo dobrega in uspešnega je uničila. To zdaj isto počne z Javnim podjetjem Prlekija. Z svojo lutko direktorjem Artujem Rscmanom po domače SOVA,uničujeta to podjetje. SNEGULJČICA pa se skriva za njim. Na zadnji seji je dobesedno izsilila da so ji svetniki potrdili za koncesijo upravljanja z vodovodom. Njeni svetniki so tak palčki in kaj reče snegulčica tak mora biti. Zdaj še hoče izsiliti Radenskega župana da potrdi elaborat in ceno vode da bomo mi občani pokrivali zgubo. In da bo novi koncesjonar to bo KSP. Že imel lepo ceno vode pripravljeno. Sneguljčica pa nebo nič kriva zopet in njena podložniška SOVA. G.ŽUPAN ROMAN LELJAK NE PUSTI SE SNEGULJČICI.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2024 ob 11:03 Prlek gost

      Dobesedno Sneguljčica, vedno se skrije za nekom I ga potisne v drek. Isto je z Mlaidinskim centrom,koliko se jih jo v Lotmerku? To zdaj k knjižnici rivle, ker drugega zavoda nima vse uničila,naj ga k sebi pripora v zavod Skupaj? S Sosterom pa ima tudi že igrico,ki se končuje. Zvita lisica je in hinavka

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.04.2024 ob 12:06 Marko gost

      Prlekija gre zdaj pod okrilje Ormoški Komunale, Olgica že vse dogovorjena. Malo meni malo tebi,ve pa vete kak to gre,je Jurkovič vse poveda hahaha

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.04.2024 ob 12:46 hahaha gost

      Sonja, Sonja seveda ji ne sežemo,ker nismo tak pokvarjeni kak ona. Vse de dobila nazaj, vse mogoče ne direkt o a,pa njeni

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.04.2024 ob 14:38 Zvita ciganska Olga gost

      Parcele za mlade družine je prodala bogatunom, mi ki smo družina pa smo zviseli. Sramota za tako podkupljivo občino Ljutomer in njeno vodstvo.samska stara baba dobi parcelo, peneznoti Rajhi ,ki jo majo že na Jursovki in stoji prazna, in Filipiči, mi z 2 otrokoma pa smo zviseli. Sram bodi občino Ljutomer. Vzgled ji naj no Razkrižje.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.04.2024 ob 15:21 Hmmm gost

      Mogoče pa parcele niso bile namenjene mladim družinam in ste narobe razumeli. Kdo več da ,več dobi. Olgin nacin

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.04.2024 ob 17:29 gost

      In kaj dela Virag med njimi če so se uzbrale samo županje ? Sigurno je bil lačen

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.