https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V okviru mladinske izmenjave »Rural movez« so si ogledali Ptuj

10.4.2024  

V Dvorcu Rakičan se je 4. aprila 2024 začela mladinska izmenjava »Rural movez«, na kateri je prisotnih 28 mladih iz Slovenije, Poljske, Slovaške in Romunije in jo je orzganiziral Zavod mladinska socialna inovacija. V okviru izmenjave so se v soboto, 6. aprila, odpravili na izlet na Ptuj. 

S projektom Rural Movez želijo mlade opozoriti na pomen uravnotežene prehrane in duševnega zdravja. O problematiki želijo aktivno ozaveščati mlade in mlade s podeželja. Želijo pokazati, da ta vprašanja niso tabu in da je ozaveščanje in motivacijski pogovor učinkovit način reševanja stisk in problemov med mladimi, saj je prav mladostno obdobje ključno za oblikovanje učinkovitih in konstruktivnih načinov soočanja s stresnimi situacijami. 

Zjutraj so se iz Murske Sobote na Ptuj odpravili z vlakom. Po prihodu na Ptuj so se najprej peš odpravili do parka Ljudski vrt, kjer so se lahko razgibali na trim stezi in fitnesu na prostem. 

Po telovadbi so se odpravili v Arheološkio najdišče Panorama. Nepozidan travnat grič v središču mesta je domačinom znan pod imenom Panorama in je zaradi odkritja večjega števila rimskih kamnitih spomenikov že dolgo znan kot bogato arheološko najdišče.

Po kosilu je sledil sprehod na Grad, kjer so imeli razgled na mesto in Ptujsko jezero. Skozi mestno jedro so se nato odpravili še na Ptujsko jezero, katero je največje slovensko umetno jezero, ki se nahaja na reki Dravi. 

Po ogledu najstarejšega mesta v Sloveniji so imeli prosti čas za raziskovanje mesta in morebitne nakupe, zvečer pa so se z vlakom odpravili nazaj v Mursko Soboto. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija