https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti poostreno nad motoriste

08.04.2024 ob 10:55  

Danes se začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil, ki bo trajala do 21. aprila 2024. Policisti bodo v času akcije kot tudi skozi vse leto izvajali poostrene nadzore, namenjene varnosti motoristov.

Agencija za varnost prometa bo v času akcije, pa tudi v tednih po njej, v sodelovanju z drugimi organizacijami izvajala praktične dogodke in preventivne delavnice. Policisti bodo tako v času akcije kot tudi skozi vse leto izvajali poostrene nadzore, namenjene varnosti motoristov.

Nadzor bo usmerjen na področja umirjanja hitrosti, nepravilnega prehitevanja, izsiljevanja prednosti, uporabe zaščitnih sredstev in psihofizičnega stanja voznikov. Nadzori se bodo izvajali na cestnih odsekih, ki jih motoristi najpogosteje uporabljajo. Policisti bodo tudi pregledovali ceste in na morebitne nepravilnosti opozorili vzdrževalce cest.

Kot navaja Agencije za varnost prometa je bilo letos do konca meseca marca po trenutno veljavnih začasnih podatkih zabeleženih 87 prometnih nesreč z udeležbo motoristov, v katerih ni bilo smrtnih žrtev, 10 je bilo hudo, 45 pa lažje telesno poškodovanih. Najpogostejša vzroka za te prometne nesreče sta bila neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravila o prednosti. V obdobju do 31. marca letos so policisti ugotovili 722 kršitev, v enakem obdobju lani pa 804 kršitve pri voznikih enoslednih motornih vozil.

Po navedbah direktorice Agencije za varnost prometa Simone Felser, je bilo v letu 2023 na slovenskih cestah zabeleženih 1220 prometnih nesreč z udeležbo motoristov in mopedistov. V teh prometnih nesrečah je umrlo 11 voznikov, kar pomeni zmanjšanje za 21 odstotkov glede na leto 2021. v zadnjih petih letih so na slovenskih cestah življenje izgubili 103 vozniki enoslednih motornih vozil, nekaj manj kot 1.000 pa jih je utrpelo hude telesne poškodbe.

Vodja sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun pa je izpostavil, da sta najpogostejša vzroka nesreč motoristov neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje, medtem ko v nesrečah, v katerih motoristi niso povzročitelji, izstopa izsiljevanje prednosti voznikov ostalih motornih vozil in nepravilna stran in smer vožnje.

V lanskem letu je v kar 82 odstotkih primerov nesreč, v kateri je motorist izgubili življenje, ta tudi povzročil nesrečo, so opozorili na agenciji. Od tem so dodali, da je značilnost motorističnih nesreč, da se pripetijo v času motoristične sezone, torej med aprilom in oktobrom, največkrat konec tedna, med petkom in nedeljo.

V letu 2023 so motoristi pod vplivom alkohola povzročili 89 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe izgubile življenje, zato na agenciji opozarjajo, da alkohol in droge nikakor ne sodijo v promet.

Foto: Pixabay, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2024 ob 12:20 smrkci gost

      Vse motoriste poslati na poligon varne vožnje pred vsako motoristično sezono.Kateri pa naredi prekršek v prometu in povzroči nesrečo pa odvzet vozniško dovoljenje in denarno kazen 50.000.00€ najmanj, odvisno od prekrška ali nesreče.

      6 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2024 ob 14:41 Onej gost

        Smrkci skoz se tak ceden ? Kapa ostale voznike ? Če se človek ka rad daš po gase nema vejze ka vozeš ale telige, motor pa avto. Če pa si nažalost takšen pracizen človek ka napak ne delaš v životi pa ostani kar doma, ka je za mejo je za mejo pa naj tan ta pozitiva v razmišlanje ostane.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2024 ob 20:16 Šnjar gost

        Ti si pa as.Potmtakem bi to moralo biti tudi za ostale udeležence v prometu.Ata Štrumf

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2024 ob 15:20 gost

      Na cesti so taki motoristi da bi morali za ostale udeležence promet zaprti. Kajti to kar si motoristi privoščijo v prometu si ne upa noben drug udeleženec prometa. Najbolj so pa nevarni tisti keri si pri 60 plus kupijo motor pa mislijo da je cesta njihova. Ko si kupiš motor v penziji pa svojo staro babo gor počiš na motor si raje kupi dva metra štrika.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.04.2024 ob 15:24 Karel K. gost

      Ne samo motoriste kontrolirati, tudi pešce in bicikliste po mestu, ko si jemljeno absolutno prednost vsepovsod. Pelje ali sprehaja se po pločniku in je naenkrat že na prehodu za pešce, ne da bi se zaustavil in se prepričal, če je res prehod varen. Voznik ne more zaustaviti v trenutku pri 50 ali 30 km vožnje na uro. Imajo prednost na prehodih za pešce in kolesarskih prehodih, vendar absolutne prednosti ni ampak vsakdo mora paziti, ko se vključuje v promet z avtoji, kolesi, mopedi, peš.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.04.2024 ob 15:30 gost

      Kerči,,,, tudi tebe bi morali bolj pogosto kontrolirati ko greš vsak dan nažgan domov. Baje se ti cesta pogosto dvigne v luft.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.04.2024 ob 3:00 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.04.2024 ob 10:49 smrkci gost

      Vem da vas resnica boli vas motoriste ampak,kar sem napisal ampak vas je večina kupila motor da bi se pokazali pred ljubicami in drugimi ženskami da ste frajer,frajer pred ljubicami in ženskami si takrat, ko se ti pri ljubici in pri ženskah spraznijo jajca ne pa zaradi motorja.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.04.2024 ob 12:30 Ivan Kapsul gost

      Tou so preseratori, parkejra ga pri terasi kake gostilne ali kafica, pa ce nega nikoga na terasi produzi, ce pa je par lidi se ven vrze tri kroge okoli motora napravi celado dol pa sunca ocala gor bljak fuj kopejranje americanov z 80 let

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.